Mörkhyad person?

GOTT & BLANDAT. Förra veckan publicerade Nya Lidköpings-tidningen ett korsord av leverantören Europa Press som väckte starka reaktioner. I en av raderna var N-ordet rätt svar på frågan ”mörkhyad person”.

-Pettersson säger att det är inte lätt innan man har några andra bokstäver. Det kan bli “Babbe” också

Mikael Rothsten, mediechef på NWT media, säger till SVT Kulturnyheterna att han beklagar det som har hänt men att tidningens korsord inte kontrolleras av medarbetarna innan de publiceras. – Här måste man lita på sin leverantör, säger han. NLT skriver på sin sajt att de plockat bort krysset från systemen och kontaktat leverantören ”för att säkerställa att något sådant här inte ska hända igen”.

19 thoughts on “Mörkhyad person?

 1. …tidigare av Pettersson:
  “Det var en gång för inte så länge sedan som vi kunde köpa Niggerkola från Marabou, gjutna sparbössor som hette Madam Jolly Nigger, äventyrsböcker med hjälten Nigger Dan, Zulu Lakrits, Svarte Jim och mycket mer.“
  https://petterssonsblogg.se/tag/niggerkola/

  Danska “n-kys“ / Elvirasminde chokoladefabrik:
  https://i.imgur.io/yrQ6BSH_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

  10
 2. Blir så trött på det där USA-efterapade “N-ordet”.

  Det “N-word” som de refererar till är inte samma sak.

  11
 3. Samma sak i Finland, chokladasken som fram till 2001 hette ”Negerkyssar”, ändrades till ”Brunbergs kyssar”, men utan att man ändrade på askens bild med kyssande n…..r. För tre år sedan togs även det motivet bort.
  Bild före – efter:
  https://www.ostnyland.fi/artikel/e269531d-bab1-4a7e-92a8-bc36c7cb7d75

  Både i Finland och i Sverige säljs (än så länge) denna produkt med oförändrad etikett:
  https://viikonviini.fi/wp-content/uploads/2021/03/105030_Rhum-Negrita-Dark-Signature-35cl-PET-963×2048.png

  14
 4. Bananer är populära inom fotbollen, de brukar synas på planen bland spelarna…..när det går dåligt för en viss färg i laget.

  19
 5. Fake news DN har gjort en lång artikel om gängkriminella i Sollentuna. DN har ”glömt” att skriva att det mestadels är mörkhyade, negrer, araber och muslimer. Kan någon politiker skriva en motion om att vi inte kan en en majoritet av media som undanhåller sanningar och skriver rena lögner?

  41
 6. Om det inte finns något att anmärka på, så får man skapa någonting. En del folk har för lite att göra. Det har hänt förr och kommer hända igen.

  26
 7. Om Arne Hegerfors hade sagt att “Det ser Ljust ut på Island´s avbytarbänk” ; Hade någon alls reagerat då ? Den som påstår sig bli kränkt över detta ord avslöjar endast sina egna fördomar och värderar sina medmänniskor efter hudfärg. Skäms !!!!!!!

  42
 8. Det har skett en avsevärd betydelseglidning på bara några decennier. N-ordet, eller rättare sagt the N-word, är det nedsättande uttryck som slavägare använde och som i dag används av amerikanska rapartister med ursprung i Afrika. Ordet i korsordet är sannolikt ett ord som har sitt ursprung i det latinska ordet för svart, niger.

  Martin Luther King Jr. använde ordet “negro”, som är den engelska motsvarigheten, 15 gånger under sitt berömda tal i Washington D.C. 1963 (I Have a Dream). Det som av de lättkränkta anses som en korrekt benämning av människor bättre anpassade än den genomsnittlige europén till områden nära ekvatorn har växlat under årens lopp. Nu verkar svart, som i Black Life Matter, vara acceptabelt igen så varför inte en variant som bygger på det latinska ordet?

  Personligen anser jag att Sverige har större problem än användandet av vissa uttryck. Speciellt med tanke på att det från rättsvårdande myndigheters sida verkar vara tillåtet att kalla majoritetsbefolkningen både det ena och det andra utan att åtal väcks med användandet av vissa runor anses som på gränsen till folkmord. Trams.

  45
  • Det är en härskarteknik att få människor att bli osäkra och därför välja erbjudet alternativ. Neger är inget skällsord (men har blivit det) medan “nigger” är nedsättande. Zigenare, tattare och annat löst folk får man inte heller kalla dem vid sitt rätta namn – då är man rasist.
   Vänstern och PK-ismen (globalismen) har tyvärr blivit tongivande i dessa frågor. Den som äger “ordet” styr. P g a SVT och SR är så infekterade av nämnda ideologier och basunerar ut dessa dagligen blir människor osäkra och väljer “den säkra sidan”.
   Kalla människor vad de är och skit i PK-ismen är mitt råd. Vänstern liksom islam skall inte styra våra liv!

   34
 9. Och myndigheterna här har också beskrivit Svarta personer som negrer, vad är där för
  konstigt med det ordet?Gå tillbaks i Svensk literatur så benämns dom också Negrer.
  Bara Märkliga Fisförnäma tyckare ser något konstigt i det ordet?
  Eller Ska en Skåning bli upprörd över att kallas Svensk, när vi är halvdanskar?

  40
  • Jag är också halvdansk men förbanne mig ingen skåning. Jag blir både upprörd och känner mig kränkt.

   16
   3
   • Nej du kan väl känna dig som vad du vill, du är kanske halvneger, men historisk har Skåne tillhört Danmark, det kan inte ens du förneka.

    10
 10. Till alla dessa som orkar lägga ner sin energi på sådant här trams, SKAFFA ETT LIV!!!!!

  41
 11. Herregud! Det skjuts, mördas och våldtas. Men ett litet fel kom in i en tidning. Vem reagerade på det? Ja! Käre tider

  69

Kommentera