RFSL har lång historia av barnövergrepp

PRIDE. Här är hbtq-profilerna som dömts för brott mot barn, skrev bloggen tidigare idag. Detta efter att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Björn Söder har skrivit på sociala medier att Pridefestivalen legitimerar pedofili.

Företrädare för RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, har propagerat för pedofili sedan starten. Pedofilskandaler har kantat organisationen trots att RFSL i dag officiellt tar avstånd från pedofili och trots att personer som är dömda för sexualbrott inte längre får representera organisationen, rapporterar den kristna tidningen Världen Idag.

1983 skickade RFSL ett sexualpolitiskt uttalande till justitiedepartementet där man försvarade en positiv inställning till pedofili: ”Vem är förbrytaren? Pedofilen skänker ömhet och kärlek … Pedofilen är inte sjuk …” löd skrivelsen, som var undertecknad av ordförande Kjell Rindar, som invigningstalade på Pridefestivalen så sent som 2011.

1991 diskuterade RFSL:s förbundskongress en underavdelning för pedofiler. Motionen avslogs, men samma år avslöjades att Pedofila arbetsgruppen hade en postbox som gick till RFSL:s adress.

1993 visade en FN-rapport att RFSL:s reseguide Spartacus användes flitigt av pedofiler när de gjorde sina sexresor till Thailand. Guiden var, enligt FN, en vägledning för pedofiler som var på jakt efter barn utomlands.I nummer 1 år 1993 av RFSL:s tidning Kom ut försvarade RFSL:s grundare Nils Hallbeck pedofilguiden Spartacus genom att hävda att sex med barn kan vara något fint.

Samme Hallbeck skrev i organisationens egen tidning Kom ut (nr 6, 1992) att två tredjedelar av de manliga homosexuella önskade sex med unga pojkar.

I slutet av 1990-talet berättade Pål Hollender, i filmen Pelle Polis och i en artikel i Göteborgs-Posten, att höga RFSL-företrädare förespråkade pedofili, men att man ligger lågt eftersom den allmänna opinionen inte klarar av det än: ”Jag tycker att det vore bra om man hade ett klimat som möjliggjorde att det fortfarande fanns en pedofil arbetsgrupp som förde fram de här argumenten helt öppet. … Jag tror inte att det går i dag. Jag tror att man måste vänta och låta tiden gå tills det lugnat sig”, sade Kjell Rindar till Pål Hollender, som beskrev hur en känd pedofil var styrelseledamot i RFSL:s lokalavdelning i Borås ända fram till 1998.

I maj 2002 avslöjade Världen idag att bland annat RFSL:s kontaktförmedling används för kommersiell sexhandel med barn. Artiklarna vann Guldspaden och nominerades till Stora journalistpriset.

I oktober 2003 blev det offentligt att RFSL:s ungdomsordförande förgripit sig på två unga pojkar i samband med rådgivning.

Stockholms fria tidning uppmärksammade i december 2006 att QX Qruisers hemsida, som står RFSL nära, användes för att sprida barnpornografi. Tidningen konstaterade att många av de pojkar som avbildades såg ut att vara långt under 18 år.

I februari 2015 fick RFSL:s ordförande i Halmstad ett fängelsestraff i fem år och sex månader för 27 fall av sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

-Pettersson tycker att Priderörelsen och andra ska vara väldigt försiktiga när de kritiserar Björn Söder för sanningen.

… och en som ännu inte blivit dömd

När Pridefestivalen inleddes i helgen kan en pedofil finnas bland cheferna. I mitten av juni skrev Svenska Dagbladet om hur pedofiler söker barn på Qruiser och Grindr, Sveriges största forum för hbtq-personer – en av dem var Pridechef.

En chef inom Stockholm Pride kontaktade en fejkad profil, som uppgavs tillhöra en 14-årig pojke, som SvD hade upprättat på Qruiser. Medlemskapet på Qruiser är personligt och knutet till en individ. Men förlagschefen John Voss säger att de inte informerat Pridefestivalen om vem Pridechefen är. – Nej, vi vet ju inte vem det är.

***

Stöd bloggen Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “RFSL har lång historia av barnövergrepp

 1. Kritiken mot Söder bör således problematiseras som det så fint heter.

  Han kanske uttryckte sig drastiskt och klumpigt men det problem han tog upp är så oerhört mycket allvarligare än vilka ord han använde.

  Klart inte alla homosar är pedofiler men att rörelsen har problem med pedofila individer i större utsträckning än många andra rörelser är nog rätt säkert. Lite som ungdomssport och vissa religiösa sammanhang (katolska t.ex.), pedofiler söker barn och likasinnade. Inga konstigheter. Desto konstigare att det är tabu att tala om inom Pride. De har mycket kvar att ta tag i själva innan de har rätt att oreserverat kasta skit på andra.

 2. Pedofili borde straffas med långa straffarbeten genom att med enklaste handverktyg hugga upp betongfundament till vindsnurror.

 3. Kristersson måste ha en skruv lös. Han hyllar koranen samtidigt som han hissar bög-flaggan !!! Eller är det en privat flirt med tvestjärten ?

  32
 4. Det är sannerligen märkligt?
  Vi har år 2023 och fortfarande så har det inte nått vissas medvetande att homofiler är onormala.
  Homofiler är missbildade som vilket handikapp som helst!
  Många rår naturligtvis inte alls för sin onormala läggning, men i vissa fall så är den onormala dekadensen självpåtagen!

  Och det har nu gått så långt att t.o.m. makthavare och politiker är medskyldiga i detta motbjudande taskspel.
  Tiden är verkligen ur led, men det kanske ska vara så här när slutet närmar sig? Ett tecken att världen snart går under?

  39
  3
 5. Bögarna använder sig av samma taktik som mussarna. Den som det naiva PK-samhället i sin präktighet så gärna ställer upp på. När äcklet blivit accepterat passar dom på att bli allt fräckare och ständigt flytta fram sina positioner. Klart som tusan att även de minsta barnen ska hjärntvättas, så de blir medgörliga inför mötet med de ständigt närvarande pedofilerna.

  31
 6. Sagerska Palatset är en tjänstebostad för statsministern. Är det tillåtet, i varje fall mycket olämpligt, att smycka den med en lobbyflagga? Om inte annat så tappade moderaterna min eventuella röst på grund av dåligt omdöme.

  43
 7. Ring Påven/Vatikanen, de har visst erfarenhet med korgossar, de kan ge förslag om hur det utövas?

  41
  2

Kommentera