Ungerska pass klassas som säkerhetsrisk

UNGERN. USA skärper synen på ungerska pass som ett resultat av att landet lättat på reglerna att bli medborgare i Ungern, uppger AP News.

Enligt nyhetsbyrån har närmare en miljon utlänningar tilldelats ungerska pass de senaste nio åren, många utan att ens ha bott i landet.

Utvecklingen är en följd av att Ungern, under ledning av premiärminister Viktor Orbán, försökt förenkla processen för personer med påstådda ungerska rötter att få medborgarskap – vilket lett till att hundratusentals utlänningar, däribland serber och ukrainare blivit ungrare – och i förlängningen också EU-medborgare.

Enligt amerikanska myndigheter har många fått ungerskt pass på falska grunder. Omfattningen gör att USA nu klassar ungerska medborgare som en säkerhetsrisk, vilket kommer göra det svårare för dem att resa in till USA.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán uppges ha tagit steget för att öka väljarbasen och rösterna till sitt parti, rapporterar Politico.

-Pettersson säger att det finns fler länder där partier ökar väljarbasen med medborgarskap…

Viktor Orban

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 thoughts on “Ungerska pass klassas som säkerhetsrisk

  • Är det fel att ge personer av ungerskt etnicitet ungerskt pass?
   Som president för Ungern ska han väl bry sig om ungrare och det oavsett var dom bor.

   2
   2
 1. Vi ska nog prata tyst om hur lätt det är att få svenskt pass. Speciellt för muhammedaner och socialistiska terrorister.

  36
  2
 2. Samma som i Tyskland. Kan man bevisa att man har tyska rötter så kan man bli tysk medborgare! Exv. Volgatyskar.

  Stora delar av Rumänien med Transsylvanien (Siebenbürgen) var före VK1 en del av den ungerska delen av Österrike-Ungern.

  Bara att besöka ett svenskt passkontor och med egna ögon se analfabeter från Långtbortistan i stora svarta kläden kvittera ut sina svenska pass drösvis…

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Volgatyskar

  24
  1
 3. Allah medborgare i länder som stödjer Fascist Rysslands borde förbjudas inträde i Sverige

  15
  7
  • Om vi börjar bojkotta alla länder som inte bojkottar Ryssland kommer det att bli tomt på affärernas hyllor. Av 195 självständiga stater är det 35 länder (USA, Kanada, EU, EES, Australien och Nya Zeeland) som bojkottar Ryssland totalt samt Japan som bojkottar Ryssland politiskt.

   Mobiler (Kina, Taiwan, Sydkorea, Indien och Brasilien). Datorer (Kina, Taiwan och Sydkorea). Halvledare (Kina, Taiwan och Sydkorea). Med mera. Med mera.

   Sedan kan man undra vad “Allah medborgare i länder som stödjer Fascist Rysslands” har för intresse att besöka Sverige. Affärer? Turism? Hur som så förlorar främst arbetande svenskar samtidigt som inget är vunnet. Enda vinsten vore att vi skulle skicka hem ekonomiska migranter men det skulle vi ändå kunna göra. Om politikerna var intresserade. Undrar vem som har hållhake på dem?

   12
 4. “USA skärper synen på ungerska pass som ett resultat av att landet lättat på reglerna att bli medborgare i Ungern”

  Vi (Sverige) är sååå rökta.

  27

Kommentera