Sydafrika accepterar att arrestera Putin

KRIGSBROTT. Sydafrika har accepterat arresteringsordern av Rysslands president Vladimir Putin som utfärdats av Internationella brottmålsdomstolen (ICC), rapporterar den oberoende ryska nyhetssajten Meduza.

Beskedet kommer bara några dagar efter att Sydafrikas president Cyril Ramaphosa bett ICC om att få slippa gripa Putin mot anledning att det skulle riskera att hamna i krig med Ryssland.

Oppositionen i Sydafrika har nu tagit saken till domstol där de fått igenom att arresteringsordern ska gälla och i går bekräftade en domstol i Pretoria att justitieministeriet skickat arresteringsordern till den nationella åklagaren, enligt norska TV2, men hänvisning till sydafrikanska News24.

-Pettersson har noterat att Putin ställt in sitt planerade besök i Sydafrika.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Sydafrika accepterar att arrestera Putin

 1. Är nog bäst att Pitte Putt håller sig hemma. Larvrov borde också häktas om han kommer.

  33
  8
 2. Jaa man ska väl inte ge sig på en sovande rysk björn. Sedan kan ju ett angrepp på en regeringschef vilken det vara månde vara mindre bra Kennedy*2, Palme, osv blir alltid en massa oreda…. bra IOFS att man ser ICC´s arresteringsorder allvarlig CPI SA 43 Sverige 83 så varför åka om det finns en hotbild….. OCH även om ICC inte har utfärdat en häktningsorder varför “ta en rövare” MEN POTUS45 firade faktiskt jul i Afghanistan CPI 24 …. vågat…. de är bara 2á på kärnvapen…. kan bli mycket sand om man trycker på fel knapp

  13
  46

Kommentera