Trump åtalas på 37 punkter

USA. Åtalspunkterna mot Donald Trump har nu offentliggjorts, rapporterar CNBC. Enligt åtalet misstänks den tidigare presidenten för 37 brott i samband med att han tog med sig hemliga dokument från Vita huset till sitt privata residens Mar-a-Lago i Florida.

Trump ska också ha försökt hindra utredningen.

Dokumenten ska bland annat handlat om USA:s och andra länders försvar och det amerikanska kärnvapenprogrammet samt planer för hur USA skulle svara på en fientlig attack, skriver Reuters. Trump misstänks också ha visat dokument om ett möjligt anfall mot Iran för personer utan rätt säkerhetsklass.

Trump ska också ha bett sin medarbetare Walt Nauta, som även han åtalas, att flytta lådor med dokument för att FBI inte skulle hitta dem. Enligt åtalet förvarades hemligstämplade dokument bland annat i en balsal, ett badrum, i en dusch och i Trumps sovrum, skriver NBC.

Enligt justitiedepartementet har Trumps agerande riskerat att hota USA:s nationella säkerhet.

Två av Trumps advokater har under dagen hoppat av.

-Pettersson tror det är kört för Trump, men han kommer att köra sin vanliga taktik, att han oskyldig och att det är en attack mot demokratin och han är den enda som kan rädda den…

Donald Trump staplade boxar med statshemligheter på varandra – bl a bredvid en toalett. Dokument om bland annat ett annat lands kärnvapenprogram, amerikanska attackplaner, svagheter i försvaret, hemlig information om Iran och Kina. VARFÖR tog han hem dem och VAD skulle han göra med dem?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Trump åtalas på 37 punkter

 1. Trump som president vore kanske bra för USA men en katastrof för Europa. Han är vän till Putler, måste jag föklara mera?

  16
  7
  • Du har inte sett videon där han varnar EU för oljeberoendet från Ryssland alltså? Den där tyskarna fnissar åt honom…

   6
   2
 2. Varför tog han hem massa lådor med papper av högsta säkerhetsklass? Den mängden är inget man råkar få med sig av misstag i portföljen. Vad skulle han använda dem till? Utpressning? Sabotage?

  Få vet vilken plan som fanns för framtiden om han hade lyckats med sin statskupp. USA var mycket nära diktatur. Inte konstigt att de flesta världsledare ser honom som en clown medan Putin har gjort allt för att stötta honom.

  Vinner Trump raderas Ukraina och vi i Europa måste ensamma försvara oss mot Putins aggressioner eller stå ut med att leva under den ryska diktaturens överhöghet.

  25
  10
  • Tja, grundproblemet visavi Ryssland är ju att européerna i vanlig ordning tycker USA skall sköta försvaret av Europa, det har de gjort två världskrig nu. Jag vill definitivt ha USA på Europas sida och känner en viss tvekan inför vad Trump som president skulle betyda men tvivlar starkt på att Trump skulle sålt ut Europa till ryssen. Däremot kanske dragit ner på USA:s engagemang vilket inte är så konstigt. Europa behöver utveckla sitt eget försvar och vara den dominerande aktören inom Nato för försvaret av just Europa, oavsett amerikansk president.
   Vad Trump skulle med lådorna till är obegripligt, men samtidigt vet vi ju egentligen mycket lite om vad det är för lådor. Svårt att helt lita på rapporteringen från detta galna land. Men Trump som president är det nog bra om det inte blir.

   9
   3
   • Största problemet med Trumps kandidatur är att demokraterna kommer vinna, oavsett vem deras kandidat är. Bästa alternativet är om två nya kandidater släpps fram. Varken Biden eller Trump.

 3. Köper inte det där
  Jag har ingen kärlek till Trump, men det här ser så orkestrerat ut att det är fånigt. Vilket i min värld är ett steg mot diktatur.

  12
  24
 4. Nu gäller det för vänsterkrafterna att göra allt för att skaka av sig folkets president-kandidat. Det obligatoriska valfusket kanske inte räcker, så bäst att ta det säkra före det osäkra och placera motkandidaten bakom galler i stället. Det var ju kreativt. Häpp ! Anna Hedemo och Carina Bergfeldt kan andas ut och avboka psykakuten.

  40
  52
 5. Min fundering är, varför i helvete skulle han ta flera lådor med hemligstämplat material?!??!
  Det är ovanligt korkat och narcissistiskt.

  45
  11
  • Min slutsats är….. om man räknar 👎 att majoriteten på bloggen älskar kommunism/ Socialism och kultur Marxism (Biden) .
   Häxjakten mot Trump finner som sagt var inga gränser.
   Pådriven av Southern Poverty Law Center (SPLC).
   Vad har hänt i världen efter 2020 (Biden) ?????
   Plandemi, kriget i Ukraina, Nato ansökan etc.
   Det är dags att vakna nu…… när Natos trupper kommer att befinna sig i vårat land (Provokation mot Ryssland) .
   Lägg ihop allt som sker i världen just nu = WW3.

   25
   44
 6. Hade de varit lika nitiska mot Biden, hade de nog hittat bra mycket mer!!! Men han är ju väääänster, Gudbevars!!!

  “Den som söker, den finner…!”

  Men, sen är frågan hur relevant och viktigt det är, objektivt sett???

  Det går ju lätt att göra “en höna av en fjäder” också, om man har den rätta viljan och förvanskningsförmågan!

  Eller…?

  33
  46
 7. Alla dessa utredningar och åtal riktade mot Trump är bara politisk förföljelse.
  USA börjar ner och mer likna en bananrepublik där man gör allt i sin makt för att förhindra att landets bästa president i modern tid ska få kandidera en gång till.

  36
  51

Kommentera