Putins rådgivare: Svag valuta centralbankens fel

RYSSLAND. Samtidigt som den ryska rubeln fortsätter rasa skriver Vladimir Putins ekonomiska rådgivare Maxim Oreshkin i statliga Stass att nedgången beror på mjuk penningpolitik, rapporterar Reuters.

”Den främsta källan till rubelns försvagning och accelererande inflation är mjuk penningpolitik”, skriver Oreshkin, enligt nyhetsbyrån. Han menar att centralbanken har alla verktyg att normalisera situationen inom en snar framtid. Den ryska centralbankens nästa penningpolitiska besked är den 15 september.

Svenska kronan går inte så lysande men om man jämför med rubeln är SEK rena guldet. Dessutom är den undervärderat.

-Pettersson kan inte internationell penningpolitik men jag begriper att anledningen till att rubeln rasar är ett Ryssland för ett onödigt terrorkrig som de inte har råd med.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Putins rådgivare: Svag valuta centralbankens fel

 1. I Sverige får vi betala ungefär 10% mer för dollarn, medan ryssarna får betala nästan 70% mer för dollarn, sett över samma period. (Förutsatt att de stackars ryssarna lyckas växla, för vem vill ha deras rubel…😁.)

  29
  6
 2. Sveriges usla valuta beror på att riksbanken trycker pengar och delar ur arbetsfria covid-bidrag både hit och dit.

  16
  11
  • Ja, ni som sätter tummen ner här. Vad beror svenska kronans kris på..?? Färgen på riksbankschefen skjorta, eller..?? Internationellt kanske man saknar förtroende för penningpolitiken….

Kommentera