Polisen tog över chatt och blåste kriminella

BROTTSLIGHET. En chattbluff från polisen ledde i våras till stora beslag av cannabis och amfetamin kopplat till Foxtrot-nätverket som leds av Rawa Majid, i media kallad ”Kurdiska räven”, skriver Aftonbladet.

Rawa Majid, känd som Kurdiska Räven

I samband med en knarkaffär kunde polisen gripa en man, och efter åklagarbeslut ta över hans chatt med andra kriminella. Han valde tvärtemot andra i gängmiljön även att berätta för polisen om en rad droghärvor.

Mannen dömdes själv till fängelse för grovt narkotikabrott men fick sitt straff sänkt från sex till fyra år genom ny lagstiftning som möjliggör kronvittnen.

Jag hoppas att det kommer fler som ser om sitt eget hus och hjälper oss att kunna lösa brottslighet, säger kammaråklagare Carl Mellberg.

-Pettersson menar att kriminella sällan är de smartaste individerna så polisen borde kunna lura många. Fortsätt så…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Polisen tog över chatt och blåste kriminella

  1. ja det är väldigt bra att nyligen har den förmågan att använda hjärnan ..nackdelen är väl att man talar om det då till och med lössen begriper vad det är frågan om . och särskilt korkat är det när dessa chatta tjänster som påstås vara krypterade avslöjas det är ju faktiskt ett bra sätt att spåra upp vissa förmågor !! och det bör man ju hålla truten med annars upphör ju det information flödet ..
    och med insikt hur väger är så finns det inget som irriterar så när polisen jagar Paulo Roberto och kompani eller ligger på E4 lasermätaer och fyll testare !? det kan vara en fördel att veta vem man letar efter . det efter dom man saknar fantasi det är ju inte otur att det skjuts på fatet och torg . det största problemet med polisen är korruption som i fallet med löving. en synnerligen dålig ledning styrd av profiler och jihadister!

  2. Här kan jag inte annat än att beundra polisen, det var en ny variant att ta över någons annans chatt.

  3. Eftersom Majid nu för tiden är turkisk medborgare så ska hans svenska medborgarskap dras in efter avtjänat straff följt av livstids utvisning.

    33

Kommentera