Islam under slöjan

ISLAM. Boken Islam under slöjan vill ge en ganska fullständig men ändå kortfattad beskrivning av islam, dess bakgrund, framväxt och tidiga expansion över stora geografiska områden. Den försöker sammanfatta grunderna i den islamiska ideologin så som dessa framstår i islams egna skrifter.

Boken försöker även belysa hur islam relaterar till det moderna demokratiska samhället och inte minst dess företrädares aspirationer för islam i väst. Boken har tillkommit under en tid då islam och dess yttringar fått en aktualitet i västvärlden, som få kunde ana för bara ett par decennier sedan.

Det visas nästan dagligen att okunskapen om islam är utbredd bland beslutsfattare, aktörer inom media och folk i allmänhet. Islam under slöjan vill här försöka fylla ett tomrum genom att förmedla insikt om islam och bli något av en inkörsport till fördjupade studier av islam.

Nästan dagligen ser vi också exempel på vilseledande information från såväl företrädare för islam som västerländska debattörer. Det är författarens övertygelse att ingående kunskaper om islam och sharia är nödvändiga för att förstå och hantera den accelererande samhällsförändring vi är mitt uppe i. Minska din okunnighet inom detta högaktuella ämne och läs ”Islam under slöjan”!

Nils Dacke

Läs gratis

Köp boken!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Islam under slöjan

 1. ”Det behövs en revolution inom islam som förändrar dess uråldriga uppfattningar och kultur”, säger här den syriske poeten Adonis, ansedd som det arabiska språkets främste nu levande diktare och omnämnd som tänkbar nobelpristagare (4 min.):
  https://youtu.be/LrbMlPia3d4

  Adonis bok ”Våld och islam” har recenserats i Göteborgs-Posten, där han beskrivs som filosofiskt skolad med utomordentlig kännedom om arabvärlden, islam och Koranen.
  GP: ”Och han skräder sannerligen inte orden. Islam är, menar han, förknippad med våld sedan sin tillblivelse och våldet har under fjortonhundra år institutionaliserats och blivit en organisk del av maktapparaten. Föga överraskande har han därför hotats till livet för sina idéer och lever idag under konstant dödshot.”
  GP:s recension finns att läsa här:
  https://www.gp.se/kultur/adonis-h%C3%A5rda-ord-mot-islam-1.3811502

 2. Abbe
  Du efterlyser sakliga invändningar mot islam… räcker det med:

  Koranens texter om att ickemuslimer ska dödas och förslavas.

  Koranens texter om att judar och kristna är apor, hundar och svin.

  Våldet, förtrycket osv som finns i alla muslimska länder.

  Mord, våldtäkter och bråk som uppstår överallt i västvärlden där muslimer bosätter sig.

  Att texterna skrevs av en (psykiskt störd) figur som påstår att han fick uppenbarelser i en grotta. Ingen annan såg dessa uppenbarelser men ”gud” talade till honom genom Gabriel, en fallen ängel (djävulen?) och berättade sanningen. Tex att jorden är platt och att kristna är hundar som man ska skära halsen av.

 3. Kommer ni ihåg glädjen hånfullheten, bland Muslimerna på Facebook när nyheten över
  att Lars Vilks hade omkommit i en arrangerad? dödsolycka kom ut, dom fullständigt
  gick bananas över att tre liv hade raderats ut. Där visade dom verkligt hur en idiot beter sig i glädje över andras olyckor? Och Moralpoliserna här har hållit tyst?

  18
 4. Islam under blöjan, så mycket skit i den så iq:t inte fungerar mer än våld när orden tar slut.
  Inavel ingår och kusingifte när man inte kan skaffa sig en fru på vanligt sätt=vanskapt redan från början…….
  Fredens soptipp av människor, låt dom dö ut lika Parkslide, av glyfosat?

  12
  1
 5. Bertil Malmberg är ingen religionkännare med diplom, eller har de kunskaper i arabiska som krävs för att han ska kunna uttala om en tro som 1,6 miljarder människor i världen har. Jag håller med de som säger att man lägga tid och kraft på att läsa skiten

  1
  19
   • tycker du ja, för 1,6 miljarder är det en relgion.. och den religion som idag växer snabbast i världen.

    1
    21
   • Det finns gott om folk, analfabeter och lågutbildade, som inte har tillgång till information. De är hänvisade till skrifter och propaganda. Se bara hur det var i det kyrkliga Sverige på 1800-talet, och hur Ryssland ser ut idag. Folket lever i fattigdom under förtryck och har påtvingade skygglappar.

    11
 6. “Jag håller med om att vi behöver en ‘bredare dialog’, en dialog om hur vi demokratiserar den muslimska världen. Eller varför inte en dialog om islam, denna antidemokratiska, våldsförespråkande och kvinnofientliga religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed”

  Backar Jimmie Åkesson upp detta uttalande från Jimmie Åkesson.

  Förolämpa Mohammed måste vara värre än bränna en bok.

  12
 7. Om det inte vore för oljan så skulle alla muslimska länder vara U-länder X 10!
  Araberna är dock smartare än vi på en punkt, och det är i det att dom importerar folk för att arbeta åt sig, medan vi importerar folk och arbetar åt “DOM”!

  32
  2
 8. Bra att illärorna avslöjas, men ändå egentligen helt onödigt kunnande eftersom vi inte ska ha varken muslimer eller islam i Sverige! Det är bara skit och inget att spilla varken tid eller energi på.
  Dom ska bort varenda en!
  Och med en normal och rakryggad regering så går det naturligtvis att ordna.
  Och med en onormal regering bestående av idel syltryggar så får vi ordna det själva.

  42
  2
 9. Svenskar i allmänhet är mycket okunniga om vad islam står för, och som grundar sig på islams heliga skrift, Koranen med haditherna (utsagor från profetens liv), och vars budskap inte på något vis får ifrågasättas. Det finns många högt aktade muslimska teologer som tolkar Koranen och sedan sprider ett sådant hat mot icke-muslimer att det skulle rendera i en aldrig sinande ström av fällande domar för hets mot folkgrupp om någon svensk hade sagt detsamma om muslimer. I många muslimska länder förtrycks systematiskt de som är kristna, är HBTQ-personer eller som avsagt sig tron på islam och därför betraktas som avfällingar, samtliga riskerar att förföljas, bli fängslade eller att mördas, och många blir det också. Dessutom slår muslimska länder i Kairo-deklarationen fast att alla mänskliga rättigheter som står i konflikt med den muslimska lagen Sharia, ska avvisas. Man avvisar alltså vår FN-deklaration om mänskliga rättigheter, sådant som yttrandefrihet, religionsfrihet och kvinnors rättigheter, m.m. Vakna i tid Svenska Folk !!

  53
  2
 10. Om poliser nu utrustats med extra automatvapen för att patrullera gator och torg tack vare Islamsk hotbild, så talar det sitt tydliga språk. Jag är inte heller intresserad att fördjupa mej i den främmande religionen. Jag säger nej tack till Islam och förutsätter att Sverige fortfarande är ett demokratiskt land om än i behov av diverse upprustning.

  48
 11. islam är ju en religion .. och det är ju präster som tolkar och sprider religionen. det är alltså inte religionen i sig man skall ge sig på ! det är ju prästerskapet som enligt sitt eget godtycke gör religionen till något dom vill . vilket förutom sprida sig . skillnaden mellan dom stora religionerna är hur man sprider den katolska kyrkan sprids med missionärer och pedofiler . medans islam sprids med våld och övergrepp samt förtryck?

  7
  25
  • Så du menar att det som står i koranen är skitsnack, det är prästerna vi ska lyssna till.
   Då är det väl bra om dom eldar upp koranerna då.
   Det här är en sjuk religion som tydligen kan tolkas hur som helst, den tillåter ju allt från våldtäkter, hedersmord, pedofili, ja listan kan göras lång.
   Hur fan kan du försvara sånt här ?? Skäms Skäms Skäms på dig.

   31
   1
   • i vilken islamsk skrift specifikt tillåter allt du nämner, koranen eller haditherna? Jag har skrivit det tidigare och skriver det igen. Islam är den snabbastväxande religionen idag i världen och ska vi kritisera den och stoppa den så måste vi vara sakliga och vara konkreta. med enbart känslor kommer vi tyvärr inte långt.

    allt gott

    2
    7
 12. Islam är en förmedeltida våldsideologi för erövring (världsherravälde), plundring (försörjningsstöd), underkastelse (islam), där döden är större än livet. Detta skit hör inte hemma i civiliserade demokratier och måste förbjudas med demokratiska beslut.

  52
  2
 13. Islam och muslimers korståg över världen måste slåss ner till vilket pris som helst.
  Vi kommer ångra oss lika mycket som med invandringen.
  Dessutom är det utomordentligt farligt med dessa vandrande bomber.
  Vi ska fan inte behöva leva under ständiga terrorhot för att dessa idioter till människor fått komma till Sverige.
  Nu är det hårt mot hårt och inget annat, om det inte är för sent.
  Känner flertalet poliser som utrycker hopplöshet och uppgivenhet när det gäller muslimerna och deras beteende.
  Och Sveriges regering ska fan inte ta några diskussioner med detta jävla pack, dom ska bort härifrån snarast.
  Frys ut muslimerna alla som förstår faran med detta elände.
  Tänk att svenska politiker har vart så förbannat dumma och tillåtit detta som alla normala människor visste skulle hända, och nu är vi där.
  Den som från och med nu yttrar ett ord om tillåtelse om invandring bör spärras in omedelbart.

  54
  2
 14. Säkert ett mycket välskrivet alster. Men jag känner inte att jag behöver fördjupa mig ett endaste dugg i denna ondsinta irrlära.
  Jag har tagit ståndpunkt s.a.s. ))

  40
 15. Spelar ingen roll
  Tyck vad ni vill, jag ser till de praktiska resultatet och det är inte trevligt
  Vi är en minoritet i världen men det är hit alla vill komma för bidrag och nu nyligen för att läxa upp det lilla landet i norr för att vi inte följer sharia. Säg mig det land i världen som har mer än 15 % muslimer och en fungerande demokrati med mänskliga rättigheter.
  DÖD ÅT DE OTROGNA.

  57
  2

Kommentera