Ryssland sprängde Kakhovkadammen

UKRAINA. Det är fortfarande oklart hur Kakhovkadammen förstörts, men nu uppger Ukraina att de har nya bevis på att Ryssland ska ha sprängt dammen i södra Ukraina, enligt BBC.

Översvämning efter sprängningen av kraftverksdammen Kachovka i ryskockuperade Ukraina.

Ukrainas säkerhetstjänst SBU uppger att de avlyssnat ett telefonsamtal som bevisar att en rysk sabotagegrupp sprängde dammen.

I ljudklippet som SBU släppt på Telegram och Twitter hörs två män diskutera på ryska.

”Ukraina attackerade den inte, det var vår sabotagegrupp”, säger en av männen som enligt SBU är en rysk soldat i klippet.

Bevisen backas upp av mätningar av norska seismologer från Norsar, som uppmätt seismologiska signaler i Rumänien, vilka tyder på att en explosion ska ha ägt rum under tisdagseftermiddagen.

Ryssland förnekar att de ska ha förstört dammen.

-Pettersson säger att Ryssland nekade till att de skulle invadera Ukraina 2022, de nekade till att de hade soldater i Donbass och Krim, de nekar och ljuger om allt. Ryssland är en skurkstat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Ryssland sprängde Kakhovkadammen

 1. Hur svårt kan det vara? Ryssarna har tagit dammen och överfyllt den. Ingen annan kunde komma i närheten. Vem sprängde den inifrån? Putintrollen lär påstå USA, Norge eller Ukraina som vanligt. IQ fiskmås. Inget att bry sig om.

  23
  8
 2. Det var Ukraina som sprängde dammen, och de gjorde det för att avleda uppmärksamheten från den fullständigt havererade våroffensiven som inleddes förra veckoslutet. en våroffensiv som startade med ca 4000 oskadliggjorda ukrainska soldater, närmare hundra förstörda stridsvagnar och flera hundra förstörda bepansrade trupptransportfordon. Nederlaget var helt katastrofalt och skulle under alla omständigheter döljas för befolkningen och för omvärlden.

  12
  29
  • Självaste Prigozhin berättade att de där förlustsiffrorna är rena rama fantasier från Kreml. Du och dina (national)socialistiska kompisar är de enda som försöker tro på lögnerna. Ni kommer att vakna ur er mardröm tids nog.

   17
   5
 3. Den sjuka och omättliga terrorn mot Ukrainas civilbefolkning kommer ytterst från den illasinnade krigsförbrytaren Putin. ( ett mentalt föga rumsrent vrak)

  31
  16
 4. Är du verkligen förvånad över alla tummen ner?? Snart öppnar du väl alla kranar innan du går och lägger dig och skyller det på Pettersson, för du och Putin har alltid rätt?

  10
  1
 5. Märkligt att nivån började stiga kraftigt i dammen innan den sprängdes, om det nu skulle varit utfört av Ukraina. För själva dammen är ju under rysk kontroll. Ser ju mer ut som att Puttepatrasket höjde nivån för att orsaka största möjliga skada.

  32
  14
 6. Hej Pettersson
  En enkel fråga.
  För två minuter sedan så hade jag begåvats med 20 tummar ner på min kommentar.
  Sedan hux flux så hade det på två minuter ökat till över 80?
  Är det infationen eller något annat himla fenomen?

  31
  56
  • Så konstigt BSS, du brukar ju ha 30 eller 50 tummar upp redan innan inlägget syns för oss andra på bloggen…

   13
   3
 7. Det mesta tyder på att Ukraina sprängde dammen och då ligger det naturligtvis också i sakens natur att dom skyller dådet på Ryssland.
  Dom har ju beskyllt Putin för allt möjligt ända sedan 2014.
  Ukraina, ett av världens mest korrupta skrukstater!

  Det är samma typ av lögner och påhitt som när Ryssland anklades för att spränga sina egna gasledningar, trots att i stort sett alla visste att det var USA som var dom skyldiga. Skurken Biden hade ju t.o.m. erkänt dådet innan det ens hade utförts!

  Men att övertyga faktaresistenta dårar är för det mesta ett hopplöst företag, socialister lever ju som bekant i sin egen lilla värld av lögner och fantasier

  76
  132
 8. Skitsnack, Ryssland varnade för att Ulraina ville spränga dammen redan förra året för att beröva Krimhalvön på sitt återeyenlerafe färskvatten samt att beröva ZPP från sitt kylvatten. Dokument finns hos UN för dem som vill läsa fakta istället för dynga.

  70
  63
  • Nazisterna i Moskva trodde att de var smarta när de avslöjade sina planer i förväg.
   Men det är bara ett fåtal som är så korkade att de tror på Moskva.

   56
   29
  • Ytterligare en lögn från “Sanningsminesteriet”.
   En ny version av segelbåten (nordstream)?????

   Där lögnerna råder är sanningen ett brott (Ukraina) .

   SBU är Ukrainas svar på USA:s CIA.
   Under 2016 rapporterade Amnesty International och Human Rights Watch att SBU driver hemliga interneringsanläggningar där civila hålls incommunicado och utsätts för olämplig behandling och tortyr.

   I december 2017 uttryckte HRMMU oro över en situation med “åsikts- och yttrandefrihet” i Ukraina som står inför “ökande utmaningar”. Enligt FN-rapporter drar SBU fördel av bred tolkning och tillämpning av den ukrainska strafflagen mot oberoende ukrainska journalister, bloggare och medieaktivister.

   Det finns väl inga Nazister i Ukraina???

   https://youtu.be/j2Bz13iCR9s

   33
   57
   • Gamling, ska du inte ta upp yttrandefriheten i Ryssland och vad som händer med dem som inte håller med regeringen. Givetvis finns det några nazister i Ukraina men de är få och har ingen makt.

    Sedan måste du tänka på att Ukraina är i krig sedan 2014, anfallna av världens näst största militärmakt och inget land kan låta fienden härja fritt.

    54
    26

Kommentera