Nya krav från Erdogan

DIKTATORN. Turkiet stödjer Sveriges ansökan om Nato-medlemskap – om EU återupptar de strandade förhandlingarna om att låta Turkiet gå med i unionen, meddelar president Recep Tayyip Erdogan, enligt Sveriges Radio.

Hassan Rouhani, Vladimir Putin och Recep Tayyip Erdogan

Först: Öppna vägen för Turkiets medlemskap i Europeiska unionen och sedan kommer vi att öppna upp för Sverige, liksom vi gjorde för Finland, säger han i ett tv-sänt framträdande inför avresa till Natomötet i Litauen.

EU lade medlemskapsförhandlingarna med Turkiet på is till följd av kuppförsöket i Turkiet 2016 och dess efterspel.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg påpekade också att det är viktigt att komma ihåg vad länderna kom överens om i Madridavtalet förra året.
Det fanns en specifik lista med krav som Sverige måste uppfylla för att bli fullvärdig medlem i alliansen, och Sverige har uppfyllt dessa krav, säger Stoltenberg.

-Pettersson säger att det får vara nog nu. Erdogan är muslim och de blir aldrig nöjda, det blir krav efter krav. Säg ifrån på skarpen, EU och Natoländerna borde avbryta allt samarbete med Turkiet tills Erdogan skärper sig.

Frågan är helt irrelevant när det gäller Nato processen.

Turkiet är inget europeiskt land, varken geografiskt eller kulturellt och hör inte hemma i EU.

EU är Turkiets största exportmarknad, knappt 50 procent av Turkiets export går till EU, medan EU:s export till Turkiet är liten, nästan försumbar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

41 thoughts on “Nya krav från Erdogan

 1. De intervjuade en expert på radion idag, om Turkiet som det är idag, skulle blivit medlem i NATO?

  Svaret var ett klart NEJ!!! De platsar inte idag!!!

  Men de kom ju med på 50-talet, och nu kan man inte bli av med dem!

 2. Nu har turken gjort bort sig. Att kräva att få komma med i EU är otroligt korkat. Sedan tidigare finns ett stort motstånd mot detta. Sverige tillsammans med majoriteten av EU-medlemmarna, kommer att sätta stopp för detta. Nu är motståndet förmodligen grundmurat. Erdogan har retat upp större delen av NATO, och inbillar sig att han är en viktig spelare i världspolitiken. Kalkonlandet ligger i världsdelen Asien, undantaget en mycket liten bit. Det är ett muslimskt land, som ingen egentligen vill ha något att göra med, efter de utpressningar turken tidigare utsatt EU för.
  Erdogans agerande tyder på hybris och dåliga rådgivare. Han får fortsätta som springpojke åt Putin.
  Detta kommer att stå Kalkonlandet dyrt!

  15
 3. Turkiskt ja till svenskt Nato-medlemskap är för Erdogan det samma som att avsäga sig en bit nyvunnen makt över Sverige och Europa, så varför säga ja så länge man inte behöver?

 4. Om Turkiet kommer in p g a krav så kan man hoppas att Sverige går ur samt att andra frivilla länder också lämnar denna union. Vi är inte lika bakbundna av migrationen och fortsatt invandring samt att Sverige redan samarbetar med NATO och skulle någon militär konflikt uppstå så kan Sverige få hjälp av dessa.

  14
 5. Det var det mest dj*vulska. Det går inte under några omständigheter att tillåta såna grumliga utpressningsförsök. Det skulle skapa ett bedrövligt dåligt och komplicerat samarbetsklimat för framtiden. Det låter även omoget, som när små barn leker. Ett partnerskap ingen sund person kan lita på. Den enda utvägen tycks vara att glömma Nato-reglerna en för alla alla för en. Det verkar inte gälla längre då det märkliga Natolandet Turkiet verka rösta för Ryssland och Iran? Nato bör hellre välja att gå på hur majoriteten röstar för Sveriges deltagande, Turkiet har gjort sig omöjliga och borde förbjudas vara Natomedlem. Är det dags för EU att bojkotta handel med Turkiet och samtidigt stänga gränserna?

  21
  1
 6. Känns som ett gyllene tillfälle att uppmärksamma turkarnas folkmord på kristna armenier för att klargöra och påminna om vad för land vi har att göra med. Kanske något för Mynttorgsdemonstranter? Fridays for Memory eller något i den stilen?

  23
 7. Om Turkiet går med i EU kommer alla ”flyktingar” från arabvärlden som dräller där att få fri lejd in i EU och bidragsregnen i Nordeuropa.

  25
 8. Helt klart läge att pausa Natoansökan och vänta ut den där gubbdjäveln. Om EU och Sverige viker sig för Erdogans arrogans är det helt bedrövligt. Kristersson och kompani borde skämmas som inte motat diktatorn i grind för länge sedan.

  24
 9. Det verkar inte finnas något avtal utan det kommer nya krav hela tiden, undrar om det är någon ide att hoppas på Nato-medlemskap? Sverige kunde lika gärna vänta med att infria sina löften tills Turkiet sagt ja, om de nu någonsin kommer säga ja.

  15
 10. Vi ska inte förhandla med terror organisationen islam, som globala dödsdömmer människor som inte gör som de muslimska ledarna vill. Vi har hur många exempel på muslimska terrordåd som helst.
  Om det är lite stake i Kristersson säger han nej till att förbjuda koranbränning, så kanske muslimernas rätta ansikte kommer fram, med sprängningar mot regeringskansliet. Då är det bara att köra ut varenda muslimjävel från Sverige.

  32
 11. Kalkonkalifen kan dra åt helvete.
  Nu är det upptill Biden och de övriga medlemmarna att säga ifrån eller så drar vi tillbaka ansökan, skickar hem alla turkiska medborgare, drar in visumen och stryker Turkiet från listan över länder som man får flyga till från Sverige.
  Allt bistånd dras in samt alla handelsavtal sägs upp med omedelbar verkan.

  Tänker inte kalkonkalifen hålla sitt ord behöver inte vi göra det heller.

  33
 12. Givet ger man en Islamtroende fingret så kräver dom hela armen, man undrar finns det ingen inom Sveriges styrande enheter som läst åtminstone brottstycken ur Koranen ????

  32
  • Exakt. De svamlar bara. Samma med de kristna i Sverige. Koranen är skriven av människor. Att göra reliker, böcker heliga är blasfemi mot guden som ska vara det ledande för dem.
   Reformationen, Luther, gjorde detta. Har inte skett i muslimska länder

 13. Be turken fara åt hel*** och ge fan i att krypa. Vi klarar oss utan att fjäska för NATO, speciellt som vi i praktiken är omringade av dem. Regeringen skämmer ut både Sverige och svenskarna. Är hela regeringen kastrater?

  33
  1
  • det är hög tid att kasta ut turken ur NATO ! det självklara är att man kan inte ha jihadister eller femtekolonnare i en armé !!
   det ärjuongen direkt nyhet att Turkiet spelar med Putin bakom kulisserna ..om turkarna skulle gå med i EU få måste ju den civiliserade värden gå ur EU !

 14. Att lita på Erdogan är lika genomtänkt som att lita på en slaktad flodhäst. Tvinga Erdogan att svara på med vilken rätt muslimen har ihjäl otrogna. Denna genomfalska muslim är ett moraliskt skämt. Sätt fanskapet på plats en gång för alla.

  43
  1
 15. Man skall nog vara klar på att saftsäljarturken Erdogan har en agenda med Sverige som handlar om att muslimifiera landet. Därför gör han allt för att sätta käppar i hjulet för allt Sverige får för sig att göra.
  Gå nu på Erdogan där det känns som mest, påbörja återvandringen av muslimer snarast. Frivillig sådan, utan större morötter är ok, men påtvingad pga t ex kriminalitet är också en självklarhet.

  37
 16. Avsluta tramset, Nato gick tyvärr inte. Men glöm inte bojkotta Turkiet. Ingen vapen-export eller import.

  52
  2
  • Hade varit bäst men det kommer aldrig att ske pga deras strategiska läge i Mena samt sitter på låset i Bosporen.

   21
   3
  • Ja så länge de ockuperar halva Cypern så fattar jag inte att fanskapen accepteras i NATO. De bryter ju mot deras egna stadgar.

   • Jonas, att kalkonen inbillar sig att Grekland och Cypern kommer att godkänna Kalkonien i EU visar hur jävla korkad han är.

 17. Någon som trott något annat av turken Erdoğan, ett stort jävla skämt är vad han är.
  Att dalta med Erdoğan är lönlöst, USA bör göra klart att F 16 affären är avslutat kapitel om han inte skriver på imorgon.
  Jag är så trött på turkjävlarna både i Sverige och internationellt, titta hur dom beter sig….. och ställer krav.
  Turkjävlarna är avskyvärda skräpmänniskor.
  Så är det och kommer aldrig förändras heller.
  Dom är jämförbara med palestinierna och det är sämsta betyget.

  80
  3
 18. Fascist Putins lakej.
  Islamist Turkey har INGEN plats i ett demokratiskt EU byggt på jämlikhet och frihet!

  Sverige får nog inrätta sig på en två stegs raket
  1. sparka ut islamismen ur landet
  2. försvara landet mot Fascist Ryssland

  VI HAR VAD SOM KRÄVS FÖR ATT FIXA BÅDA SAKERNA

  64
  8
   • Därför fattar jag nada då han får uttala sig som expert i allehanda medier

    13
  • Det här var väntat. Hur länge ska vi krypa för Erdogan. Turkiet i EU? Varför inte Iran, irak och Syrien. Nästa steg Indien och Mongoliet! Alla kan vara med i EU det finns pengar att hämta.

   28
 19. Detta var fullt väntat, matthandlaren från basaren i Ankara beter sig precis som en matthandlare från basaren. Så länge folk argumenterar och lyssnar på f-n skapet så kommer han att hålla på. Imorgon önskar han bättre väder eller något annat som inte är relevant. Lägg ned processen med Nator tillfälligt och skriv separat artikel 5 avtal med utvalda länder. Kalkonien skall definitivt inte bli medlem i EU då det inte är ett europeiskt land överhuvudtaget,

  71
  4
  • Erdogan vill nog göra det som Jimmy Åkesson lite ironiskt nog misslyckades med i EU…………. att förändra unionen inifrån.
   Men den här gången handlar det om allt annat än västerländska värderingar.
   Sverige borde istället satsa på att bygga upp ett starkt försvar……….för tryggheten skull.

   47
   4
   • Vad ska jimmie Åkesson säga för att du ska bli nöjd, som inte de andra från SD sagt något i fallet?

    1
    1

Kommentera