Mer pengar till Kriminalvården

BROTT & STRAFF. Sveriges Radio rapporterar att i höstbudgeten som presenteras 20 september kommer Kriminalvården, utöver det beräknade anslaget på drygt 14 miljarder – få ungefär 1,5 miljard extra per år.

För 2026 föreslår regeringen och Sverigedemokraterna i sin gemensamma höstbudget att man skjuter till nästan fyra miljarder extra. ”Det här är viktigt för att den nya kriminalpolitiken ska kunna verkställas”, säger Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson

Martin Holmgren tjänar c:a 145000 i månaden

-Pettersson undrar om det inte är dags att byta ut Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren, han fick jobbet av dåvarande justitieminister Morgan Johansson (S) och har gjort flera utspel på temat att bromsa Tidöreformerna och hitta alternativa påföljder till fängelse samtidigt som det insinueras att politiken inte är medveten om hur långtgående straffskärpningar man överenskommit.

Sverige behöver inte ledare som ägnar dagarna åt att motarbeta den politiska inriktningen som regeringen stakat ut. Tyvärr har Martin Holmgren fått nytt förordnandet av Tidöregeringen som gäller till och med den 31 mars 2026.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Mer pengar till Kriminalvården

 1. Förslagsvis separerar kriminalvården på svenska respektive utländska medborgare och bygger separata anstalter för utlänningarna som är ren förvaring. Finns ingen anledning till varför vi ska betala för rehabilitering och utbildning av utländska medborgare. Efter avtjänat straff skickas de hem.

  11
 2. Outsourca fängelsestraffen för de utlandskriminella till Bulgarien, Rumänen eller valfritt land i tredje världen så kommer kriminalvårdens kostnader att krympa till en tiondel.

  18
 3. Nu väntar jag på oppositions kommentarer.
  För sent. För lite och många andra fultolkande kommentarer förväntas

  12

Kommentera