Mörkt tal med hårda angrepp mot regeringen

INRIKES. Magdalena Anderssons Almedalstal var ganska mörkt och innehöll hårda angrepp mot regeringen, konstaterar Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach i radions direktsändning. Han noterar att S-ledaren genomgående kallade regeringen för ”SD-regeringen” och anklagade den för att bryta vallöften, slakta klimatbudgeten och ”montera ned det som håller oss samman”.

Argare Andersson säger att Vi socialdemokrater skulle gjort…vi vet hur S gjort, vi har facit i vårt land.

SVT:s Mats Knutson kallar det för ett klassiskt socialdemokratiskt tal i långa stycken. – Hon använde ofta begrepp som trygghet och frihet och pratade om barnens situation och välfärd, säger han och tillägger att brottsligheten också fick en central roll i talet.

Knutsson säger att kritiken mot regeringen om de förebyggande insatserna för att stoppa nyrekryteringen till gängen var väntad. Aftonbladets politikreporter My Rohwedder säger i tidningens livesändning att en del av kritiken mot regeringen och SD var mer nyanserad än tidigare. – Det handlade om att väcka kamplustan i den egna leden. Man vet att man får mer medlemmar om man får människor att känna att det finns någonting att kämpa mot.

-Pettersson hörde lite av Arga Andersson på radion och tycker S-ledaren låter väldigt bitter – Ulf Kristersson föredrar Jimmie Åkesson i stället för mig säger damen…

Helt klart kan de rödbruna alltid enas när det gäller hatet till Sverigedemokraterna. Det är lättare än att styra landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Mörkt tal med hårda angrepp mot regeringen

 1. Återvändarcentrum…. well efter ett laga beslut om avslag skall utvisning verkställas well well det har väl gällt länge och överklaganden har väl också varit frekventa….. bättre borde en regering kunna……..

 2. https://bulletin.nu/centerpartistisk-advokat-i-valdtaktsmal-vacker-intensiv-debatt

  Vad tycker Sömnige Strömmer (M) om att en advokat ser en rå gruppvåldtäkt som en “händelse”?

  Vad tycker advokatsamfundet om medlemmar som uttalar sig på detta sätt som Ewa Wressmark (C) gör?

  Vad tycker Murrem Demirok (C) om höga företrädare som uttrycker en större förståelse för gärningsmännen än för offret som blivit grupp våldtagen?

  Vad faller på Jomshof (SD>20%) och justitieutskottet? Är detta god advokat sed?

  Vad tycker Arga Andersson (S) om att advokater beter sig som Ewa Wressmark (C) och att de tjänar grova pengar på att företräda kriminella i domstol?

  Dan Eliasson (S) var ett tidigare lågvattenmärke då han var mer orolig för den afghanske killen som högg ihjäl en av de anställda på hemmet han bodde på än på offret.

  Borde Arga Andersson (S) kanske ge oss en fingervisning om vad (S) tänker göra med advokater typ Ewa Wressmark (C) om de krokar arm med (C) inför nästa val.

  15
  1
 3. Sozzar i opposition, bittra extremister.
  Men folk går ju uppenbarligen på demagogin.

  20
 4. “montera ner det som håller oss samman!”

  Ja, det var samma saker, som höll Titos Jugoslavien samman, liksom StalinSovjet och Hitlerriket! D v s terror, förtryck, indoktrinering och slavisk styrning av medborgarna!

  DETTA ÄR SOCIALDEMOKRATIN!!!

  Och detta måste monteras ner, FÖR DEMOKRATINS SKULL!

  BORT MED MAGDAS OCH SOSSARNAS UNKNA, VIDRIGA, ÄCKLIGA STALINVÄLDE, EN GÅNG FÖR ALLA!!!

  34
 5. Tänk vad bra det skulle bli med kvinnliga partiledare. Det blev precis tvärtom.Arga Andersson, Stenevi, Lööf och Dadgostar. Är de som har skapat det mångkriminella helvete som regeringen försöker rätta till. Varje gängvåldtäkt, förnedringsrån, åldringsrån och dagliga skjutningar och sprängattentat har orsakats av dessa fyra damer + Reinfeldtmoderaterna.

  40
 6. Det är bara makten som gäller för S. Att strö pengar omkring sig till diverse projekt inom EU och FN för att upprätthålla bilden av den humanitära stormakten. Diktatorer eller diktaturer spelar ingen roll, SIDA agerar likt den gamle såningsmannen på åkern i sin iver att slösa miljarder till ingen nytta. Ett förstört elsystem, ohejdad invandring utan kontroll. Avdankade politiker som Ylva Johansson som parlamentariker skickas till EU, de övriga tillsätts på lämpliga platser i någon myndighet. S är som en cancersvulst, de sprider sig överallt och ser till ett det finns minst en sosse, gärna avdankad, nånstans i Sverige där de kan avsluta sina dagar innan pension. Stefan Rövén blev ju anställd efter sin usla period som statsminster, och vad han ska tillföra pr-byrån som lobbyist vet nog ingen.

  33
 7. Var tyst arga Magda. Det har ännu inte drivits någon som helst SD-politik av “räkan” Kristerssons regering. Spar ditt krut om du vill behålla S-väljare. För det är de som kilar över till SD. Riktig Socialdemokratisk politik har vi inte sett sedan Erlander. Offentliga överbetalda tjänstemän och bidragstagare är numera dina kärnväljare, Magda.

  53
 8. Åkesson kan ju svara med:
  Visst det går lite långsammare än planerat. Men alla som har haft ett stall vet att om man inte mockar ut skiten blir den till ett tjockt lager på golvet som är hårt packad som tar lång tid att få bort.

  Sossarna lämnade ett djävligt tjockt lager med skit efter sina åtta år vid makten och vi har bara så många skyfflar.

  54
 9. Arga Andersson och Hatiska Stenevi är två levande bevis på att ingenting blir bättre med Feminister vid rodret .

  61
 10. Arge Andersson visar dålig respekt för SD-väljare. Sverigevännerna SD vill hjälpa upp Sverige ur självskadebeteendet. Den ambitionen ska naturligtvis stöttas tycker jag. Undrar igen nyfiket om S fixat tillbaks regeringskansliets en gång stulna cup-pistoler medan de var i regering?

  64
 11. Inte så konstigt att Kristersson föredrar Jimmie Åkesson före Arga Andersson.
  Socialdemokraterna är ett parti som fört Sverige ner i brottsligheten och dekadensens djupa dal. Sverige faller sönder, tyvärr.

  65
 12. Man noterar att Socialdemokraterna 2018 slog ut alternativet att bilda regering med Moderaterna och föredrog ett extremistiskt/populistiskt alternativ med Miljöpartiet och Centern. Det hade rättmätigt kostat Socialdemokraterna statsministerposten, eftersom valet avgjordes till dom borgerligas fördel, men det var det inte värt för Socialdemokraterna att ha en stabil regering.

  45
 13. Den desperata retoriken från arga Andersson, funkar allt sämre. Socialdemokraternas stora problem är, att människor har börjat tänka själv. Föraktet har slagit rot bland befolkningen. Naturligtvis inte bland de närmast sörjande zombierna. Detta gör att arga Anderssons tonläge, skruvas upp, till en nivå, som blir löjlig.
  Socialdemokratin har under många år lagt grunden till dagens haveri!

  63
  • Hade hon åtminstone visat lite ödmjukhet och framfört att vi Socialdemokrater har stor
   del i hur Sverige ser ut idag, men det finns inte på kartan. Nej bara gnäll över
   SD REGERINGEN ?

   29
 14. Nu ska det brassas på så ingen läser att sossarnas bästa kompis torskar för att skicka pengar till terrorister.
  Det är mycket mögel att röja undan efter de senaste 8 årens politik , innan riktig politik kan slå igenom .

  58
 15. Kom igen Arga Andersson .
  Ingen annan än köpta sossereportrar lyssnar på dig längre .
  Kom igen med lite schysst sossepolitik.
  Sörj och hata inte längre .
  Det låser bara tankarna. Och det är ännu värre för er som bara har maktkåta jasägare runt er .
  Ett tips från en gammal knegare.
  Ta ledigt några veckor och tänk att alla människor och de flesta åsiktsriktningar har något gott i sig . Något som partiet kan använda sig av och kanske förädla.
  Som det är nu har ni totalt kört fast , åt den sluddrande partisekreteraren kan du köpa ett stort paket tuggummi . Så håller han käften sysselsatt utan att grodorna hoppar ut .
  Tänk att nu har vi 3 långa år på oss att formulera den vassaste sossepoliken sedan 1975 (Då startade utförslöpan 1975:26)
  Som det nu ser ut så tas det varje dag ett spadtag ur den grop som kommer att bli Socialdemokraternas Gehenna .
  Trevlig Sommar

  52
 16. De flesta med hjärnan igång skulle nog föredrar ett kylskåp före argast Andersson.

  52
 17. Socialisten My Rohwedder säger att– Det handlade om att väcka kamplustan i den egna leden. Man vet att man får mer medlemmar om man får människor att känna att det finns någonting att kämpa mot.
  Hon menar att med en tydlig fiende så vet de egna leden vem man får attackera (så säger S internt enl säkra källor). Krigsretoriken är stenhård på s kansli, hatet och aggressionen mot de sverigeälskande människorna vet inga gränser. Magdalenas retorik manar till hat och attacker på de som gillar Sverige.
  Magdalenas parti är ett mörkt hot mot vår frihet och demokrati. Magdalena vill krossa Sverige för att blidka hennes ickesvenska uppdragsgivare som lovar henne internationella uppdrag efter avslutat arbete.

  Per Bolund ska enl källor avgå pga “hat” dvs aktivism och negativ kritik mot hans sverigefientliga politik. Mail till politiker som dömer dem till landsförräderi och hur de ska bestraffas är bra, politikerna ska i inte vara skyddade från sitt egna våld. Politikernas hemadresser går att hitta vi arabist, skicka brev till dem med tydliga instruktioner om hur de ska straffas!
  Det ska göra ont att förstöra vår vackra nation! Politiker ska inte kunna förstöra freden och friheten utan straff!

  59
 18. Socialdemokraterna agerar def inte för att håla Sveriges medborgare (genuina) samman utan gör allt de förmår att skapa splittring, med andar ord ett genuint landsfientligt parti nu mer eller sen Palme tillträdde i politiken !!!!

  57
 19. Hörde eländet med dom ditkommenderade Aploderarna, ja tänk så duktiga sossarna är till att veta hur en annan regering ska regera. Men hon sade inte ett ljud om varför Sverige befinner sig i den situation vi gör, och framförallt vem som bär skulden.

  Sen undrar jag om hon vill ha in SD i Regeringen eftersom hon envisades med att kalla
  den för SD REGERINGEN vid flera tillfällen.?? Ja hellre SD i regeringen än att dom som
  förstört Sveriges anseende med den slapphet dom visat upp under två mandatperioder.
  Hon noterade att Brottsligheten bara eskalerar, men inte varför? Det hon föreslår ar
  samma gamla saft o Bulle politik med mer pengar till utsatta områden?

  Vem är egentligen utsatt, är det dom som levt tryggt där innan men som nu knappt vågar
  att gå ut, eller dom som gör hela områden otrygga???

  58
 20. Om man INTE har några egna visioner om hur Sverige skall ta sig upp ur den importerade kriminalitetsdyn kan man ju alltid klaga och brunsmeta den som trots allt försöker städa upp.

  8 år förlorade år med Snigel Mogge (S) som justitieminister och en JK som beviljar stora ersättningar till kriminella samt finansministern själv dvs Arga Andersson (S) påhejad av (C+MP) kommer kräva kraftfulla åtgärder från dagens regering under hela mandatperioden.

  Så frågan vi bör ställa oss är

  VARFÖR AGERADE INTE (S) UNDER DESSA 8 ÅR???????

  Var det (MP+C) som styrde landet? Var det bara den formella makten som tilltalade (S)???

  Falsk, Falskare, Falka(S)t!! Det är (S) det!!

  68
 21. Vi satt på våra feta ar…, ni förstår, i åtta år och nu kräver vi att ni fixar det på åtta månader.

  65
  • Usch..individen skäms inte heller .
   8 år..En skamfläck för svenska arbetare!

   63
  • Hon tycks heller inte veta att det var MP som styrde hennes Miljöpartiregering. Men vi som drabbats – vi vet.

   47

Kommentera