Ryska medier hetsar mot Prigozjin

RYSSLAND. Ryska statliga medier går på högvarv för att smutskasta Wagnerledaren Jevgenij Prigozjin efter revolten för två veckor sedan, rapporterar oberoende The Moscow Times.

Wagnerledaren Jevgenij Prigozjin

Kremltrogna kanaler sänder bilder från en räd på hans lyxiga hus i Sankt Petersburg. Bland annat visas helikoptrar, sedelhögar, vapen, guldtackor, en garderob full av peruker och pass med olika namn.

Flera selfies på Prigozjin i en rad olika utstyrslar med lösskägg har också spridits på Telegram.

Kremls syfte med att sprida bilder på Prigozjins överflödiga livsstil syftar till att krossa den bild av en folklig korsfarare mot korruption som han själv vill visa upp, enligt tidningen.

Enligt rysk statlig TV pågår utredning mot “förrädaren” Jevgenij Prigozjin fortfarande. Detta trots att utredning skulle läggas ned om Wagnergruppen avbröt sin marsch mot Moskva.

På torsdagen uppgav Belarus diktator Lukasjenko att Wagnerledaren befinner sig hemma i Sankt Petersburg och inte i Belarus.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ryska medier hetsar mot Prigozjin

 1. Tydligen är inte allt väl i tsar Puttes kollapsande imperium. Det har visat sig att nästan hälften av alla de ryska regionerna ställde sig på Prigozjins sida, inklusive St Petersburg där han nu befinner sig.

  14
  1
 2. Ibland undrar jag hur världen är navlad, full av idioter utan liv och mening?

  10
 3. Men till skillnad mot den lille fegisen som är ansvarig för kriget , så har i vart fall
  Prigozjin vågat att visa sig ute , han blev också välkomnad av folket när han var på väg.

  Hur ställer sig Puttes försvarare här på bloggen? Vet inte vilket av benen dom ska stå på?

  24
  5
 4. Nazze-Prigozjin ska nog undvika höga hus med öppningsbara fönster, eller kanske inte, världen skulle bli lite bättre utan det aset.

  26
  4

Kommentera