Magdalena Anderssons illegala städerska kan utvisas innan hon hinner vittna

ARBETSMARKNAD. I våras återvände den utvisade städerskan Chilo Martinez från Nicaragua till Sverige för att vittna mot sin tidigare arbetsgivare. Men rättegången har skjutits upp två gånger och Martinez, som blev rikskänd efter att hon greps efter att ha städat åt dåvarande finansminister Magdalena Anderssons (S) hem, riskerar att tvingas lämna landet på nytt innan hon fått säga sitt, rapporterar Dagens arbete.

Chilo Martinez har stämt städbolaget för utebliven inkomst. Nu är rättegången planerad till mitten av oktober, men under sommaren meddelade Migrationsverket att hon måste lämna Sverige. Beslutet har överklagats av hennes juridiska ombud vid SAC Syndikalisterna, John Nordmark. Han menar att städerskan har rätt att delta på sin egen rättegång.

Men det krockar med att hon egentligen inte får vara här. Hon har ju inget arbetstillstånd. Och det är vad rättegången kommer att handla om, säger Nordmark.

-Pettersson undrar om någon vill dölja sanningen, uppskjutna rättegångar och utvisning av vittne låter skumt…

***

TIDIGARE 2023-06-30 Magdalena Andersson och städbolaget ljuger

ARBETSMARKNAD. Städerskan Chilo från Nicaragua som greps i Magdalena Anderssons (s) bostad går nu till hård attack både mot den tidigare statsministern och städbolaget. Andersson hävdar att hon inte kände till den papperslösa Chilo och städbolagets vd säger att han inte anställt henne, skriver Expressen.Båda ljuger, jag finns på övervakningsfilmer från bostaden och jag har all dokumentation som visar att jag arbetade åt honom, säger hon till tidningen.

Det var kort innan jul 2021 som polis larmades till Magdalena Anderssons bostad i Nacka då en städfirma utlöst inbrottslarmet av misstag. På plats kontrollerades bland annat Chilo av polis som då saknade arbetstillstånd i Sverige.

Magdalena Anderssons städerska fick svarta pengar direkt av ägaren till städbolaget. Hans tidigare firma är dömd för ekonomisk brottslighet och han själv är ökänd hos facket som en oseriös aktör. Städerskan Chilo jobbade då för ett städbolag, Ahlholm & Partners Städ & Fastighetsservice AB. Bolaget byter namn då och då.

I en partiledarintervju från den 11 februari 2022, kommenterar Magdalena Andersson händelsen: ”här står ju fortfarande ord mot ord om hon har städat hos mig eller inte”. Och hon fortsätter: ”Det är en fråga för det företaget, som anlitat – vad jag förstår – en underentreprenör.”

Städbolaget saknade kollektivavtal.

Den 1 december 2021 talade Magdalena Andersson till folket på LO:s kongress: Att en arbetare ska ha sämre villkor, lägre lön, längre arbetsdagar och sämre arbetsmiljö bara för att de kommer från ett annat land strider ju fullständigt mot allt som den svenska arbetsmarknadsmodellen står för”,

Den 21 december 2021, knappt tre veckor senare, går larmet i hennes villa i Nacka.

Chilo arbetade i Sverige utan rätt att vistas eller jobba här, efter att ha fått avslag på en asylansökan. Hon arbetade svart, åt ett ökänt företag utan kollektivavtal. Företagets ägare visste att Chilo var här olagligt.

När hon skulle städa Magdalena Anderssons hus i december 2021 råkade hon och hennes kollega utlösa larmet, vilket ledde till att hon togs i förvar för utvisning till hemlandet Nicaragua.

Nu har hon rest tillbaka till Sverige för rättegången. Det är fackförbundet SAC Syndikalisterna som tagit sig an Chilos ärende. Facket företräder henne gentemot arbetsgivarna hon jobbat för i Sverige. Det är facket som nu bekostat tur- och returbiljetten som krävs för att få lämna Nicaragua och kräver att Chilo ska få innestående lön och semesterersättning.

-Pettersson undrar om Magdalena Andersson ska klara sig genom att påstå att hon inte kände till svartjobbet?

Var och en måste ta sitt personliga allvar, sa Arga Andersson i november 2021.

Magdalena Anderssons städerska tillbaka i Sverige

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Magdalena Anderssons illegala städerska kan utvisas innan hon hinner vittna

 1. Helt otroligt vad exakt och precist lagen fungerar gällande detta mål
  Sådant pedanteri har nog aldrig tidigare hänt och kommer nog aldrig hända igen.
  Vansinnet fortsätter

 2. Den som försöker slå i svenska folket att Andersonskan inte visste vem som städade är inte nykter. Dumheter. Ingen annan låter okända blattar gå runt och rota i huset.

 3. ———
  Al9la [tamgrisar inom det avspärrade området i Västmanland kommer behöva avlivas.
  Det säger Jordbruksverket på en pressträff med landsbygdsminister Peter Kullgren (KD), på plats i Fagersta.
  – Det är hårda restriktioner, men det är av största vikt att man följer dem, alternativet är en ännu allvarligare situation, säger Kullgren.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8JkgGG/landsbygdsministern-om-svinpesten-mycket-allvarligt
  ———

  Det båtar föga. Lite smitta här lite smitta där. Det vore klokare att skjuta alla de vilda afrikanska grisarna. De är inte till någon glädje eller nytta för någon.

  ———
  Vildsvinet är det djur som mest gynnar skogsbruket på Eriksberg, tack vare bökandet i marken. Bengt Berg tog hit vildsvin, eftersom han ville bedriva uppfödning av alla vilda djur. Vildsvinen är för det mesta nattaktiva, men kan även dagtid söka efter föda. De är också mycket sociala djur, som trivs att leva i grupp.

  https://www.eriksberg.se/rum-sviter-c/vildsvinet
  ———

 4. Svinpesten dök upp på alla möjliga ställen, lika senitton, man kan ju undra vad som sker i samhället, det börjar bli svart överallt när sanningen visar sig för de styrande och fokus ska flyttas?

  Tror ni att vi är helt blåsta?

  Maten ska höjas.
  Bränslet ska höjas.
  Hyrorna ska höjas.
  Räntan ska höjas.
  Skatten ska höjas.
  Invällarna drösar in, för mer bidrag.
  Rot/rut ska höjas för de som har råd/hög lön????
  Bidrag in masse till allt som inte bär sig?
  Miljardärerna/företag flyttar….

  O.s.v.—O.s.v.

  Det bara fortsätter, folket ska kväsas sakta men säkert, lika första sprutan(räntan) är gratis, sen blir det värre när fällan slår igen och folk/bönder för lämna hus och gård..
  Kan fortsätt mer, fyll i gärna det jag missar?

 5. OM denna Chilo nu verkl utvisas, kan ju hon förslagsvis ta med sig sin tillfälliga “arbetsgivare”..
  Sku’ va rätt skönt, tycker jag.

  11
 6. Skamlösheten är det mest frapperande! Arga Andersson fullkomligt bubblar hat (mot en påstådd “höger”). Nu sätts alla klutar till för att undanröja sanningen för svenska folket. Det är inte bara dubbelmoral – det är trippelmoral. Säga en sak, göra tvärtom och därefter dölja vad som förekommit.
  Så har vi socialdemokrater alltid gjort, gör och kommer alltid att göra. Det är vår livsstil, låter man hälsa från Sveavägen 68.

  29
 7. Första gången på flera år som Migrationsverket vill påskynda en utvisning? Fast det klart, aktivisterna är inte mycket för de som faktiskt jobbar

  34
  1
 8. Varför så bråttom utvisa en, som jobbat, inte kastat sten, inte bränt bilar, inte mördat, inte skjutit med vapen på allmän plats, inte rånat, inte våldtagit, inte sålt knark osv. Om myndigheter och media nu inte dolt saker igen. Myndigheterna visar dagligen hur lite de bryr sig om sina egna och sitt eget land. Som sagt var varför är inte alla stenkastare, bilbrännare, knarkförsäljare, rånare, våldsdrivna samhällsförstörare fråntagna sina eventuella svenska medborgarskap och utvisade?

  49
  1
 9. Det konstigaste är väl att sozzarna verkar ha nästen 40%, verkar vara många som drömmer om illegal städhjälp.
  Vad har hänt Svenska folket?

  39
  1
 10. Vad hände med det svenska rättssystemet?

  Importerade brottslingar skyddas från kännbara straff. Politikerna lever i sin egen Södermalms bubbla fjärran från verklighet.

  Även (S) med Arga Andersson i spetsen verkar i vara ……
  Undrar vad AUGUST PALM och AXEL DANIELSSON hade sagt om de sett utvecklingen i (S) De nya Islamisterna.

  38
  1
  • Palm och Danielsson var av exakt samma skrot och korn som dagens sossar. Enda skillnaden var att de riktade in sig på den klassiska identitetspolitiken om proletärer och kapitalet med lönearbetarna som den primära valboskapen.

   Partiet har aldrig ändrat på sig, det har varit samma värdelösa socialistparti det alltid varit. Det är tiden som sprungit ifrån dem och gjort att folket idag ser på dem på ett annat sätt.

   26
   2

Kommentera