Kina ska placera spionbas mot USA på Kuba

UTRIKES. Kuba har ingått en principöverenskommelse med Kina om att tillåta en spionageanläggning på ön, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till amerikanska myndighetspersoner.

Kina uppges för flera miljarder dollar i betalning till Kuba få inrätta en anläggning för elektronisk avlyssning. Då Kuba inte är långt ifrån Florida kommer Peking att kunna fånga upp elektronisk kommunikation i sydöstra USA där många militära baser är baserade. Det samma gäller också för den amerikanska fartygstrafiken.

Underrättelserna om Kinas planer ska ha samlats in under de senaste veckorna och är mycket övertygande, säger källorna.

Kinas ambassad i USA har avböjt att kommentera.

-Pettersson tror inte USA blir speciellt upprörda. Kineserna kan, helt enligt internationella avtal, placera signalspaningsfartyg utanför USA:s kust och spana så mycket man vill.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Kina ska placera spionbas mot USA på Kuba

  1. Kinesiska bilar tas emot med öppna armar, bilar som är rullande spionverktyg med kameror, sensorer, mikrofoner, GPS och uppkoppling. Enligt Säkerhetspolisen hotas svensk säkerhet av Kinas regim, vars underrättelsetjänst bedriver en omfattande underrättelse och säkerhetshotande verksamhet mot Sverige och svenska intressen.
    https://www.motormagasinet.se/article/view/1031892/kinesiska_bilar_ar_rullande_spionverktyg

    Säkerhetspolisen skriver på sin hemsida:
    “Kina – ett långsiktigt och växande hot“:
    https://www.sakerhetspolisen.se/om-sakerhetspolisen/publikationer/sakerhetspolisens-arsberattelse/sakerhetspolisen-2022-2023/sammanfattning/frammande-makts-verksamhet-i-sverige/kina—ett-langsiktigt-och-vaxande-hot.html

    11
    4
      • Japp, vilket är varför staten inte ska köpa volvo eller polestar.
        Ni kan tänka er att Partiets underrättelsetjänst i Peking får in mängder av information från de nya polisbilarna i Sverige.
        De är utrustade med den krypterade Rakel, datalänk till alla olika register, GPS för exakt positionering samt rundstrålande kameror som visar allt runt fordonet hela tiden. För att inte tala om att de är utrustade med registreringsskyltsavläsning så när Partiet vill veta var en kinesisk dissidents fordon är i Sverige behöver de bara söka via databasen de byggt från informationen från Sveriges polisbilar.

        4
        3
      • Konstigt att alla får närvösa ryckningar bara för att kineserna kränger teknik ? Som dom tidigare levererat till USA … Betyder det att USA har någon form av patent på spion ut röstning. Det är väl bänkarna som faller på eget grepp?? Nu kommer kineserna att bygga ett eget EKO i Europa? Är det fel

    • Kina börjar nu bygga upp sådan verksamhet runt världen, som USA/UK använt i flera 10-tals år mot Kina. En stor del av USA/UK mer än 800 ”militärbaser” världen över är just spionverksamhet.
      Sverige är f ö i princip en enda stor spionbas för USA/UK!

      USA inser dock att Kina ligger organisatoriskt eoner före USA/UK. Dessa har t ex inga nationella brandväggar, vilket åtminstone Ryssland, Kina, Indien har färdiga. I västvärlden är det bara Israel som har sådan.

      3
      4
      • Ja och dom Ryska spionerna här sitter väl enbart och virkar grytlappar när man ser
        det med dina ögon?

    • Som om inte majoritéten av västerländska produkter med elektronik i konstruktionen, OCKSÅ är säkerhetshotande. Det är välkänt att sedan ca 40 år bakåt levereras ingen platt-TV, mobiltelefon, kylskåp, bil etc, utan att någon komponent är försedd med ett specialchip, vilket vid omstarter anmäler sig till spioncentraler och som därifrån kan avlyssna vad som sker runt komponenten.
      För ett par år sedan var det ett dj-a liv från USA när Kina började officiellet gör samma. USA/UK hade dock glömt att nära hälften av alla produkter de själv placerat chips i, tillverkas eller åtminstone sammansätts i KINA! Skrattretande att det inte fattar att Kina placerar egna Chips där de kommer åt.

      4
      4
  2. Ja nu går jänkarna i spinn..detta verkar ha med denna spionbalong att göra.. eller kan Thiwan ha med saken att göra.. men visst Kina är ju en ekonomisk stormakt ?
    Kan det vara då att USA numera är numer två ??man spelar på de Andra fiolen

    5
    3
    • USA, bryr sig inte om detta om det är sant. Kineserna kan lika gärna lägga signalspaningsfartyg, ett eller flera utanför kusten.

      3
      3
    • Svenska polisbilar innehåller väl mest nordisk tillverkad elektronik. Så var det i allafall för inte så länge sen.

Kommentera