Kreml tar sikte på Prigozjins företag

RYSSLAND. Efter förra helgens uppror riktar Kreml nu släggan mot Wagnerledaren Jevgenij Prigozjins vitt spridda bolagsimperium, rapporterar Washington Post.

Wagnerledaren Jevgenij Prigozjin berömmer Ukrainas armé.

Det första att falla verkar bli miljardärens mediabolag, Patriot Media, där chefredaktör Jevgenij Zubarev meddelat i en video att ”bolaget kommer stänga ner och lämna landets informationssfär”.

Enligt uppgifter till AP är det Prigozjin själv som gett order om att avsluta verksamheten.

Men att stänga ner andra delar av Wagnerledarens affärverksamheter, till exempel värvandet av legosoldater i Ryssland, Afrika och Mellanöstern, och det ökända cateringföretaget, kan visa sig omöjligt skriver Washington Post.

Prigozjin skickades till Belarus efter upproret, men har inte synts till där än.

För ryssar och rysstroll som inte förstår. Det enda rimliga är att Ryssland drar sig tillbaks till rätt sida av de gränser som gäller enligt folkrätten och som Ryssland erkänt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Kreml tar sikte på Prigozjins företag

  1. Prigozjins trollfabrik i S:t Petersburg är nedstängd så hör ni inte av några ur puttebrigaden hädanefter så vet ni varför.

    17
    5

Kommentera