Ingen är illegal

Regeringens politik när det gäller anmälningsplikt av papperslösa möter hårt motstånd. Vänsterpartiet går föga oväntat i första ledet av kritiker.

Maria Chergui, gruppledare för Vänsterpartiet i Eskilstuna, ger kritiken en röst. Hon menar att anmälningsplikten är detsamma som att montera ned demokratin och jämför detta med att lärare, sjuksköterskor med flera skulle tvingas till samma metoder som de som på 40-talet angav Anne Frank för nazisterna.

Först lite om papperslösa eller illegala invandrare om du så vill. På Wikipedia förklaras orden med “En person som vistas i ett land utan giltigt tillstånd eller rättslig status”. Av självklara skäl finns ingen statistik över hur många som vistas i landet illegalt, men siffror (enligt bland annat Wikipedia) säger mellan 50 000 och 100 000. Det man vet är att många befinner sig på den svarta arbetsmarknaden där skatter och avgifter lyser med sin frånvaro och att ett antal ägnar sig åt brottslig verksamhet.

Det finns också en kostnad. En papperslös/illegal invandrare har exempelvis rätt till vård. När det gäller tandvård och vård som inte kan anstå betalar papperslösa/illegala invandrare 50 kronor per besök. Förövrigt samma summa som asylsökande betalar. Vad vård och tandvård som inte kan anstå innebär är något diffust, men ett benbrott och tandvärk torde gå under benämningen.

Förutom att papperslösa/illegala invandrare tar upp tid och plats i väntrummen, så kostar det. Det här dokumentet från SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) talar bland annat om att kostnaden för papperslösas vård i region Stockholm uppgick till 171 miljoner år 2021.

Vänsterpartiets mantra gällande papperslösa/illegala invandrare är denna.

En av de som befunnit sig illegalt i Sverige är den här mannen.

Rakhmat Akilov som vistades illegalt i Sverige under många år, som arbetade på den svarta marknaden och till sist tog fem människors liv i ett planerat terrorattentat.

Vänsterpartiet som ständigt klagar över vårdens tillkortakommande och bristande resurser, borde ta sig en liten funderare. Hur mycket av personalens resurser tillägnas människor som enligt gällande regler befinner sig illegalt i landet och vad är regionernas verkliga kostnader för detta? I dessa dagar när islamister hotar med nya terrorattentat i Sverige, borde också vänsterpartister och andra som reagerar över anmälningsplikten, inse att bland de som vistas illegalt i Sverige också finns de som är villiga att gå islamisternas ärenden och kanske också de kriminella gängens.

10 thoughts on “Ingen är illegal

 1. Även om asyl-aktivisterna inte är kvar i regeringen så är de kvar på många andra ställen.

 2. Kort sagt – vi måste komma åt fusket. “Borttappade” pass annonserades i dagstidningar så att man fick ett nytt och det “borttappade” passet såldes med en god förtjänst.
  Allt blir fel når missriktad godhet får råda. V är speciellt duktiga på att dela ut offerkoftor.

  13
 3. Alla ÄR i princip Illegala som inte har sina papper i ordning. I ex Sollefteås kommun krävs det nu mer att alla kommunanställda i äldreomsorgen har ett “id-kort utfärdat av Skatteverket” Svenskt pass accepteras inte.

  25
  1
 4. Hur många ”papperslösa” barn går i skolan? Någon som vet?

  Att inte alls låta sina sin dotter gå i skolan är att säkerställa att ingen myndighet lägger sig i när hon gifts bort, men lärarna är kanske så goda antifascister att de ser mellan fingrarna när en ”papperslös” tolvåring riskerar att bli bortgift.
  Barnkonventionen i all ära, men i konkurrens med ett gott samvete står den sig slätt?

  Det är en (svensk) fördom att ”alla föräldrar vill att deras barn ska gå i skolan”. Det är åtminstone ett ”vill” av samma paritet som i uttalandet ”jag vill gå ner i vikt” medan ens huvudsakliga aktivitet, att glufsa chips framför TV:n, fortsätter och fortsätter och fortsätter.
  Att skicka sina barn till skolan genererar ingen omedelbar inkomst till familjeöverhuvudet. Varför då skicka dit dem?

  Vem har behov av ett skuggsamhälle? ”Förra statsministern” är ett svar jag redan har.

  18
 5. Lustigt nog är alla illegala i de socialistiska drömsamhällena förutom de som Partiet godkänt.

  27
  2
 6. Att vistas i Sverige i strid mot gällande lagstiftning är brottsligt. Att skydda brottslingar är brottsligt, oavsett vad man kallar dessa brottslingar.

  35
  2
 7. Ser du ett brott begås, anmäl inte, frågar polisen dig om något du kanske har sett, så neka det enskilda ärendet(populärt), eller no comments.

  Är det så Sverige ska fungera???

  Vansinnet tar aldrig slut.

  46
 8. Akilov har säkrat sin plats i paradiset.
  Han följde bara uppmaningen i koranen, “Döda de otrogna”.
  Alla muslimer som är rättrogna skall döda de otrogna, tro inget annat.

  42
  2
 9. Kommunisternas Demokratisyn är väl känd.
  Att vi är några skattebetalare som skulle uppskatta ett säkert Sverige är inget de bryr sig om .
  När jag hörde MP,s språkrör om liknelsen med judar , avslöjade hon sin syn på den folkgruppen.
  Den är djupt rotat i den Malmöitiska politiken .
  Vi måste få bort den sortens rasism från politiken .

  37
 10. Så bra. Då kan dom ju sluta hacka på Jomshof och Söder, när dom bekräftar obekväma sanningar.

  47
  0

Kommentera