Våldet har blivit vardag för ambulanspersonal

BROTTSLIGHET. Anmälningarna om hot och våld mot ambulanspersonal har ökat kraftigt. För fem år sedan fick Arbetsmiljöverket in 21 anmälningar, i fjol rörde det sig om 67 anmälningar om bland annat pistolhot, slag och sparkar, skriver Dagens Nyheter.

Ambulanssjuksköterskan Emil Skoglund säger att få kollegor väljer att anmäla eftersom våldet blivit en del av vardagen.

– För ett tag sedan frågade en kollega om man ska skriva en avvikelse ifall någon kastat en flaska på en. Då förstår man vilken acceptans som byggts upp kring det här, säger han.

På grund av sekretessregler har inte ambulanspersonal tillgång till journaler och system som gör att de kan ta reda på om personer tidigare uppträtt våldsamt eller dömts för brott.

-Pettersson säger att mångkulturen är spännande och berikande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Våldet har blivit vardag för ambulanspersonal

 1. Hur många anmälningar gjordes för 30 år sedan? 40? 50?
  När Sverige var svenskt?

  24
 2. Sluta att åka till utsatta områden. Hänvisa till arbetsmiljölagen. Det är val om 3 år, kanske då folk i dessa områden röstar annorlunda så att det går att få till en förändring, PÅ RIKTIGT…..

  32
 3. Jag tror det var 2015 som dumskallen Löfvén hävde ur sig att “Det blir en förtjänst lite längre fram” och att ” Dom flyr för sina liv”. Det är nu 8 år sen. När kommer “LITE LÄNGRE FRAM” ???????
  Och hur logiskt är det att stena ambulanspersonalen om man “FLYR FÖR SINA LIV” ??????

  48
 4. I kväll körde SVT med att det finns invasiva arter som skulle utrotas, men det finns andra
  invasiva arter som det är viktigare att komma tillrätta med, men det lotsar dom inte om ?

  44
 5. Varför används inte blåljuslagen?

  Lagför och utvisa på studs!!!

  Om gärningsmannen är minderårig skall hela familjen skickas ut!!

  VARFÖR ÄR REGERINGEN SÅ FLAT??

  VI RÖSTADE FÖR FÖRÄNDRING 2022 MEN FICK EN BLÅ KOPIA AV DET TAFATTA ISLAMISTPARTIET (S) OCH DERAS SVANS (MP+C)

  46
   • Pettersson, “VI” var alla de som ville ha en förändring från vad (S) hade givit oss under 2 mandatperioder. “VI” ville se en annan migrationspolitik. “Vi” ville se en politik bort från energifattigdom. “VI” ville se en stram migrationspolitik. “VI” ville se en brottsbekämpning värd namnet. “VI” ville se en förändring av allt som (S) INTE tog tag i!

    “VI” var många och jag var en av dem!

    Nu tycker “JAG” att “JAG” blev lurad. INTE MYCKET HAR HÄNT! Brottslingar släpps fria på lösa grunder trots DNA bevis. Yrkeskriminella får kompensation för häktningstiden. Advokater förminskar brottsoffer osv osv

    2026 behövs ett helt nytt alternativ.

    Om du läser “Ett litet råd i all välmening” på Ledarsidorna.se där den fd libanesiske ministern ger oss ett gott råd förstår du vad jag menar.

    16
    1

Kommentera