Storbritannien varnar för terrorattacker i Sverige

TERRORISM. Det brittiska utrikesdepartementet ändrar i sina reseråd för britter som ska resa till Sverige och varnar nu för eventuella terroristattacker. ”Det är mycket troligt att terrorister försöker utföra attacker i Sverige. Attacker kan vara urskillningslösa, inklusive på platser som besöks av utlänningar.”, skriver departementet på sin hemsida.

Dagen efter terrorattacken på Drottninggatan 8 april 2017. Rakhmat Akilov körde med en lastbil på människor längs Drottninggatans gågatudel i Stockholm. Som en följd av detta dödades fem personer: tre dog på Drottninggatan och två dog senare på sjukhus. Gärningsmannen hade svurit trohet till IS, men ingen organisation har tagit på sig ansvaret för dådet. Foto Frankie Fouganthin, Wikipedia

Storbritannien skriver även att myndigheterna i Sverige har ”framgångsrikt stört ett antal planerade attacker och gjort ett antal gripanden”. Även USA och Kanada varnar för terrorhot i Sverige.

I ett uttalande skriver Sveriges nationella säkerhetsrådgivare Henrik Landerholm att “Företrädare för terroristgrupper har uppmanat till attentat mot Sverige. Stater, men också andra aktörer, har bidragit till att underblåsa sådana budskap. Sveriges ambassad i Bagdad har stormats och bränts ned och ett försök har gjorts att angripa Sveriges ambassad i Beirut. Det finns också indikationer på att terrorgrupper planerat andra dåd mot svenska intressen i utlandet. Oavsett de bakomliggande faktorerna till attentatet mot Sveriges honorärkonsulat i Izmir, då en medarbetare skadades allvarligt, bidrar också detta till bilden av ökade hot mot Sverige och svenska intressen utomlands. Säkerhetsläget har försämrats och Sverige har gått från att vara ett legitimt till ett prioriterat mål. Senast i dag ändrade Storbritannien sina reserekommendationer för Sverige, baserat på den förhöjda hotbilden”

Flera islamistiska terrorgrupper har uppmanat sina anhängare att hämnas på Sverige för koranbränningarna – däribland libanesiska Hizbollah och somaliska al-Shabaab.

Ebba Åkerlund, 11 år, mördades av Özz Nujens svartarbetare Rakhmat Akilov. Ebbas liv var värt 100.000 i skadestånd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Storbritannien varnar för terrorattacker i Sverige

 1. SVT: “Flera anställda har också uttryckt en vilja att Sverige blir hårdare i godkännandet av koranbränningar.”

  Goddag yxskaft!

  37
  1
  • Jens.

   Lägg ut de anställdas namn, annars har det noll värde.

   Oj, det var svårt?

   Samma som påhittade, osynliga på SVT = noll ggr. noll…..
   Vi är opartiska på SVT, jojo….

   26
   1
   • Roger. Läs en gång till. Vad är det som har noll värde?

    Det är SVT:s sätt att uttrycka sig som är det intressanta. Inte några namn på anställda.

    “Sverige blir hårdare i godkännandet”

    Polisen ger antingen tillstånd eller så ger de inte tillstånd. Polisen godkänner inte och polisen kan inte förbjuda en demonstration.

    Det är tillåtet att demonstrera utan polisens tillstånd. Det är det som kallar yttrandefrihet.

    Hårdare??? Goddag yxskaft!

    “Sverige blir hårdare i godkännandet” Inte en siffra rätt.

    12
 2. Att det bränns koraner i Sverige ska inte betyda att vi utsätts för terrordåd, att ta det som intäkt att utföra terrordåd visar väl vad vi har att göra med.

  Vad är grövre att elda en bok eller mörda oskyldiga genom terrordåd ? Svaret är väl givet.

  Richard Jomshof och Björn Söder uttalanden är heller inte skäl att utföra terrordåd mot oskyldiga svenskar. Nu måste regeringen visa att de står upp för demokratin och yttrandefriheten och inte låter muslimska länder vad vi får säga i Sverige, viker regering och riksdag ner sig då är det århundradets svek mot dem som de ska företräda. Hur många av er har lagt sin röst oavsett parti för att vår yttrandefrihet ska inskränkas?

  62
  1
 3. Om det skulle bli terrorattacker så hoppas jag innerligt att de inte drabbar några andra än de som aningslöst släppt in terroristerna i landet. Deras hjärnor måste vara felprogrammerade. En oskyldigt drabbad är en för mycket. (Och, nej. Bara för att du råkat rösta på sjuenigheten betyder inte det att just du har godkänt massinvandringen. Sjueningheten har bara infört den utan godkännande av svenska folket.)

  78

Kommentera