USA väntas skicka klusterbomber till Ukraina

UKRAINA. USA är redo att skicka tusentals klusterbomber till Ukraina som del av sitt nya stödpaket, uppger källor för AP.

Klusterbomberna skickas tillsammans med 800 miljoner dollar, cirka 8,8 miljarder kronor, i militärstöd.

Klusterbomber är bannlysta i Sverige och flera andra länder som skrivit på Konventionen om klusterammunition eftersom de kan ligga kvar efter konflikter och skada civila.

Varken USA, Ryssland eller Ukraina har skrivit under konventionen.

Ryssland har använt klusterbomber regelbundet sedan invasionen började 24 februari 2022.

Ett officiellt besked från Vita huset väntas under dagen.

Klusterbomber

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “USA väntas skicka klusterbomber till Ukraina

 1. Till skillnad från Puttes bombkapslar så hade de svenska och jag misstänker även de amerikanska säkerhetsåtgärder i konstruktionen som gör dem ofarliga efter en tid.

  Tanken med bombkapslar är att de ska täcka ett större område för att slå ut manskap och mjuka fordon som lastbilar. En 250 kg bomb gör en imponerande krater men 250 små bomber slår ut ett mycket större område.

  2
  5
 2. kluster bomber gör säkert skillnad på Moskvas gator ?
  det finns anledning att tro att det påverkar Putins gift skåp? och kassaflöden blir säkert negativt i om ingen vågar gå ut hela summan sätter sig i belarus?

  2
  3
  • Oskar, Agent Orange fungerade alldeles utmärkt, problemet var att det innehöll en oönskad förorening i form av dioxin.

   • Döda ryssar i Ukraina kan inte döda fler ukrainare.
    Om ryssarna dött av en sprängkapsel från en clusterbomb eller en kula bryr jag mig inte det minsta om, bara han är död.

    1
    1
 3. ”Kan klusterbomber göra skillnad på slagfältet?”
  Frågan har väckt en het debatt. Vissa experter säger att användning av klusterbomber kan ge Ukraina mer tid att rensa väg genom minfälten genom att rysk eld från skyttegravarna undertrycks, och blir ett kraftfullt vapen som kan bryta upp fiendeformationer. Andra hävdar en annan uppfattning, och framhåller att klusterbomber inte är vilket konventionellt militärvapen som helst, utan att de har en enorm förstörelseförmåga, som utgör en allvarlig risk till och med för de egna styrkorna, men framför allt för civila. Vid tidigare användning av klusterbomber världen över, har de till 97 % dödat civila, varav 66% var barn.
  https://ca.movies.yahoo.com/u-might-arm-ukraine-cluster-100910330.html

  11

Kommentera