En strimlad koran…

ISLAM. Igår, lördagen den 5 augusti 2023, har jag genomfört en konstföreställning framför den iranska ambassaden i Danmark. Jag strimlade Koranen med en dokumentförstörare. Denna föreställning är en kommentar till den iranska regimens krav på respekt för Koranen, ett krav som doftar av dubbelmoral.

Regimen själv visar ingen respekt för kvinnors rättigheter och hävdar att Koranen rättfärdigar deras förtryck av miljontals kvinnor. Jag är född i Iran. En gång ett stolt kungarike som delade många värderingar med väst. Iran var på en resa mot att bli en demokratisk nation när det ockuperades av en islamistisk regim.

Regimen förlitar sig på sinneslösa ramsor som faller sönder i det ögonblick de utmanas. Därför är yttrandefriheten regimens största rädsla och fiende.

Sedan 1979 har den iranska religiösa regimen förtryckt sitt folk, med kvinnor som känner bördan av regimens mörka krafter. Men de senaste åren har de slagit tillbaka mer än någonsin, och vi får inte överge dem.

Mitt framträdande är en hyllning till de modiga kvinnorna och männen i Iran. Det är också en hyllning till alla medborgare och politiker världen över som stödjer det iranska folkets kamp för ett värdigt liv. Ett liv där varje individ bestämmer vad de vill säga, hur de vill leva och hur de vill framstå.

Respekt kan inte krävas av dem som kränker dessa grundläggande mänskliga rättigheter.

Kvinna, liv, frihet

Firoozeh Bazrafkan, bildkonstnär

-Pettersson stödjer Firoozeh Bazrafkan och kvinnorna i Iran och hoppas att Kristersson, Billström och alla de andra som kryper för islam också gör det. Protesterna mot islam upphör när de islamska diktaturerna börjar uppträda som folk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “En strimlad koran…

 1. Bäst Säpo,förbereder sig. Snart hör Billström av sig och frågar om kan kan förbjuda dokumentförstörare i närheten av ambassader.

  Och så en liten detalj i Firoozehs text:
  ” Jag är född i Iran. En gång ett stolt kungarike som delade många värderingar med väst. Iran var på en resa mot att bli en demokratisk nation när det ockuperades av en islamistisk regim.”

  …hon utelämnar helt den vänstervåg som medverkade till att störta shaen och krattade manegen för mullorna. Många av de exiranier som är konstnärer och intellektuella har sina rötter i den samhällsklass som hjälpte till att sätta islamsiterna vid rodret. Precis som vänsterrörelser gör nu i Europa. Att utelämna detta tyder på att hon inte gjort upp med Irans historia.

 2. Det som skrämmer FASCISTER och ISLAMISTER mest är YTTRANDEFRIHETEN!!!!

  https://ledarsidorna.se/irans-kvinnor-offrar-sina-liv-sverige-hukar-och-hulkar/

  Sveriges regering krälar nu runt i dyn för att tillfredsställa islamistiska, odemokratiska och kvinnofientliga regimer och Sveriges feministerna säger NADA.

  Vart har stoltheten över att vara svensk tagit vägen?

  Är det hoten från Fascist Ryssland som fått oss att tystna?

  Är det invandringen av religiöst fördummade, våldsbenägna, kriminella klaner, ………… som fått oss på knä? Eller är det VÅRA SYLTRYGGAR TILL POLITIKER SOM FÖRT OSS HIT?

  Vi svenskar behöver resa på våra ryggar och ta oss tillbaka till det som en gång gjorde Sverige till en stolt och fri nation.

  Det gör vi genom att STOPPA ALL INVANDRING samt skicka tillbaka de som bara är här för att förstöra det vi och våra förfader byggde.

  Sverige behöver ISLAM lika lite som hemorrojder.

  2026 röstar jag på det parti som är berett att på allvar ta tag i Sveriges problem med islamism, kriminalitet, hedersproblematik, klaner, kvinnoförtryck, …………..

  18
 3. Jag berömmer och respekterar denna modiga kvinna från Iran,
  som på ett uttrycksfullt sätt visar på vad religion som görs till politik
  egentligen handlar om. Det är strimlor, eller aska om man så vill,
  som man tillber. Inget annat. En bok av sand och dimma.
  Och det ska få äventyra vår yttrandefrihet?
  Vakna upp och gör uppror mot dessa förtryckarmentaliter som används i religioners namn. Jag känner skam och äckel över vad Sverige och Danmark har blivit – ett land som regeas och administreras av Quislingar, som stryker omkring lagliga tillståndsgvna demonstrationer,
  och istället för att skydda demonstranten, anmäler denna för “hets mot folkrupp”. Acceptera aldrig en inskränkning av yttrandefriheten!
  Anmäl och sprid namnen på de Quislingar som polisnamäler demonstranter. Gör brott mot demokratiska fro- och rättigheter till ett grovt brott som resulterar i livslånga straff och utstötning ur samhällsgemenskapen.

  22
 4. Pettersson hoppas att Firoozeh Bazrafkan och Irans kvinnor får stöd av statsminister Kristersson, utrikesminister Billström och andra som kryper för islam. Socialminister Jakob Forssmed och Tobias Billström ses här hälsa på representanter för 14 olika trossamfund, bl.a. organisationer utpekade som islamistiska, med koppling till Muslimska brödraskapet”, enl. Bulletin.
  – ”bilder säger mer än tusen ord”:
  https://cdn.bulletin.nu/articles/7647c2ed-6470-49d6-b95e-1044ce33282b/preview.jpg?t=1691174023000&d=1152×648

  https://www.government.se/contentassets/82a769186f874fad814e57a5534ece0b/230803-tb-och-jf-5_twitter-webb.jpg?width=712&rmode=crop&heightratio=0.667&quality=85

  23
 5. Vad säger MP-Islamisterna nu, det är ju trots allt en väldigt miljövänlig dokumentförstörare…

  22
 6. Ja det är denna religion som Svenska politiker svansat för nu i veckan, dom vill kanske
  också tillbaks till Medeltiden?

  41
 7. ” Iran var på en resa mot att bli en demokratisk nation när det ockuperades av en islamistisk regim.”

  Med god hjälp av deras socialistiska kamrater som gärna mördade lite kapitalister.
  De blev dock lite snopna när deras muhammedanska kamrater inte ville underordna sig Partiets ledning.

  37
  • Iran ockuperades inte, lrans folk välkomnade sin mulla när han snedsteg från planet som kom från Irans vänner i Frankrike. Mullan hyllades som en frälsare. Men nu har Irans folk vaknat till verkligheten, lite för sent.

   33
   1
  • När Khomeini kom till Iran mördade han minst 20 000 universitetsstudenter. Det var de som gjorde hans resa möjlig. Otack är världens lön. Nu får kvinnorna inte ens klä på sig själva

 8. Det är annat virke i den här tjejen än Jonas och de homosexuella fegisar som låtsas att problemet med muslimer inte finns .
  Och nickar och ler när Arga Andersson försöker flytta Focus.
  Sorgligt sa Bill , minst sagt sa Bull.

  77
 9. Vilken tjej alltså! Ja! Vad gör de nu? Hon brände ju inte iallafall. Jösses vilken idé

  81
 10. Billström och Kristensson, hallå hallå var är ni? ut och fördöm denna skändning omgående. Tala om för omvärlden hur upprörda ni är, medan jag hyllar denna modiga kvinna.

  98

Kommentera