Zelenskyj bär ansvar för korruption

UKRAINA. 78 procent av ukrainare håller president Volodymyr Zelenskyj personligen ansvarig för korruptionen inom regeringen och de regionala myndigheterna, visar en ny opinionsmätning enligt Sky News.

President Volodymyr Zelenskyj säger att han inte tolererar någon korruption

Undersökningen utfördes av lko Kucheriv Democratic Initiatives Foundation och Kyiv International Institute of Sociology mellan 3 och 17 juli. 2 011 personer i alla regioner förutom de ryskockuperade intervjuades.

De svarande ser korruption som det största hindret för entreprenörskap i Ukraina – till och med större än kriget.

Många ser också dålig skatteförvaltning och svagt statligt stöd som faktorer som håller tillbaka landet.

-Pettersson säger att korruptionen i Ukraina är ett stort problem, nästan lika stort som i Ryssland. Fördelen med Ukraina är att problemen går att diskutera.

Korruptionsindex:

 • Sverige plats 5
 • Ukraina plats 116
 • Ryssland plats 137

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Zelenskyj bär ansvar för korruption

 1. det är ju faktiskt positivt att Ukraina gör något åt korruption .. om man ser på Ryssland där är korruption total i alla led och Putin skriver om och ändrar lagar utan någon politisk förankring bara dessa så kallade val ? och förgiftningar av motståndarna !???
  man måste nästan påstå att den enda tidigare sattelitstat som har lägst korruption är ukriana !! den är ju lägre en den svenska det finns en orsak till att det ser ut som det gör i Sverige

  9
  2
  • LOL… Det är bra tovaritsch, ge aldrig upp hur mycket verkligheten säger emot dig så ge aldrig upp. Fortsätt leva i förnekelse.

   48
   26
  • Pettersson
   När skall du kunna visa upp någon västpropaganda med lika stor sanningshalt, troligen aldrig.

   7
   14
   • Tovaritsch, var går fronten nu och i vilken riktning rör den sig?
    Var var fronten för 18 månader sedan?

    13
    6
 2. Självklart är presidenten ytters ansvarig och vad jag förstått arbetar de hårt på att få bukt med korruptionen i landet.
  MEN det är en djävligt stor skithög som byggts upp under sovjettiden och efter det under tiden som Putte försökte göra landet till ett Vitryssland2 under början av 2000-talet. Och skyffeln är liten.

  56
  17
  • Om Putte lyckats göra Ukraina till ett Vitryssland2 så borde ukrainarna varit lyckliga.
   Vitryssland är på alla sätt ett långt mer välfungerande land än Ukraina trots betydligt sämre förutsättningar.
   Ukraina har kontinentens bästa åkerjordar, stora kolreserver, många kärnkraftverk (byggda av sovjetstaten dock) medans Vitryssland saknar mycket av grannländerna naturrikedomar.
   Trots det har man under lång tid haft en BNP som varit drygt dubbelt gentemot Ukraina.

   18
   42
   • Mikael, du kanske ska jämföra med de f.d. Sovjetstater och grannar till Belarus som vände sig västerut i stället för Ryssland. Titta på Polen, Estland, Lettland, Litauen med flera så ser du att deras BNP är ungefär dubbelt mot Belarus. Så det finns en anledning till att Ukraina vänder sig västerut.

    Jag tror att Ukraina är glada att slippa Ryssland. De har varit delvis ockuperade sedan 2014.

    https://www.globalis.se/Laender

    26
    5
  • I botten ligger länder som är de länder vi plockar läkare och ingenjörer från…. utan korruption skulle vi aldrig kunna importera välutbildade därifrån….

   6
   13
 3. Pettersson
  Skillnaden mellan korruption i Ryssland och Ukraina är att folket i västvärlden har finansierat den som sker/skett i Ukraina.
  Rent ut sagt skamligt.

  36
  76
  • Nu ljuger du igen tovaritsch.
   Korruptionen i Ukraina är ett arv från den socialistiska diktaturen som tog en vändning till det värre när ryska “entreprenörer” från och med 2010 som arbetade utifrån Donbas-regionen gjorde situationen värre genom att öka på korruptionen allt vad de kunde.

   67
   27
  • Gamling, dina kommentarer är “Rent ut sagt skamligt”, du vet att korruptionen kommer från Sovjetunionen och underblåses av Ryssland med Ukraina kämpar med att minska och bli av med det värsta.

   Ukraina är kanidatland tilll EU.

   EU har erkänt de betydande ansträngningar som Ukraina under mycket svåra omständigheter har gjort för att uppfylla de mål som ligger till grund för landets status som kandidatland. EU erkänner vidare de framsteg som Ukraina gjort i sin reformprocess och uppmanade Ukraina att fortsätta arbetet med att uppfylla de villkor som anges i kommissionens yttrande om landets ansökan om EU-medlemskap.

   Gamling, medan du sitter i ett hörn och skäms kan du jämföra de gamla Sovjetstater som är kvar i Rysslands intressesfär med de länder som vänt sig västerut.

   27
   8
  • Så korruption i Ryssland är fullt okej, medan sådan i Västvärlden är skamligt??
   Du är lustig du i ditt krypande för Ryssarna!

   18
   4

Kommentera