USA skickar nytt vapenstöd till Ukraina

UKRAINA. USA kommer att skicka ytterligare vapen till Ukraina uppger Vita Huset, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

FGM-148 Javelin är en amerikansktillverkad pansarvärnsrobot

Vapenpaketet består av luftvärnssystem, robot- och artilleri-system och stridsvagnar. Enligt amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon kommer USA också att skicka en omdiskuterad stridsvagns-ammunition som innehåller utarmat uran, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Det är första gången den typen av ammunition skickas.

Vapenpaketet är en del av ett större paket vars totala värde uppgår till motsvarande över 11 miljarder kronor och består av både civilt och militärt stöd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “USA skickar nytt vapenstöd till Ukraina

 1. Självklart behöver de få den riktiga ammunitionen till huvudbeväpningen på stridsvagnarna.

  18
  5
  • Vem ska flyga dem? Stridsflyg kräver stridspiloter inte bara piloter och det tar år att utbilda dem. Det var därför sovjetiska piloter flög under koreakriget då Nordkorea saknade kompetenta flygare.

   10
   24
   • Argus, Ukraina har stridspiloter utbildade på sovjetiska flygplan. Sedan måste de skolas om till F-16 och det tar tid men jag tror inte det rör sig om år. Jag läste i februari 2023 att Storbritannien skulle utbilda piloter. Det är ett halvår sedan, i maj stod det på SVT att ukrainska piloter skulle öva på Jas Gripen. Jag vet inte om det är sant och om piloterna övat, men det är nog inte långt borta förrän Ukraina har utbildade piloter och kanske moderna plan. Jag gissar på ett halvår.

    22
    9

Kommentera