USA skickar Abrams till Ukraina i höst

UKRAINA. USA planerar att börja skicka M1 Abrams-stridsvagnar till Ukraina i september, uppger sex källor med insyn för Politico.

M1 Abram stridsvagn

Planen uppges vara att skicka sex till åtta stridsvagnar till Tyskland i augusti, där de ska förberedas för att skickas vidare till Ukraina.

Totalt ska USA skicka 31 stridsvagnar, tillräckligt för en ukrainsk bataljon, enligt källorna.

Abrams är den amerikanska arméns huvudsakliga stridsvagn. Enligt källorna kommer den äldre M1A1-modellen skickas, och inte den nyare M1A2.

400 ukrainska soldater har övat med stridsvagnar sedan i våras.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “USA skickar Abrams till Ukraina i höst

 1. Du klistrar in det ena stolliga klippet efter det andra producerade av Kreml eller personer uppköpta av Kreml. Får du mycket betalt för ditt landsförräderi Håkan?

  5
  1
 2. Sverige har inget i den förlorande krigsorganisationen NATO att göra, dra tillbaka vår ansökan.

  4
  12
 3. Rysk kollaps i Ukraina är nära. Intensiteten från våra rysstroll kommer öka nu.

  16
  6
  • Sven
   Låt dom hållas. Ingen bryr sig väl längre om krigshetsaren Dahlberg m.fl.

   15
   6
 4. Trodde de redan hade gjort detta eftersom Bidén gjorde en sådan stor nyhet av det för några månader sedan.

  20
  5
 5. ja nu finns det ju en möjlighet att prova olika strits fordon ?dom svenska stridsfordon en från Hägglund som testats son Putin skrotade ? dom måste ju skickas tillbaka till tillverkaren för att förbättras . sen har vi ju leopard tyskt järnskrot butik har ju uppenbarligen skrotat av en del där med ..och det ska bli intressant att se hur jänkarnas järnskrot står sig mot den eldgivning Putin bjuder på ?? dessa vapen tester ger ju en fingervissning om hur struts fordon bör konstrueras i framtiden.. ..
  och putins järnskrot kan man ju säga att tornet tycks ha en stor flyg förmåga pinsam utgång för besättningen.. det är intressant att se hur det amerikanska järnskrotet klarar sig i konkurrensen med andra ?

  12
  9
   • De flesta väst-vagnar är konstruerade så att om ammunitionen träffas, exploderar/brinner denna i ett utrymme som öppnas utåt och besättningen och resten av vagnan är närmast oskadade, till skillnad mot din idol, Putins, vagnar som poppar iväg tornet och flamberar besättningen.
    Det är enklare att ersätta vagnar än utbildade besättningar, precis det som rysspacket nu upplever.

    35
    12
   • Det skulle fungera bra mycket bättre om de faktiskt träffade också tovaritsch. Videon visar en miss där det enda som brinner är resterna av putteterroristernas drönare. Rysk kvalité i sitt esse, nära är bra nog. Stridsvagnen i sig var helt ok.

    25
    10
   • @Per Molin
    Korrekt, ammunitionens placering är sådan att om den träffas så klarar sig besättningen i 99.99% av fallen. Den sista 0.01% är vid det tillfälle när ammunitionen briserar precis den halva sekund som ammunitionsluckan är öppen vid en träff.

    22
    4
   • Mikael, längst bak på tornet är det förvaringsutrymmen. Det var besättningens ombyte och smutstvätt som rök.

    23
    2

Kommentera