När ska fusk och korruption sluta löna sig i Södertälje?

INRIKES. Sommaren har äntligen gjort entré, och vid det här laget har de flesta familjer planerat vilken camping de ska åka till eller på vilket sätt man bäst spenderar sin semester. Vad som dock inte verkar ha tagit semester är den politiska majoritetens tragikomiska förmåga att gång på gång hamna i blåsväder. I det här fallet handlar det om att kommunen, trots bättre vetande, delat ut bidrag till den indirekt skuldbelagda och jäviga Assyriska föreningen Hubo Telge kulturförening.

Andreas Birgersson, SD,

Det hela började på kommunstyrelsemötet i maj. Där ville Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna släppa fram nya riktlinjer för evenemangsbidrag. Det skulle ge näringslivschefen Jonas Karlsson en budget om 500.000 kronor av skattebetalarnas pengar, som denne sedan skulle kunna disponera efter eget samvete.

Bland de nya riktlinjerna finner vi bland annat att den sökande parten inte får stå i skuld till kommunen, att evenemanget ska generera medialt intresse och PR-värde. Nu har det kommit fram att näringslivschefen Jonas Karlsson har godkänt ett evenemangsbidrag om 100 000 kronor till Hubo. Hubo Telge kulturförening är skapad av de två föreningarna AFF och Assyriska föreningen. Tjänstemannen Robil Haidari är med i styrelsen för Assyriska föreningen. Det var just Haidari som var ansvarig för att utreda de nya riktlinjerna för kommunens näringslivskontor.

För att ”undvika” jäv var Robil Haidari dock inte med i ansökningsprocessen och fick lämna rummet när bidragsbeslutet skulle fattas. Men själva tajmingen av att denna tjänsteman skriver ihop nya riktlinjer för kulturbidrag som senare gynnar hans egen förening enbart två månader senare, borde höja ögonbrynen på även den mest skrupelfria sossen och blåögda miljöpartisten.

Detta är bara toppen av isberget. Det har nu avslöjats att en av dessa två föreningar som bildade Hubo har miljonskulder till kommunen. Med andra ord har kommunen brutit mot de nya riktlinjerna de själva har satt. En eloge bör dock ges till Södertälje kommun, då detta evenemang sannerligen har genererat medialt intresse, men inte av den anledningen som de förmodligen hade hoppats på. I stället har fokus återigen riktats mot Södertäljes ständigt återkommande korruption såväl som den politiska majoritetens oförmåga eller ännu värre, ovilja, att stävja det. Antingen har kommunen struntat i att följa sina egna riktlinjer eller så har de varit så naiva att de inte har kollat upp den “nystartade” föreningen Hubo och vilka som står bakom dem innan de beviljade bidragen. Oavsett vilket är det allvarligt.

Assyriska föreningen och AFF har med detta ansvarslösa beteende visat att de inte är seriösa föreningar som förtjänar att ta del av Södertäljebornas skattepengar

Vi Sverigedemokrater kräver nu att kommunen omedelbart agerar handlingskraftigt. Har pengarna redan betalats ut, ska de omedelbart krävas tillbaka. Har det i stället enbart beviljats men inte betalats ut, ska processen avbrytas. Assyriska föreningen och AFF har med detta ansvarslösa beteende visat att de inte är seriösa föreningar som förtjänar att ta del av Södertäljebornas skattepengar i form av bidrag. Vi vill därför arbeta för att kommunen på sikt svartlistar dessa föreningar, eller åtminstone att kommunen avbryter all form av samarbete tills skulderna har betalats tillbaka. Det är tragiskt när det uppenbarar sig korruption i kommunen, trots dokument och riktlinjer. Frågan är om vi kommer se någon förändring i Södertälje till dess Socialdemokraterna inte längre är med och styr? Dessvärre är Moderaterna också med och styr, kommer de acceptera detta sätt att runda kommunens riktlinjer och tillåta jäviga tjänstemän att vara med och påverka processer på detta sätt? Vi Sverigedemokrater har lovat Södertäljes invånare att vi outtröttligt kommer vaka över den politiska majoritetens beslut, och det kommer vi att hålla. Glöm aldrig, det är dina pengar den politiska majoriteten vårdslöst slösar på uppenbart korrumperade saker.

Andreas Birgersson (SD)

Assyriska riksförbundet mister bidrag på en halv miljon

Bloggen har i över tio år skrivit om Sagan om Södertälje och systemhotande brottslighet, korruption och klanmentalitet. Antal hot och mordhot jag fått är oräkneliga.

Om Södertäljenätverket på blocken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.Du kan även SWISHA till 0760 858 480 IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “När ska fusk och korruption sluta löna sig i Södertälje?

 1. Vilket uppdrag, en Sosse har väl inget samvete det är minst 40 år sen dom hade ett sådant?

  15
 2. Inte bara Slöddertälje som ska sluta att ge ut bidrag till oseriösa föreningar/företag/tidningar, över hela Sverige dräller det av dessa i kommunerna och dålig koll som vanligt?
  Är det någon som sa kulturprojekt av allt annat, som ska ha bidrag?

  Det är roligt att vara skatteslav till detta slöseri..

  27
 3. Svaret på frågan i rubriken är lätt besvarad.
  Så snart Sossar och Miljöpartister och Kommunister blir befriade från sina politiska uppdrag kommer förändringen/förbättringen att ta fart .
  Samma soppa som Botkyrka .
  Men Södertäljesossarna har varit smartare på att dölja skiten .

  28

Kommentera