”Globaliseringen har satts före Sveriges säkerhet”

SÄKERHETSPOLITIK. Under tiden efter Kalla kriget har Sveriges säkerhet fått stå tillbaka till förmån för globalisering och innovation.Det säger Sveriges säkerhetspolischef Charlotte von Essen i sitt Sommar i P1.

Charlotte von Essen Bild: Mattias Ahlm

”Därför finns det nu sårbarheter hos myndigheter och företag som bedriver säkerhetskänslig verksamhet. Luckor som kan utnyttjas av illasinnade aktörer”, säger von Essen i programmet.

Därför finns det nu sårbarheter hos myndigheter och företag som bedriver säkerhetskänslig verksamhet. Luckor som kan utnyttjas av illasinnade aktörer, säger hon.

Vidare berättar von Essen att man skulle kunna säga att Sverige varit naiva men poängterar att Sverige inte är ensamma och att det har sett liknade ut i många andra länder.

Charlotte von Essen har varit den svenska säkerhetspolisens chef sedan 2021.

Lyssna på hela sommarpratet

-Pettersson säger att svenska politiker och journalister inte bara varit naiva. De har varit korkade. Hur kan man tillåta och uppmuntra massinvandring av muslimer från dysfunktionella länder utan att tänka på konsekvenserna när facit finns över hela världen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “”Globaliseringen har satts före Sveriges säkerhet”

 1. Ja, det är nästan så man skulle kunna misstänka att detta inte enbart är ett svenskt beslut, utan att det sker stora påtryckningar från högre ort. Vad som är naivt är snarare att tro att detta är något Sverige beslutat om på egen hand samt att svenskarnas väl skulle vara med på agendan.

  Självklart begriper våra politiker på riksnivå vad som kommer hända om man flyttar tredje världen till en högteknologisk kunskapsekonomi som Sverige. Dock är det varken enbart svenska politiker som är inblandade eller svenska folkets väl som är motivet.
  Det finns en hel drös olika motiv beroende på vilket perspektiv man ser det ifrån. Finansiella (asylbaroner, rättsväsendet, fastighetsägare, karriärpolitiker), politiska (det saknas helt incitament för de rödgröna att styra upp våra getton då de röstar så gott som enhälligt rött), makt genom den gamla klassikern söndra och härska samt ökad censur i form av hets mot folkgrupp, blasfemilagar, “förbjuda rasistiska organisationer” med mera med mera.

  Invandringen, precis som klimathetsen, sysselsätter så många hundra tusen personer i Sverige att det blivit ett självspelande piano som inte går att ändra på. Det handlar om konstgjord andning på ett ekonomiskt system som gick för bra, så att det redan på 1970-talet var omöjligt att sälja svenska produkter och resurser utomlands på grund av för snabbt ökande löner och medföljande levnadskostnader. Detta är inte unikt för Sverige, utan gäller hela Skandinavien. Dock skiljer sig de olika ländernas exportvaror åt, och järnmalm och skog är inte samma bristvara som exempelvis olja.

  Ska man vara med och trängas vid köttgrytan är det bara att gilla läget, annars blir du avpolletterad rätt omgående och får söka dig ett vanligt kneg, och vem fan vill det?
  Att SD sen fiser ur sig lite politiskt korrekt opposition emellanåt kommer inte fixa eller förändra någonting.

 2. Kanske inte bara dumma och naiva. Globaliseringen har också erbjudit stora karriärmöjligheter internationellt för många politiker och andra inom eliterna. Offra sitt lands fotfolk för egen vinnings skull.

 3. Ja hon har nog rätt i det. Sossarna behövde fler hjälplösare väljare till varje pris när de började tycka arbetarklassen blivit för bortskämda, därför ville S lämna den politiska målgruppen arbetarklass. Kan S ha bytt mål redan på 1970-talet eller tidigt 1980-tal? Ingen skulle våga släppa den otrevliga bomben, men jag yttrar bara en egen hypotes. S blundade och körde på med att skyffla in helt andra etniciteter och dysfunktionella kulturer. Med viss automatik monterades den normala säkerheten ned i hastigheten för vanliga svenska medborgare och även för samhällets säkerhet. Nu har SD med justa medel snart tagit över arbetarklassens väljare. Som sagt var, orsaken är en egen hypotes om varför S bytte spår, men det är ganska lätt att tro på.

 4. Sverige styrs av ett matriarkat. Det finns inget exempel i världshistorien där matriarkat överlevt någon längre tid då kärringvälde (kvinnor och feminiserade “män”) snabbt leder till anarki och samhällsomvälvningar på grund av femininers (generella) oförmåga till konsekvensanalys och (generellt) obefintliga ledaregenskaper.

  13
  • Kvinna, blondin och riktigt snygg, rent av sexig. Perfekta meriter i dag för att bli hög chef i den svenska statsförvaltningen.

 5. Sverige är gravt fredsskadade efter 200 år utan krig, detta plus Sossarnas jolmiga tycka synd om mentalitet ,om alla andra människor i världen utom sitt eget folk syns överallt i
  samhället. Det är otroligt korkat, för så fungerar inte människan till vardags, visst ställer
  man upp och hjälper grannen, men inte så att man stjälper sin egen familj? Men så gör
  landet Sverige!

  17
 6. ”Naiva svenska politiker föder politisk islamism”,
  så skrev 2015 Rebwar Hassan, landstingspolitiker för… Miljöpartiet!!
  …och skrev vidare (bland annat) att:
  ”Åtskilliga politiker har en tendens att inte vilja se problemen med politisk islamism, vilket till del beror på islamismens plötsliga inflytande över politiken. De flesta politiker och debattörer behöver skaffa sig mer kunskap i ämnet. Naiviteten bland politiker handlar också om inkompetens. De naiva kanske vaknar med tiden men de inkompetenta är allmänfarliga. Islam är idag inte en fredlig religion. Om man inte underkastar sig. Ska islam reformeras krävs att de kritiska rösterna kommer fram. Naivitetens tid är snart bortspolad av utvecklingens obönhörliga gång. Dax att vakna. Hallå politiker!”
  https://detgodasamhallet.com/2015/06/16/gastskribent-rebwar-hassan-naiva-svenska-politiker-foder-politisk-islamism/

  Fyra år senare, 2019, skrev Rebwar Hassan, så här (bland annat):
  ”Jag blev utesluten ur MP, men inte Kaplan som sprider islamism!
  MPs roll i Sveriges pågående islamisering bör därför påtalas så snart den syns och det gör den ofta. Sverige har redan ett olösbart problem med alltför stora volymer av migranter men ska ändå fortsätta med att ta in 100 000 människor om året. År efter år och årtionde efter årtionde.
  Att vrida och vända på asylregelverket, utlänningslagen och olika konventioner i syfte att fullkomligt proppa in människor från tredje världen får med tiden allvarliga konsekvenser. Alla system är överansträngda och allt fler samhällsområden kommer framöver att fallera. När lågkonjunkturen väl slår till står vi troligen inför svårigheter som Sverige inte har varit i närheten av sedan andra världskriget.
  Då om inte förr går det inte längre att smita från notan.”
  https://detgodasamhallet.com/2019/01/31/gastskribent-rebwar-hassan-jag-blev-utesluten-ur-mp-men-inte-kaplan-som-sprider-islamism/

  14
 7. Globalisering kräver en fredlig värld.
  Med kablar och kanaler under vatten och över land krävs att vi kan lita på alla länder.
  Och så ser inte världen ut idag.
  Och har aldrig varit så fredlig att globalisering är möjlig .
  Det är bara våra dåliga politiker som tror att det kan fungera.

  15
 8. Jag känner mig inte delaktig när politiker och tjänstemän säger att vi i Sverige varit naiva. Det är vänstern som är naiva, okunniga och helt enkelt dumma i huvudet.
  Tänk vilket underbart och tryggt land vi haft om Åkesson fått styra.

  30

Kommentera