Det “svenska” våldet hade varit omöjligt på Taiwan

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Jojje Olsson, född 1983, är en journalist, fotograf och författare. Olsson är sedan 2016 bosatt i Taiwan efter att från 2007 varit bosatt i Peking i Kina. Han har skrivit ett par hundra artiklar för över etthundra svenska tidningar och magasin och har gett ut fyra böcker om Kina samt driver nyhetsbulletinen Kinamedia.se.

Detta är bara en bild från år 2000, det finns många…

De senaste årens kriminalitet skulle aldrig ha accepterats i Östasien. Jojje Olsson reflekterar över varför det skjuts nästan dagligen i Sverige, skriver han på Expressen, förkortat nedan.

Omgivningen man växer upp i formar ens beteende och moral. Detta påstående borde vara lika okontroversiellt som att föreslå ett samband mellan den våldsamma utvecklingen i Sverige, och en stor migration av ofta ensamma män från länder som plågats av krig och diktatur. Särskilt som gärningsmän med bakgrund i dessa länder är tydligt överrepresenterade i våldsbrottsligheten. För vänner från Taiwan och Japan verkar sambandet självklart. De är oförstående inför samhällsdebattörer som envist vill förklara det råa våldet med bristande offentliga satsningar i en välfärdsstat vars omfattning är många asiaters avund.

På frågan om politiken inte diskuterat sambandet får jag förklara att jo, det finns ett parti som länge varnat för ett sådant. Men på grund av främst deras problematiska förflutna, så har alla andra partier tillsammans med en enig journalistkår tävlat i lösningar för att stänga ute Sverigedemokraterna från allt inflytande.

-Pettersson har i 20 år skrivit om samma sak som Jojje Olsson gör nu. Vi borde ha lyssnat på Mauricio Rojas – Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet, är en klassisk artikel från

Utredningen börjar bli gammal. En likadan borde publiceras varje år så resurserna kan riktas åt rätt håll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Det “svenska” våldet hade varit omöjligt på Taiwan

 1. ”Svenska våldet”? Det är näst intill 100% importerat våld. Samma med de kriminella ”svenskarna” som skämmer ut oss utomlands. Även det näst intill 100% importerat problem.

 2. Ja sanningen gör ont eller “det gör ont när knoppar brister” men det gör betydligt ondare om inte sanningarna släpps fram och börjar åtgärdas. För Sveriges bästa krävs förstås årliga uppdateringar på “Invandrares och invandrares barns brottslighet” och konsekvenserna från det. Den nya brutala brottsligheten är verkligen sorglig och är starkare än någonsin tack vare politikers och medias fäaktiga svek mot sitt egna land under flera decennier.

 3. Media, bland annat Aftonbladet tassar ännu värre runt den utländska brottsligheten
  år 2023, media har inte blivit bättre, snarare sämre! När ska Media rycka upp sig???

  21
 4. “Vi borde ha lyssnat på Mauricio Rojas“, skrev Pettersson.
  …här ur ett längre inlägg från 2021, med rubriken:
  “Dags att erkänna det socio-kulturella arvet“.
  – Det finns en betydande överrepresentation av invandrade personer och deras barn bland de som misstänks för brott. Överrepresentationen är särskilt stor vad gäller våldsbrott. “Vi kanske inte såg det komma” är Stefan Löfvens bevingade ord i sammanhanget. Uppriktigare hade varit att säga: ”Vi såg det inte komma för att vi inte ville se det komma”.
  https://kvartal.se/artiklar/dags-att-erkanna-det-sociokulturella-arvet/

  19
 5. Så blir det när media och de goda kändisarna propsade på att alla var rasister. Ta hand om det nu då. Dags för er att säga hur man ska göra.

  30
 6. “den omgivning man växer upp i” ja det är sant. Alltså gäller det att stoppa sådana omgivningar och det kan troligen ske på flera sätt.!
  För övrigt att starta dagen med denna blogg är deprimerande, så jag går ut istället och tar en promenad.

  4
  23
  • Inte konsigt då om du förmodligen slår till TV n och tror att du blir sakligt informerad?

   17
   1
  • @Öskute: Petterssons blogg är nog inte avsedd att vara underhållning. Eller blir den roligare efter promenaden menar du? I så fall har det nog orsaker som du kan finna i ditt eget psyke snarare än annorstädes.

   Helt rätt, det gäller att stoppa den typ av omgivningar som invandrarförorter. Det gör man genom minskad invandring, utvisning av kriminella och helst repatriering av socialt dysfunktionella och fuskare.

  • Dom mörka krafterna tar ett allt hårdare grepp om det svenska samhället. Skjutningar och sprängningar kriminalitet utarmar hela systemet.

   28

Kommentera