Nytt bakslag för Trump – revisor avgår

UTRIKES. Donald Trumps planer på att börsnotera sitt mediebolag via en spacaffär har stött på en ny motgång. Med bara en dryg månad kvar till deadline har spacbolaget Digital Worlds revisor sagt upp sig, rapporterar Bloomberg.

Donald Trump

Frågan är om affären någonsin kommer att nå mållinjen. Det är en av de spacfusioner som har störst potentiell uppsida, men den tycks ha varit fördömd från starten, säger finansprofessorn Jay Ritter.

Revisorn har inte gett någon förklaring till avhoppet, vilket enligt bedömare bryter mot praxis och är en varningsflagga. Så sent som i maj uppgav Digital World att hela bokslutet för 2022 måste göras om på grund av felaktigheter.

Revisorn lämnar utan att ha slutfört arbetet med att rätta till bokslutet.

Digital World tvingas betala 18 miljoner dollar i böter till SEC, enligt New York Times.

United States Securities and Exchange Commission, SEC, är en amerikansk fristående myndighet som utövar tillsyn över handeln med värdepapper. SEC har funnits sedan 1934 och bestämmer regler för handeln med obligationer, aktier, derivat, råvaror och andra instrument som handlas på registrerad marknadsplats.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Nytt bakslag för Trump – revisor avgår

 1. Det som Trump utsätts/utsatts för är inget annat än en “Lawfare” från meningsmotståndarna.
  Mild uttryckt skamligt och hör inte hemma i en så kallad demokrati.

  8
  14
 2. Med tanke på vilken möda och summor som läggs för att störa och förstöra ALLT som Trump vill göra så kan man fråga sig : Hur mycket fick revisorn för att resa sig och lämna jobbet bara sådär ? ?

  32
  44
  • Ja, det handlar om biljoner dollar av GLOBALISTERNAS Fiat pengar. Ska man stoppa inflödet av miljoner fattiga till USA och Europa? Ska man stoppa ukraina-kriget eller fortsätta spendera hundratals miljarder mer till det? Ska man behöva “investera” årligen biljoner för sol och vindkraft? Lyckas BlackRock och Vanguard ta över ägandet av Ukrainas jordbruksmark?

   Ja, det minns enorma ekonomisla intressen på spel och några miljoner i mutor till revisoren, för att skada Trumps valfinanciering genom IPO, vore värt mycket mer för GLOBALISTERNA.

   24
   39
  • Med tanke på vilken möda som Trump lägger ned på att störa och förstöra ALLT så kan man undra varför revisorn stannade så länge och inte följde efter alla som Trump gjort sig osams med från väktare till sin egen justitieminister och vicepresident.

   36
   23

Kommentera