Fyra gängmedlemmar varnas – vägrade brodera

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Fyra intagna på antalten Saltvik i Härnösand har fått en varning efter att de vägrat brodera tavlor som aktivitet, rapporterar SVT Västernorrland.

De fyra männen, som pekas ut som ledarfigurer i olika kriminella nätverk, hade olika orsaker till varför det inte var en lämplig aktivitet för dem. En sa att han inte kunde brodera då han har ett synfel, en annan ville sjukskriva sig och den tredje hade ingen lust. Den fjärde ville ha mer betalt för att delta i aktiviteten.

-Pettersson tycker kriminalvården är onödigt hårda. De tuffa pojkarna borde få ett alternativ, exempelvis virka grytlappar…

Saltvik är en anstalt med med 141 platser i säkerhetsklass 1 som ligger utanför Härnösand.

Anstalten Saltvik. Bild Kriminalvården

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fyra gängmedlemmar varnas – vägrade brodera

 1. Brodera eller utvisning, Så typiskt Sverige, man ska kunna neka till aktivitet i fängelser
  Saft o bulle har inte hjälpt under tio år, och kommer inte göra det i fortsättningen heller!

  39
  1
 2. Brodera? De kan få gräva diken hela dagen. Minst 40 cm, 60 cm brett och 100 meter långt vardera. Missar de det får de ingen middag.

  43
 3. Om man broderar ut denna historia finns ytterligare stygn att föja upp.
  Härnösands kommun har en sk ‘återbruksgalleria’ där det säljs både nytillverkat och second hand. Ofta ‘hantverk’ av olika slag. Här säljs alstren från Saltvik till dyra priser. Ingen information dock om hur broderiet tillkommit,eller av vem. Kommunen tjänar alltså pengar på broderade alster som gängkriminella framställer i en tvångsbetonad omständighet. Det här luktar illa, på många sätt.

  6
  12

Kommentera