Koranbrännaren Salwan Momika utreds

ISLAM. Koranbrännaren Salwan Momika har varit i förhör med Migrationsverket med anledning av att myndigheten omprövar hans tillfälliga uppehållstillstånd, skriver SVT Nyheter.

Salwan Momika är shiamuslim

Vid utfrågningen ifrågasatte handläggaren Momikas uppgifter om att han varit politiker i hemlandet, enligt public service bolaget. Detta grundades på bilder som cirkulerat på sociala medier, och som visat Momika med vapen i hand i militära miljöer.

Han frågades också ut om en bild som han publicerat själv och som kan ha tagits utanför parlamentet i Bagdad för ett år sedan – i så fall vid en tidpunkt då han, i sina kontakter med Migrationsverket, hävdat att hans liv varit i fara i hemlandet.

Salwan Momika själv nekar till att ha deltagit i några strider och han hävdar att den aktuella bilden togs innan han kom till Sverige.

De säger att jag varit där för att de vill ha mig utlämnad, säger han till SVT.

Momikas tillfälliga uppehållstillstånd går ut i vår. Jesper Tengroth, presschef vid myndigheten, bekräftar att ett möte mellan parterna ägt rum, men vill inte uttala sig om vad samtalen handlat om.

-Pettersson menar att det är något skumt med Salwan Momika. En normal “flykting” med tillfälligt uppehållstillstånd borde ligga lågt. Be honom vänligt men bestämt att lämna landet…

Bra att det är tillfälligt uppehållstillstånd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Koranbrännaren Salwan Momika utreds

 1. Flygplan avgår till mellanöstern veckovis fullpackade med flyktingar som åker hem på semester men migrationsverket riktar alla sina resurser på den här killen.

  21
  1
 2. Regeringens förslag om myndigheters anmälningsplikt av illegala invandrare ser mer nödvändigt ut för varje dag. Men i sak är brännarens status ointressant då det i botten handlar om regeringens manövrerande för att nå det hägrande NATO-medlemskapet. Det går inte att ändra något med islamisterna och deras terrorism så man får istället ändra svensk lag.

  15
  2
 3. Denne figur står och skriker på arabiska ? i en megafon när han eldar upp den eländiga boken.Han vänder sig uppenbarligen inte till den Svenska “publiken ” och flaggviftandet är borttaget ur föreställningen.Han ser även till att allt filmas.Man undrar ju i vems intresse han utför dessa aktioner ? Jag tror inte att det är för egen del…En skum lirare är det sannerligen.

  24
 4. Det spelar ingen som helst roll vem som än bränner en koran eller gör satirteckningar om islam. Om t ex En Björn Pettersson eller en Lisa Karlsson skulle bränna koraner, så kan ni vara säkra på att de också skulle förföljas av myndigheter och etablissemang. Fattar ni inte vad saken gäller? Rätten att få yttra sig, rätten att få demonstrera är på väg att inskränkas. För mig innebär det terrorläge 10. Det borde det rimligtvis göra för er andra också.

  24
  6
 5. ja igentligen är det inte då My att utreda?
  en före detta muslim som uppenbart tröttnat på islam !!
  och det kan ju inte vara fel ? problemet är väl att han skriker om att han ogillar islam och prästskapet ! som är förståeligt ? av vissa skäl som alla vet idag !! och detta är ju en person som måste skyddas en av dom få som vågar holla en hög irritation grad hos islamska mullor!
  själva problemet ligger ju inte här utan det är dess jihadister dom sjuter på allt och alla som är problemet!? och för att åtgärda det är det bara att backa migrationsverket beslut ett tiotal år och kasta ut dessa fanatiska jihadister . dom har ju missbrukat den svenska gästfrihet..Sverige behöver inga kriminella gängsjutningar

  22
 6. En av alla dessa infiltratörer som man inte har koll på. Gör nu processen kort utan ett antal överklaganden och arvoden till advokater.

  27
  2
 7. Varför utreda när man kan utvisa direkt.
  Han ska här ifrån bara.
  Kommer salwan hem till Iran får han sannolikt smaka på en annan salva och det är en skottsalva.
  Fega inte ur nu utan utvisa Salwan Momika omedelbart.
  DET RÄCKER NU !!!!!!

  23
  10
 8. “Enligt vad man beskriver som tillförlitlig information anslöt sig Momika till Mossad redan 2019. Under sin tid i Irak var han mycket politiskt aktiv och ska bland annat ha spelat en viktig roll exempelvis med att spionera på olika motståndsrörelser, och först ha vunnit acceptans från israelisk sida genom att anspela på ett tidigare ökänt rykte och brottsregister. Som belöning menar man att han sedan fått hjälp med att ordna svenskt medborgarskap. Efter att ha bosatt sig i Sverige ska Momika samtidigt ha fortsatt sina uppdrag för Israels räkning.”

  https://nyadagbladet.se/utrikes/uppgifter-koranbrannare-i-stockholm-jobbar-for-mossad/

  18
  4
  • Gamling, du låter lika tillförlitlig som alltid. Det vill säga noll tillförlitlighet.

   I skolan för många år sedan fick jag lära mig att bedöma rimligheten i alla uppgifter. Det fick inte du lära dig kan vi konstatera.
   .

   11
   16

Kommentera