Tänker inte be om ursäkt till talibanerna

ISLAM. Sedan koranbränningarna i Stockholm i somras har talibanstyret i Afghanistan krävt en ursäkt från Sverige. Som följd har talibanerna förbjudit all svensk verksamhet i landet. Detta har gjort att flera organisationer som finansieras av svenskt bistånd tvingats pausa eller stoppa sin verksamhet helt, skriver Sveriges Radio.

Talibaner i presidentpalatset, Kabul. Bild från Twitter

Biståndsminister Johan Forsell (M) betonar att de inte tänker be om ursäkt till talibanerna och att de ser väldigt allvarligt på detta. – Naturligtvis inte, talibanregimen är en förkastlig regim som kränker sin egen befolkning, säger Forsell.

-Pettersson hoppas Forsells uttalande gäller alla muslimska länder och regeringar, men bjud gärna hit talibanerna och de andra muslimska regeringarna så vi kan diskutera demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet, rättigheter för kvinnor, oliktänkande och minoriteter så kan muslimerna be om ursäkt för koranen och alla hot i den…

”Fördomar om islam som en primitiv religion och att islam är omöjlig att kombinera med demokrati florerar”. Själv så var det avgörande steget som fick mig att lämna islam när jag började studera de islamska skrifterna. Det jag fann var att islam just är en primitiv religion och fullständigt omöjlig att kombinera med demokrati. Så vad är det som Koranen lär sina anhängare då? Ja, döm själva, säger Mona Walter, före detta muslim från Somalia som konverterat till kristendom och boende i Sverige.
 • Muhammed lärde att män får våldta och gifta sig med flickor i förpuberteten (65:4),
 • att icke-muslimer skall korsfästas och amputeras (8:12, 47:4) samt halshuggas (8:12, 47:4),
 • att den troende som dödar ickemuslimer blir belönade i paradiset (9:111),
 • att icke-muslimer skall kallas svin och apor (5:60, 7:166, 16:106),
 • att ickemuslimer är vidriga varelser som inte förtjänar någon nåd (98:6),
 • för islams skull skall man utpressa icke-muslimer (9:29),
 • och detta för att bara ge några få exempel bland många andra. Att detta är ett tecken på en primitiv religion som inte vill samverka eller respektera ett demokratiskt statsskick skall man inte behöva ha en juristexamen från Uppsala universitet för att förstå.

Och hur är det med islam och demokrati då? Man kan vända sig till Koranen för att få alla de svar man behöver.

 • Enligt islam ska man behandla icke-muslimer som svurna fiender (4:101),
 • män får ha sexslavar och arbetsslavar (4:3, 4:24, 5:89, 33:50, 58:3 och 70:30)
 • samt skall slå dessa och sina fruar (4:34,
 • och Muhammed uppmanade också alla män att ha piskor hängande där deras kvinnor kan se dem: Kash. Shaf of Al-Zamakhshari, vol. 1, s. 525),
 • en muslim skall terrorisera ickemuslimer (8:12, 8:60) och i Sahik Muslim läser vi ”Jag har blivit beordrad att strida mot folk tills de erkänner att det finns ingen annan gud än Allah, och Muhammed är Allahs budbärare” (1:33).

Att Islam inte heller går ihop med yttrandefrihet märker vi av genom att det som muslim är förbjudet att kritisera eller ifrågasätta sin egen religion (4:65, 24:63) På arabiska heter det Fitnah. Det är av denna anledning jag aldrig stött på ”moderna muslimer” eller sekulära muslimer som offentligt kritiserar sin egen religion. Detta trots att många moderna muslimer, uppfattar islam som primitiv och odemokratisk i sin nuvarande form.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Tänker inte be om ursäkt till talibanerna

 1. Stoppa allt bistånd på ca: 1,8 miljarder genast. Stäng även gränsen mot landet. Sverige har väl inga dolda skyldigheter mot det landet?

  31
 2. Lek med bokstäver?

  Asgamistan med Babianer och Pampers på huvudet, vilken utveckling av inavel/IQ.

  Helgen slut och supandet, drömmer bara…sov sött.

  16
 3. Inte en krona till föga rumsrena talibanerna. Låt de istället visa att de kan stå på egna ben, bli vuxna och få ordning på landet.

  42
  1
  • De stenåldersindividerna (tveksamt om de kan klassificeras som människor) ska inte ha ett öre från Sverige och inga jävla ursäkter.

   35
 4. Varför ska svenska skattebetalare finansiera en totalitär fascistregering i Afghanistan? Åt he***te med dem och hela deras skurkstat. Stoppa all hjälp till muslimska länder. Finns ingen som helst anledning att skicka våra pengar dit.

  78
  1
  • Mellanöstern (osmanska riket hade inte sett som det gör idag om
   sykes-picot avtalet
   1916 hade genomförds.
   Det var ju “otur” för oss i väst att Ryssland råkade ut för en statskuppen 1917.
   En statskupp som var till fullo planerad och genomförd med pengar från bankirer i väst.
   Man avrättade tiotals miljoner av de tidigare nätverken som styrt landet.
   kejsarfamiljen Romanov.
   ersattes med kommunister (bolsheviker).

   Nu har vi det Mellanöstern som oligarkerna( Sionisterna) skapat för egen vinning skull.
   “En livstid i krig”

   25
   7
   • Så väst betalade några miljoner ryska soldater för att göra uppror mot tsarregimen som var allierad med väst, mitt under ett världskrig där både västmakterna och ryssland var hårt pressade? Är det något som kreml påstår eller har du haft otur i dina egna tankegångar?

    13
    6
  • Varför inte bestämma i ett första steg att inga bistånd i någon form betalas ut till de länder som inte skrivit på FN deklarationen om mänskliga rättigheter.
   Är det för enkelt och snabbt? Måste utredas?

 5. Frågan är om inte dessa organisationer borde kunna åtalas för finansiering av terrororganisation?

  70
 6. Åh nej, vi får inte betala pengar till Afghanistan!! Vilken katastrof! Vem ska vi nu ge pengarna till? För vi kan ju inte spara dem eller spendera dem på något viktigare som till exempel underskottet inom vården eller något sådant.

  69
  15
 7. När Billström fått fundera (stirra) ett tag så kommer han nog att be om ursäkt så att pengaflödet från Sverige kan fortsätta!

  96
  4
  • Den amerikanske politikern Barry Goldwater yttrade en gång:
   “Extremism till frihetens försvar är inget fel”.

   25
   4
   • Bra , stäng alla kranar
    Satsa pengarna till
    vård, skola och fattigpensionärer. Arma land.

    40
 8. Ytterst märkvärdigt att detta vansinne inte är förbjudet i den demokratiska världen.

  83
  2
  • Äntligen slut med svensk finansiering av talibaner, Bränn mera koraner som uppmanar till mord på ktistna.

   42
   1

Kommentera