SSU kräver förändring – annars måste Damberg avgå

INRIKES. Satsa på välfärden och klimatet – eller sparka partiets toppnamn. De skarpa kraven mot Socialdemokraternas partiledning kommer från det egna ungdomsförbundet SSU. Inför helgens kongress är SSU:s ordförande Lisa Nåbo tydlig. – Hotet står kvar, säger Nåbo, rapporterar Dagens Nyheter.

Lisa Nåbo är förbundsordförande för Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU) sedan den 1 augusti 2021. Nåbo är från Linköping och är färdigutbildad polis.

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU har sedan maj satt kniven mot strupen på partiets ledning och hotat med krav på att S-stoppar, däribland Mikael Damberg, ska sparkas, om inte partiet antar en mer radikal välfärdspolitik och satsningar på klimatet.

SSU:s ordförande Lisa Nåbo står fortfarande kvar vid sitt hot. Diskussion kommer att föras i förbundsstyrelsen och deadline löper ut till hösten. – SSU:s förtroende måste förtjänas. Skuggbudgeten partiet presenterar måste visa att Socialdemokraterna på allvar vill minska de ekonomiska klyftorna i Sverige, förbättra villkoren för välfärden och investera i klimatomställningen. Möter de inte kraven så kommer vi meddela att vi saknar förtroende för partiledningen, säger Nåbo.

SSU tycker inte att partiet har gjort det som krävs för att vända utvecklingen i Sverige där klyftorna ökar. När det gäller den ekonomiska politiken är svaret ”nej”.

-Pettersson saknar likt Lisa förtroendet för S-ledningen och skulle gärna sparka Mikael Damberg och många fler, men med SSU:s förslag är vi tillbaka på samma spår som provats i 40 år. Högre skatter, mer bidrag, mindre ansvar för individen och allt ansvar på staten, det vill säga politikerna.

Lisa Nåbo på filmen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “SSU kräver förändring – annars måste Damberg avgå

 1. SSU vill köra om samma slitna, gamla förbrukade metoder tills Sverige gått under. Vi har varit på väg ner mot botten ett tag nu. Det är dags att prova nya metoder. Förstår man inte Sveriges bästa kan det bli svårt att ta över och reparera förfallet.

 2. De måste be Haggan Maggan att avgå .
  Hon försöker få yttrandefriheten att inte gälla Sverigedemokrater .
  Hon borde inte kacka i eget bo , utan titta hur Snigelmogge och Strandhäll uttrycker sig .
  Att föregå med gott exempel är inget sossar förstår sig på .

  45
  3

Kommentera