Islam manifesterar utanför Riksdagen

Igår samlades 150-200 muslimer för en bönestund utanför Riksdagshuset i Stockholm. Syftet var att visa sitt missnöje med den senaste i raden av koranbränningar.

Googlar man på detta evenemang är det svårt att hitta artiklar i etablerade media. DN är en av få som publicerat något om detta och SVT:s Rapport hade ett litet inslag igår (02:08 in i sändningen). Bilderna nedan från den sändningen.

Ni ser på bilderna att polisen tvingades spärra av Norrbro för att denna illustra skara kunde hålla sitt bönemöte. Det ni kära vänner, ett muslimskt bönemöte på allmän plats i centrala Stockholm.

Ni kan också se den syn vi vant oss vid, männen längst fram och kvinnorna bakom. Att det rör sig om strikt troende muslimer går inte att missförstå. M.a.o. muslimer som inte accepterar något annat än de lagar och regler som Koranen tillskriver.

DN skriver att flera organisationer stod bakom manifestationen, men nämner bara en. Den beskedliga Orient House. Den här tjommen namnger man inte, inte heller vilken moské eller organisation han företräder.

En person som dock figurerar med namn och bild i både Rapport och DN är Victor Samaina. Victor Samaina är grundare av och vd för bolaget Crew Service AB, som beskriver sig som ett transportföretag med rätt miljötänk.

Crew Service AB har uppmärksammats i mindre smickrande sammanhang. 2022 uppmärksammade tidningen Arbetaren förhållandet för de anställda. Arbetsdagar på 16 timmar, privata tjänster åt ägaren, slavliknande förhållanden, usla lönevillkor och brott mot de kollektivavtal företaget undertecknat.

Victor Samaina är också ordförande i Jerusalemkommittén, vars verksamhet beskrivs så här. “Jerusalemkommittén arbetar för att stödja den palestinska befrielsekampen. Vi kommer att visa hur Israels sionistiska statsprojekt och den illegala ockupationen förstör det palestinska samhället och ekonomin”.

Jerusalemkommittén uppmärksammades under en manifestation mot Israel och USA 2020, där också en socialdemokratisk regionpolitiker deltog med antisemitiska slagord. Ni vet, Socialdemokraterna och deras historia med antisemitism.

Samaina deltog också på en antisemitisk manifestation 2014 där riksdagsföreträdare för S, V och Mp deltog som talare.

2021 skrev Samaina en debattartikel i tidningen Syre (ett grönt nyhetsmagasin) där han menade att fokuset på terrorstämplade Hamas bygger på desinformation och hyckleri.

Det är alltså inte vilken person som helst, men det framkommer inte i medias knapphändiga rapportering från gårdagens manifestation.

14 thoughts on “Islam manifesterar utanför Riksdagen

 1. Ett utmärkt tillfälle att funktionstesta vattenkanonerna som polisen så sällan sätter in.

  För dessa lata och krävande parasiter kan ju icke en kalldusch vara letal..!?!
  Statuera exempel helt enkelt.

  – Vi har väl såna i maktens tjänst?!? Eller..

  11
  • Dixon, jag tror inte Sverige har några vattenkanoner. En beställdes 1954 men kom aldrig till användning.

   Tidigare justitieminister Morgan Johansson (S) var emot att skaffa nya och jag tror inte Tidöregeringen gjort det heller.

   • Nä, de’ sant.
    Varf skulle 🇸🇪 ha såna..
    Saft, bullar och bidrag smakar bättre. *suck*

 2. Jag är missnöjd över att islam finns i Sverige och tillåts smutsa ner vårt land. Koranen är hets mot folkgrupp. Sverige är haram och det är frivilligt att bo i Sverige. Om islam skulle vara perfekt som muslimerna inbillar sig, så skulle migrantvågen gå i motsatt riktning. Genom att vistas här visar de att de egentligen tycker att muslimska länder är skräp.

  24
 3. Här har media ett utmärkt tillfälle att ta muslimerna på pulsen och ställa lite frågor om livsstil, ideal och åsikter hos dem som demonstrerar. Med tanke på klädseln lär de nog ha rätt extrema åsikter om de svarar ärligt. Men gissningsvis kommer det bara handla om ”islamofobi” i vanlig ordning.

  22
 4. De, som i Sverige manifesterar eller demonstrerar mot internationella demokratiska värden, som även är svenska värden bör få en varning första gången och nästa gång bli utvisade till sina ursprungsländer. En bra metod att bli av med sverigefientliga bosättare, som sänker säkerheten på gator och torg för svenskar.

  23
 5. Det är bättre de går utanför Sossehögkvarteret på Sveavägen .
  Det är deras luftslott som imploderar nu .
  Snart kommer nog frågan upp om inte Svenskarna ska förbjudas .

  41
 6. Dom invasiva arterna förökar sig i en oroande takt.
  Ringa in och utvisa.

  44
 7. Texterna i koranen som uppmanar till mord på ickemuslimer borde avfotograferas och klistras upp på annonspelare överallt i hela landet, samt skickas till Erdogan, Orban, religiösa ledare i Irak och Iran, med det skriftliga budskapet håll käften.

  45

Kommentera