Ryska problem efter ukrainska framsteg

UKRAINA. Ukrainas motoffensiv fortsätter, samtidigt som Ukraina återtagit mark i Bachmut utkämpas strider vid floden Dnjepr. Det här har satt Ryssland inför ett ”dilemma”, menar det brittiska försvarsdepartementet.

Hårda strider utkämpas längs floder Dnjepr, enligt den ukrainska generalstaben. Bild TASS

Under den senaste veckan har det skett en uppgång i småskaliga strider längs stranden av de nedre delarna av floden Dnjepr. Ukrainska styrkor har arbetat med små räder och att sätta upp små brohuvuden på nya platser på den ryskhållna östra stranden.

Detta utöver utbyggnaden av brohuvudet som Ukraina har upprätthållit nära den förstörda Antonivsky-bron sedan juni 2023. Vissa av dessa operationer drog sannolikt fördel av en lokal rysk styrkerotation.

Kombattanterna fortsätter också att slåss om kontroll över små öar i Dnjeprs mynning. Ryska befälhavare står inför ett dilemma om de ska stärka detta område eller sätta in trupper i områdena för Ukrainas huvudsakliga motoffensiva operationer, längre österut.

Läs mer på ISW…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Ryska problem efter ukrainska framsteg

 1. Inte nog med att ett par brohuvuden har etablerats på Dnjeprs vänstra strand. De ukrainska styrkorna har brutit igenom putteterroristernas försvar och jobbar just nu på att slå sig igenom putteterroristernas huvudförsvarslinje söder om Staromlynivka.

  Bakom denna linje är det tomt.

  Samtidigt fortsätter expansionen av brohuvudet i söder där de ukrainska styrkorna kommer eller har satt iland pansar- och understödsfordon.

  39
  9

Kommentera