Ryssland har flyttat inhemska styrkor till fronten

UKRAINA. Militära enheter som vanligtvis är placerade runt om i Ryssland strider nu vid fronten i Ukraina, skriver brittiska försvarsdepartementet i sin dagliga underrättelseuppdatering. I Zaporizjzja försvaras frontlinjen nu av en militärgrupp som annars säkrar Kaukasusregionen i Ryssland, enligt britterna. Runt staden Velyka Novosilka bedöms styrkor som vanligtvis är baserade 7 000 kilometer därifrån, som en markering mot Kina, strida.

Runt Bachmut uppges försvaret i stort vara uppbyggt av den elitstyrka som annars är stationerad i västra Ryssland, i händelse av tillfälliga spänningar med Nato.

”Sättet på vilket Ryssland accepterar risker runt om i Eurasien visar hur kriget har förskjutit Rysslands etablerade nationella strategi”, skriver departementet.

-Pettersson gissar att om Putin har otur och visar sig svag kan det blossa upp oroligheter på många håll. Kanske Moldavien och Georgien passar på att slänga ut de ryska trupper som ockuperar delar av respektive land. I de ryska muslimska delrepublikerna Tjetjenien, Ossetien, Dagestan och Ingusjien är våldet aldrig långt borta och där har det förekommit revolter tidigare men det finns många platser i och utanför Ryssland där ryssar inte är populära.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ryssland har flyttat inhemska styrkor till fronten

 1. Då kan vi hoppas att Kina tar chansen.
  Kommunistdiktaur mot kommunistdiktatur, vore förträffligt.

  26
  10
 2. Moskoviterna börjar få problem. Nu lämnas de östra kolonierna öppna för Kommunistkina att invadera eller om inte annat sno lite landområden. Vad ska Putte göra? Starta ett krig till?

  33
  11

Kommentera