Resultatet är döda barn och civila

UKRAINA. Kiev går till hård attack mot Elon Musk efter uppgifterna om att han förhindrat en ukrainsk attack på ryska stridsfartyg genom att stänga ner satellitnätverket Starlink runt Krimhalvön.

Starlink innebär internet via satellit. Tusentals små satelliter i en låg omloppsbana runt jorden kommunicerar med mottagare på jorden. Starlink är privat och ägs av Elon Musk bolag. Starlink är väldigt viktigt för Ukrainas militär.

Mychajlo Podoljak, rådgivare till Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj, menar att Musks beslut i förlängningen ledde till att civila dödats av ryska robotar som avfyrats från stridsfartygen.

Kalibr-robotar avlossas från en okänd plats av ett ryskt fartyg. Foto Russian Defense Ministry Press Service

”Ibland är ett misstag mer än ett misstag. […] Resultatet är att civila och barn dödas. Det här är priset av en cocktail av ignorans och ett stort ego”, skriver Podoljak på X, tidigare Twitter.

I ett inlägg på X, tidigare Twitter förnekar Musk på fredagen att hans företag Space X medvetet stängt ner satellitnätverket Starlink just i samband med de planerade attackerna.

-Pettersson säger att Elon Musk är ett geni, men ett instabilt geni, strålande idéer blandas med katastrofala misstag. Musk använder regelbundet droger och det kan öppna sinnena eller förstöra omdömet totalt. Jag skulle inte vilja vara beroende av Starlink för kommunikation.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Resultatet är döda barn och civila

 1. Elon snackar med Putte, Putte hotar med kärnvapen och Elon ska leka duktig och stänger ner Starlink runt Krim: “Jag har räddat världen!” utbrister Elon.

  Sedan mördas civila kvinnor och barn av putteterroristernas terrorbombning som kunde fortgå på grund av att vapnen som skulle slå ut dem blev stillastående.

  23
  12
 2. Elon Musk är en av väldigt få inom den amerikanska eliten som har förståndet kvar.
  Ukrainas arméledning inklusive Zelenskyj har lett mer än 400000 av sitt lands befolkning i döden. Finns bara ett enda straff att utmäta för sådana krigsbrottslingar.

  26
  58
  • Och vem har i så fall dödat dem. Ryssen så klart. Du är mer än lovligt dum i huvudet.

   12
   7
 3. All heder till E. Musk. Förhandlingsbordet är det som gäller om Ukraina kan bortse från det Boris Johnson uttaklade den 9 april 2022

  27
  54
 4. “Jag skulle inte vilja vara beroende av Starlink för kommunikation.” precis och om dessa sateliter används militärt kan de ju med rätta skjutas ner osså…. precis som alla annan militär materiel…… kanske ville behålla sateliterna?

  16
  43
  • Björn, Starlink har används militärt sedan Ryssland började sinn fullskaliga invasion och Elon Musk har försett den Ukrainska militären med
   terminaler plus att många köpt terminaler på den öppna marknaden.

   Dessutom är Pentagon inblandade så Ukraina har den motståndskraftiga satellit- och kommunikationskapacitet de behöver.

   Visst kan Ryssland skjuta ned några satelliter om de vill, men Starlinksystemet består av 3000 st och om ryssarna börjar skjuta ned några så är nog risken stor att deras egna, betydligt färre försvinner.

   28
   12

Kommentera