Zelenskyj är i Sverige

INRIKES. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj är i Sverige tillsammans med sin fru Olena, det skriver han på Telegram.

Olena och Volodomyr Zelenskyj

Han skriver att han ska statsminister träffa Ulf Kristersson, kungen och drottning Silvia, talmannen Andreas Norlén och representanter för olika riksdagspartier.

Partnerskap, försvarssamarbete, EU-integration och gemensam euro-atlantisk säkerhet ska stå på agendan för mötet.

-Pettersson tror också att Volodyr Zelenskyj passar på att tack för den hjälp Sverige gett till Ukraina, jag hoppas också att ett 14:e vapenpaket + mer humanitär hjälp planeras. Att hjälpa Ukraina mot Putins Ryssland är att hjälpa sig själv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Zelenskyj är i Sverige

 1. Oligarken, marxisten och mannen bakom fuskbygget Stjärtbron Arkady Romanovich Rotenberg är din hjälte bolshevikmongolen och rasfrämlingen Vladimir Putins barndomsvän och bästa polare!!

  41
  7
 2. Det blir dyrt för oss. Han tigger pengar vart han än kommer, och han får alltid pengar. Kan våra politikervecka affärsmässiga en enda gång och byta pengar mot 25 000 fängelseplatser för kriminella muslimer och utlänningar som gjort brott i Sverige? Gärna nära ryska gränsen.

  31
  73
  • Vad mig anbelangar, kunde Zelenskyj få större delen av statsbudgeten om det hade fört med sig de facistiska mentalt degenererade orcernas utrotning!

   52
   21
 3. Jag förstår avundsjukan!
  Zelensky är en riktig ledare som ställt sig i täten för sitt folk. Han har vunnit deras stöd.

  När hade vi en sådan ledare senast i Sverige?

  SLAVA UKRAINE!

  Islamism, wokeism och fascism bygger inga bra samhällen!

  69
  38
 4. Är det inte sånt man informerar om EFTER besöket? Hoppas att inte våra omhuldade islamister hinner hitta på något sattyg, men med den sorten vet man aldrig. Håller tummarna att allt går bra.

  18
  9
 5. Han behöver inte sitta med hatten utanför Konsum – han kommer att kaxigt kräva pengar, saker m.m. som han brukar göra i den övriga världen.

  26
  61
 6. Då kan vår käre statsminister visa Zelenskyj vad ryggrad är och hur man står upp mot främmande makt och totalitära krafter.

  Nej, tvärtom skulle det vara..

  58
  2
  • ja ett intressant aspekt är ju kostnaden. och möjligheten att få betalt fakta är ju att det är förloraren som får betalar med så kallade kroks skadestånd ? så det viktigaste är ju då att se till att Ukraina segrar riktigt ordentligt! det innebär ju att Finland får tillbaks områden som Ryssland ockuperade under ww2! och kineserna har ju en del byar som ockuperats av ryssarna . en liten lätt affärs uppgörelse .med Kina tillför ju en del kapital ?!! och USA vill säkert ha en liten bas i Ryssland för att kontrollera jihadister och annat !? kanske till och med en ny stat i dettidigare Ryssland det är ju en kostnads fråga och man sålde ju Alaska till USA dom det är ju bara en kostnads fråga att få fram pengar .
   så det självklara i detta krig är ju att Ukraina måste segra annat blir det ju inget krigsbyte att sälja . det självklara är ju att krigsskadestånd skall betalas av Ryssland det även om Ryssland blir ett större u land än möjligt och islam och terrorister måste ju utplånas ..

 7. ja antagligen är zelensky här för att handla!! och han är troligen intresserad av svenskt krigsmateriel !! och det kan bli en jätte affär och det är särskilt viktigt nu sen Putin började vrida på gas kranarna!och gick energi att skena .. det kan vara ett bra sätt att tacka Putin för hans agerande då alla måste gå med i nato och och husera muslimska terrorister från Turkiet!!!
  det är väldigt viktigt att bryta ned från krigförande resterna av Sovjetunionen om man nu kangöra det utan att offra svenska liv ..
  däremot kan man ju som delbetalning göpa fängelse platser i Ukraina .. och ännu bättre uppfostra svenska gäng kriminella till duktiga front soldater …det finns mycket pengar att tjäna här ..

  11
  5

Kommentera