Svårt att bedöma kvotflyktingar med nya kriterierna

INVANDRING. Det kan bli svårt för Migrationsverket att göra bedömningar av vilka kvotflyktingar som ska få komma till Sverige, när regeringen nu beslutat om att införa kriterier vid mottagandet av kvotflyktingar, rapporterar Sveriges Radio.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard Pressbild

Driftighet är ett av kriterierna som enligt Migrationsverket är svårt att mäta. “Det är såklart svårt för en myndighet att mäta driftighet”, säger Oskar Ekblad, Migrationsverkets chef för utlandsverksamhet.

-Pettersson noterar att Migrationsverket tycker det är svårt. Jag undrar vem som sagt att det ska vara lätt att arbeta på Migrationsverket?

Jag tycker den nya regeringen är på rätt väg även om det går väldigt långsamt.

 • Bidragstak, det ska löna sig att arbeta
 • Arbetsplikt när man tar emot bidrag
 • Minskat invandring
 • Krav på invandrarna
 • Tillfälliga uppehållstillstånd
 • Hårdare försörjningskrav vid anhöriginvandring

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Svårt att bedöma kvotflyktingar med nya kriterierna

 1. Det bestämmer Ylva Johansson i Bryssel. Svensk regering och riksdag ska bara bocka och buga.

 2. allt utom islam är väl godkänd .. en lång i tiden var katoliker förbjudna i Sverige. innan dom drabbades av pedofil!!

  • Nu jävlar får det vara nog.
   Inte en jävel till och stoppa alla bidrag.
   Den som inte jobbar och betalar skatt åker ut bums.

   10
 3. Kriterierna för asyl verkar hittills ha varit vara att de skall vara muslimer och då helst från ett muslimskt land, det skall bli intressant att se om det blir någon ändring på det med ny regering.

 4. Om de har svårt att hitta “flyktingar” som inte uppfyller kraven kan det bero på att det inte inte finns några flyktingar som uppfyller kraven. Kvoten är ett tak inte en lägsta nivå. Noll kvotflyktingar är också ett uppfyllande av kvoten.

  18
 5. Här är några engelsmän som inte heller gillar att deras land invaderas av migranter, vilket de framför i sin “Immigrant song – I’ve Got a Brand New Leather Jacket“, (som märkligt nog finns kvar på Youtube):

  “We came to England through the Tunnel last night (that’s right, that’s right) 
We claim asylum, now they’re treating us right (so right, so right)
Oh, something tells me, Ahmed, this is the place to be
’Cause here we’re getting everything and we’re getting it for free.“,,,osv
  https://youtu.be/hUgDqzzDEbs

 6. Muslimpartiet (M) kommer att göra vad de kan för att tillfredsställa islamisterna.
  GLÖM ALDRIG Tobias Billströms ord om “BERIKNING”! Ett hån mot oss svenskar som ser följderna av en okontrollerad massinvandring av dysfunktionella och sociokulturellt efterblivna medeltidsfolk.
  https://ledarsidorna.se/en-yttrandefrihet-tre-testballonger/

  WOKE rörelsen i USA ifrågasätts nu av många, även musikbranschen.

  Lyssna på Jason Aldean “Try that in a small town” eller Tom Macdonald “Fake woke” eller “Politically incorrect”

  Det finns de som begriper att WOKEISMEN kommit till vägs ände.

  17
 7. Om Migrationsverket känner tveksamhet kan de väl sätta som praxis att ge avslag? Inte så svårt, bara tvärtom mot idag. Det kommer ju ändå alltid att vara på tok för många som vill hit.

  19
 8. Marschen genom institutionerna har självklart påverkat även Migrationsverket. 68-vänsterns intåg i politiken har fördärvat Sverige gravt. Fram till Palme fanns en inställning även bland tjänstemän att verka för det som var bra för landet. Vänstergiren på 1970-talet och generationsväxlingen på företagen medförde ett system som fått landet att rasa i välfärdsligan. Lägg där till den kravlösa vettlösa massinvandringen så har du en bananrepublik i vardande. Det kommer att krävas kraftfulla åtgärder för att åter komma på banan. Ett ultimatum till alla som slunkit in och deras avkomma; arbeta för ett bättre land eller lämna Sverige.

  28
  • Det var väl 1976 som tjänstemannaansvaret avskaffades och resultatet ser vi varje dag inom statliga myndigheter bl.a. Migrationsverket.

 9. En viktig förutsättning först och främst är ju att man begriper, talar och tänker svenskt fullt ut, när man jobbar på Migverket. ..

  41

Kommentera