Han kan andas ut

Lokaltidningen skriver idag om en ung man som efter åtta års väntan nu fått beskedet att han får stanna i Sverige. I artikeln nämns två saker som berättar sanningen, utan att lokaltidningens reporter förstår det.

Den unga mannen tillhör de 23 000 afghanska ensamkommande som valde Sverige under kaosåret 2015. 23 000!

Den unga mannen är säkert en trevlig och skötsam person. Han har fått chansen att studera gratis i Sverige, han har vid 23 års ålder kunnat köpa en lägenhet och har ett fast jobb inom hemtjänsten. Det är inte detta man ska fokusera på, utan de fakta som vi får oss till delo i artikeln.

Den unga mannen är förvisso afghan, men flydde inte till Sverige från Afghanistan, utan från Iran. Där faller de goda svenskarnas argument, då de ständigt framför hur farligt och otryggt det är i Afghanistan och att det är ett starkt skäl att låta afghaner få stanna i Sverige.

Det andra avslöjandet i artikeln berättar om den unga mannens familj som fortfarande bor i Iran. En familj som den unga mannen redan besökt vid ett tillfälle och som han åter planerar besöka inom kort. Vilket fokuserar på frågan om man verkligen har asylskäl om man gång på gång återvänder till området man flydde från?

Artikeln finns bakom betalvägg och är i sig ointressant. Samma historia kan säkert berättas om tusentals av de afghaner som kom från Iran med samma historia i bagaget.

9 thoughts on “Han kan andas ut

 1. Sveriges framtid ser mörkare ut för var dag. Jobbet inom hemtjänst bör naturligtvis ställa höga krav på bakgrundskontroller minst 5 år bakåt och oklanderlig svenska? Undrar hur kommunen lyckats kontrollera hans bakgrund? Om han är klanderfri fine, men kommunerna fortsätter tyvärr hoppa över alla enklaste kraven på säkerhet och trygghet när det gäller gamla. Det känns, som det politiska paradigmskiftet ligger långt fram i tiden eftersom de flesta bärande samhällsdelar under åren blivit nedslitna och urholkade av rödgröna politiker. Rödgröna politiker verkar förakta den kultur och det folk de själva och statens pengar kommer ifrån.

 2. Nu dröjer det inte länge förrän hela släkten kommer till Sverige via anhörighetsinvandring. PK-sekten och eliten gör sitt yttersta för att förstöra landet på kortast tid och för all framtid.

  28
 3. Sveriges anställda på landets samtliga myndigheter begår kontinuerligt grova tjänstefel och detta får fortgå dygn efter dygn, man kan fråga sig viken fientlig makt (inklusive svensk makt som styr detta) och framförallt syftet bakom ????

  37
 4. Här är en till som kan andas ut, genom hovrättens beslut.

  Rubrik i torsdagens lokaltidning Helsingborgs Dagblad:
  “Våldtäktsman slipper utvisning – är homosexuell“
  Den 23-årige somaliern, “helsingborgaren“, som HD kallar honom, har dömts för flera sexbrott. Tidgare i år dömdes han för sexuellt övergrepp och misshandel, straffet blev sex månaders fängelse, plus ytterligare sju månader som fanns kvar av tidigare straff för ett annat sexuellt övergrepp. Nu har han dömts igen och den här gången var offret en ung man med funktionsnedsättning, som våldtogs och misshandlades två gånger en och samma natt.
  För detta hans senaste brott, dömde tingsrätten honom till fem års fängelse följt av utvisning på livstid, med motiveringen att hans anknytning till Sverige dels är svag, dels att han varit här i åtta år utan att kunna etablera sig och har levt ett oordnat liv. Men hovrätten ändrade domen och sänkte straffet till 4,5 år, samt bestämde att han slipper utvisning, eftersom han är homosexuell vilket är olagligt i hans hemland Somalia.
  (bakom betalvägg):
  https://www.hd.se/2023-08-31/valdtaktsman-slipper-utvisning-ar-homosexuell

  39

Kommentera