Offensiven går trögare än många önskat

UKRAINA. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj medger att den ukrainska motoffensiven är ”utmanande”. Uttalandet gjordes i latinamerikansk tv, vilket ukrainska medier uppmärksammar på onsdagsmorgonen. Zelenskyj har delat den 42 minuter långa intervjun på Telegram.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ser trött ut efter drygt 500 dagars försvarskrig.

Motoffensiven är komplex. Den utvecklar sig kanske långsammare än många hade önskat, säger han. I intervjun säger Zelenskyj också att det är svårt att kriga så pass länge, särskilt när det råder brist på vissa vapen. Men det är ännu svårare för ryssarna, fortsätter han, och hävdar att Ukraina behåller initiativet på slagfältet.

I går rapporterade CNN, med hänvisning till flera högt uppsatta diplomatkällor, att utsikterna för den ukrainska motoffensiven blir allt sämre och att det blir allt mer ”osannolikt” med större ukrainska framsteg.

Zelenskyj säger också att Ryssland kan förkorta kriget genom att dra sig tillbaka.

-Pettersson säger att oavsett hur kriget går har Ryssland och det ryska folket förlorat militärt, ekonoomiskt och moraliskt och om det går trögt för Ukraina är det katastrof för Putin som sa att militäroperationen skulle vara över på några dagar.

När Vladimir Putin invaderade Ukraina den 24 februari 2022 hade han fyra mål. Putin har inte lyckats uppfylla ett enda. När Putin höll ett tal till nationen tidigt på morgonen den 24 februari listade han upp fyra mål för Rysslands ”speciella militära operation”.

 1. Invånarna i Donbass skulle skyddas
 2. Ukraina skulle avmilitariseras
 3. Ukraina skulle avnazifieras
 4. De ”som begått blodiga brott” skulle ställas inför rätta.

Punkt 1: Invånarna i Donbass har inte skyddats, tvärtom. Städer har förvandlats till grushögar och männen i Donetsk och Luhansk har tvångsinkallats och stupat i tusentals.

Punkt 2: Ukraina skulle avmilitariseras men Ukraina har aldrig varit så militariserat som nu.

Punkt 3: Ukraina skulle avnazifieras, det målet var omöjligt från början eftersom det inte fanns något att avnazifiera.

Punkt 4: De som begått blodiga brott är mest ryssar och dom tänker knappast Putin ställa inför rätta.

Putin drömde om att ta Ukraina på några dagar. Undrar om han har mardrömmar idag? Bild från SVT Play

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

38 thoughts on “Offensiven går trögare än många önskat

 1. Finns en blogg som heter “https://cornucopia.se/” där alla är eniga på samma lögner som MSM och således helt hjärntvättade socialister och globalister, där kan man läsa var och varannan dag att “extremt” många ryska förluster hänt, men i stort sett inget om ukrainska förluster, konstigt när Ukraina ingenstans kommer vidare? falsk MSM-propaganda,som de flesta här på denna blogg inclusive pettersson själv litar på, lättlurade idioter som på samma sätt lät sig luras av covid-19 “vaccinet” och rusade till kön för att få sprutan/sprutorna, snart släpps en ny plandemi, men var lugn ni MSM-religiösa, vaccinet mot den nya plandemin är redan i produktion trots att de inte ens vet ännu vad de tänker släppa ut för hemskheter, ställ er bara i kö och ta sprutorna å håll käft sedan. Lita på “vetenskapen & MSM”

  “Brittiska forskare har börjat utveckla vacciner som en försäkring mot en ny pandemi orsakad av en okänd “sjukdom X”.

  https://samnytt.se/forskare-tar-fram-vaccin-mot-nasta-pandemi/

  43
  91
  • Nä, det var aliens som gjorde det!

   För som vi alla vet var det i vart fall inte USA! Biden hade, som du också vet vid det här laget, redan stoppat 2:an på diplomatisk väg. 1:an hade Putin själv stoppat och Gazprom kunde se fram emot astronomiska skadestånd pga uteblivna leveranser…

   Vilken tur Putin hade att rören råkade explodera så hans bolag slipper betala skadestånd pga force majeure…😁

   51
   29
   • Det fanns nog en möjlighet för ryssarna att skicka en robotstyrd servicevagn fylld med dynamit inuti rören.
    Vilket medförde att sprängningen kunde utföras utan att någon varit på plats.

  • Håkan, “en pytteliten vätebomb” skriver du. EN bomb på på flera platser till flera explosioner???

   Har den 85-årige Seymour Hersh berättat det för dig?

   45
   18
   • Pettersson
    Lyssna på föredraget, som publicerades ett bra tag före Hersh presentation, om du orkar och förstår.

    14
    33
   • Håkan, jag förstår inget av det du presenterar, jag fattar inte ens varför du länkade till CNN igår efter att ha påstått att CNN är odugligt och köpt.

    För övrigt driver jag en blogg som hobby, har en familj att umgås med, ett hus med tomt att sköta osv. och om jag skulle titta på alla konstiga videos du och andra lägger ut utan sammanfattning före så hade jag inte tid med något annat.

    Dessutom står det att videon lades ut för en månad sedan och att den som håller i skräpet har 185 följare.

    32
    9
   • Håkan, som jag skrev, begriper jag inget av det du presenterar för inget stämmer när man kollar upp det. Allt verkar komma från Putins propagandakontor och där har jag ingen insyn.

    Men när du börjar surra om vätebomber har du passerat en gräns och ligger på samma nivå eller lägre än de som tror att jorden är platt.

    Jag är oerhört tacksam för att jag hade förstånd att tacka nej när Swebbtv vill intervjua mig för något år sedan.

    Varför hänger du på en blogg som drivs av en som inget förstår av dig?

    7
    2
  • Dumheter tovaritsch Håkan.
   ALLA vet att USA anlitade sina utomjordiska kontakter för att förstöra rören. Det är därför som inga bevis hittades efter sabotaget då dagens teknik inte kan hitta spåren efter utomjordingarnas vapen.

   15
   7
 2. Ryssland är en terroriststat. Befolkat med skurkar och gangsters i Kreml. Fullständigt onödigt och meningslöst att förstöra grannländer.

  49
  26
 3. Det var en stor förlust för hela mänskligheten att Gorbatjovs fredsinitiativ inte togs upp av USA och Nato och att löften som gavs 1989-91 av USA:s utrikesminister James Baker och andra inte hölls.
  Det hade annars varit en gyllene chans för världsfreden att komma överens om en kärnvapennedrustning enligt artikel 6 i icke-spridningsfördraget.
  Men utvecklingen mot fred kastades bort av president Bill Clinton när han godkände östutvidgningen av Nato. Det var ett allvarligt förtroende brott en onödig provokation och ett brott mot artikel 2.4 i FN-stadgan….. som förbjuder inte bara användning av våld utan även hot om våld.

  39
  71
 4. 2341 av Rysslands soldater oskadliggjorda under det senaste dygnet, därav 820 döda. Dessutom förstördes 79 enheter av olika utrustning, tex 8 tanks och 17 artillerisystem.

  Så fort Putin åker hem slipper vi allt dödande.

  66
  38
  • Eva M
   Jag trodde att du skulle tona ner dina lögner när du blev överbevisad. Men så icke, troligen lider du av mytomani.

   28
   49
   • Överbevisad om vad? Du och GS blir överbevisade varje dag av en lång rad debattörer som skrattar åt er, men ni fortsätter ändå med samma dumheter dag ut och dag in.

    Jag håller mig till minst samma sanningshalt som du gör Håkan!

    41
    21
  • GS
   Du din krigshetsare! Om Ukraina tvingas ge upp kommer ryssarna att utplåna Ukraina. Kreml har varit tydliga på den punkten, och Putin hotar fler länder. Varför vägrar du lyssna på vad Kreml säger?

   Det är svårt att förstå din och Dahlbergs hänsynslösa råhet mot mänskligheten.

   Låt oss få fred nu!!! Stoppa Putin! ❤️🙏

   62
   32
 5. Väst försöker förslava Ukraina genom att binda landet med ekonomiska och politiska förpliktelser.
  Vilket tyvärr kommer att förvandla Ukraina till en koloni.
  Det är den framtida generationens ukrainska medborgare som kommer att få betala priset för detta meningslösa proxy krig.

  44
  95
  • Se där.
   Nu fick gamlingen luft igen. Det behövs tydligen speciella omständigheter!

   62
   27
  • Gamling, låt du det ukrainska folket bestämma det, alternativet till väst är att Putin utplånar Ukraina och det ukrainska folket.

   Det skulle du gilla…

   55
   29
   • Pettersson
    Vem/vilka är det igentligen som bryr sig om det Ukrainska folket här på bloggen?
    För mig är den delen glasklar.

    Gå nu ut och tänd ett ljus för barnen i Donbass.
    “The Alley of Angels”.

    https://alleyaangelov.ru/

    28
    68
   • Gamling, det är glasklart för mig med. Du håller på och försvarar Putin som är orsaken till att Ukrainas barn dör och då räknar jag alla barn och vuxna i hela Ukraina inklusive Donbass och inte bara några som du med ditt påhittade folkmord.

    48
    25
   • GS vill ju att Ukraina ska utrotas!!!

    Att stötta Putin praktiskt eller moraliskt måsta anses vara ett mycket grovt brott mot mänskligheten!

    50
    27
  • Vilket av Natos alla länder är förslavade av USA och väst?? Kan du nämna något?
   Att va med i en försvarsorganissation är inte samma sak som att va förslavade!
   Samarbetet mellan dessa länder är nog bättre än det är mellan Rysslands fåtal vänner och Ryssland!

   45
   19
   • Tony
    De länder som Sovjet förslavade, under många år, är de länder, som är mest ovilliga, att över huvud taget, ha något med träsklandet Ryssland, att göra. De vet hur vänsterfacismen fungerar!

    41
    16
   • När Tyskland började bli för starkt, beordrades först Merkel av USA att importera parasiter och eftersom det inte räckte för att krossa den tyska ekonomin så sprängde amerikanerna själva Tysklands gasförsörjning. Nu avvecklas stor del av industrin i Tyskland på grund av brist på energi till rimliga priser..

    13
    31
  • GS, dina tankar blir allt mer grumliga för varje dag. Som den Putinkramare du är så klart du vill apa efter krigsförbrytarens falska beskrivningar. Det finns bara ärkeskurken Putin som vill förslava Ukraina. Lyckas han så lär aptiten öka och då är frågan vad som kommer näst. Därför finns inget viktigare än att stoppa deta monster till massmördare.

   48
   20

Kommentera