Antalet asylansökningar i EU ökar

INVANDRING. Antalet asylansökningar i Europa ökade med 28 procent under första halvan av året jämfört med motsvarande period i fjol. Det visar officiella siffror från EU:s asylbyrå (EUAA).

Från början av januari till slutet av juni i år inkom 519 000 asylansökningar i EU:s 27 medlemsstater, samt Schweiz och Norge, enligt statistiken.

Det innebär att EU totalt sett kan få ta emot mer än en miljon ansökningar om asyl i år, vilket är det största antalet sedan 2015-2016 då kriget i Syrien ledde till en stor tillströmning av flyktingar.

Syrier och afghaner stod tillsammans för nära en fjärdedel av asylansökningarna under årets första halvår. Därefter kom de flesta asylsökande från Venezuela, Turkiet, Colombia, Bangladesh och Pakistan.

Utöver dessa åtnjuter fyra miljoner ukrainare tillfälligt beskydd.

-Pettersson noterar att antalet asylsökande till Sverige minskar men de beviljade uppehållstillstånden är fortfarande alldeles för många.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Antalet asylansökningar i EU ökar

 1. Vilka länder ”flyr” dessa asylsökande från och varför? Det är väl endast ukrainare som har skäl att fly, men knappast via Medelhavet. De som kommer den vägen är till 100% bidragsmigranter och inget annat.

  10
 2. En av dessa asylanter har avancerat till ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden i Borlänge. Maslah Omars första åtgärd blir att lägga ner Jussi Björlingmuseet. Man kan som utombys gissa att han prioriterar Tjärna Ängar.

  Jag undrar var finns alla Masar som i varje fall ännu inte är i minoritet utanför Borlänge.

  Det är helt tyst från alla kulturredaktioner i hela landet. Är inte Jussi en av de största kulturarbetare som vi har haft i Sverige?

  28
  • Asylrätten bör bevaras men räckviddbegränsas. Både vad relation och avstånd beträffar. Typ grannländer och grannländers grannländer samt typ 50 mil så att kvinnor och barn från Ukraina men inte Långtbortistan kan söka asyl.

   12

Kommentera