Det är häftigt att betala skatt, sa Mona Sahlin

SKATTER. För länge sedan sade Mona Sahlin i SVT att “det är häftigt att betala skatt”. Många trodde nog att det gällde Mona och andra socialdemokrater men det är en total missuppfattning. Det gällde att det är häftigt att andra betalar skatt så Socialdemokraterna kan leva gott på pengarna.

Mona Sahlin

-Pettersson ha skrivit om Mona Sahlins eskapader i många år, om Mona Sahlin på bloggen, men historien är inte slut ännu.

Mona “Häftigt att betala skatt” Sahlin var år 2017 skyldig svenska staten 361782 kronor i skatt. Det borde ha varit småpotatis att betala för Mona som sedan hon blev vuxen har varit högavlönad.

 Expressen skrev i februari 2017 – Mona Sahlin har stora skatteskulder som gått till Kronofogden: “Sahlin som haft sammanlagda inkomster – tjänst, näringsverksamhet och kapital – under 2015 på 2 677 419 kronor hade bara betalt 767.381 kronor i skatt. Skatteverket vill nu ha ytterligare 361.782 kronor – sista betalningsdatum var 4 december 2018. Men Sahlin betalade inte.”

I mars 2018 beslutade Kronofogden att genomföra en utmätning av Mona Sahlins statsrådspension på 56.000 kr i månaden. Den tidigare ministern och socialdemokratiska partiledaren hade då skulder på 647.747 kronor, drygt 600.000 var skatteskulder.

I november kom kom beskedet att Mona Sahlin straffades för skattebrott. Brotten gällde utelämnade inkomster i 2015 och 2016 års deklarationer. Det handlade också om utebliven redovisning av tre månadslöner till den så kallade livvakten och osant intygande.

Jag gör alltid rätt för mig. Det gör jag självfallet nu med, sade Sahlin.

Skulderna verka öka med hög hastighet. Mona Sahlins skulder uppgår nu till hela 1.135.561 kronor hos Kronofogden. Sahlin har stora skulder hos fordringsägare.

Sahlin är skyldig banken SEB 396.468 kronor. Det gäller obetalda lån.

Inkassobolaget Intrum har tre ärenden. 84.394 kronor från 2019. 37.908 kronor från 2020 samt 11.000 kronor från 2021. Sammanlagt 133.302.

Slutligen har även Statens tjänstepensionsverk, SPV, fyra fordringar där den tidigare S-ledaren. Sahlin är skyldig totalt 605.491 kronor. Beloppet avser chefspension som SPV har riktat återkrav på Sahlin för. Ärendena är daterade 2018-2021.

Sahlin erhåller således 46.760 kronor per månad i bruttoersättning. Enligt SPV ska de utbetala 33 364 kronor netto. Vad vi vet. Damen syns då och då i TV-rutan och har kanske extra inkomster.

Mona Sahlin är 66 år och har 46.760 kronor i månadspension. Det borde räcka långt.

Mona är fortfarande gift med Bo Sahlin men han bor inte kvar i bostadsrätten i Nacka med Mona. Om Mona äger lägenheten är oklart.

Mona Sahlins årsinkomster:

 • 2018: 966 000 kronor
 • 2019: 832 300 kronor
 • 2020: 770 000 kronor
 • 2021: 732 800 kronor
 • Inkomståret 2022 ej klart.

Källa: Skatteverket

Tänk vad nära det var att Mona Sahlin blev statsminister. Jag är stolt över nedanstående insändare från år 2007 som kom efter att jag kritiserat Socialdemokraternas val av partiledare:

Mona Sahlin

En liten bråkdel av socialdemokraten Mona Sahlins affärer genom åren, filmen är gjord 2007 så mycket saknas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Det är häftigt att betala skatt, sa Mona Sahlin

 1. Hur kunde man sätta henne på en post som näringsminister?! En människa med hennes historik inom ekonomi? Hon är banne mig en fifflare och en ohederlig socialdemokrat.

 2. Minns en gång när jag tankade bilen på Statoilmacken vid Nacka Forum och det var en fem-sex personer före i kön och jag såg inte att Mona Sahlin var först i den kön innan en annan i kön sa “kolla om hon betalar med kontokort” och då skrattade de flesta, även jag.

  26
 3. Socialdemokraterna är sämst på att betala skatt, men att ta in skatt av andra människor är dom mycket pigg på, att sedan dela ut pengarna i olika typ av sossebidrag och klappa sig på bröstet och verka duktig är dom just duktiga på.
  Mona Sahlin är ju ett praktexempel på socialdemokratisk dubbelmoral kärring.
  Säger vad andra ska göra, och gör tvärtom själv.
  Nu storkund hos kronofogden, inte förvånad när hon levt hela sitt liv på oss skattebetalare.
  Hoppas hon hamnar på existensminimum och blir fattigpensionär så hon får uppleva verkligheten själv sopkärringen nr 1 !!
  Synden straffar sig själv även för Mona Sahlin.

  41
 4. ???

  Nä, varför överhuvud taget betala skatt, när det endast är sosseriet, vänsterrismen och deras eskapader man betalar???

  På område efter område!!!!

  “Det är häftigt att betala skatt”, om man får något för pengarna, och de inte används för att motarbeta en överallt!!! FÖR SÅ ÄR DET!!!

  Vänsterkulturen, åsiktspolisen, fattigpensioner, utlänningsfördelar i allt, för att ta några exempel!!!

  Då blir det inte längre, “häftigt att betala skatt”, utan ger istället en unken eftersmak!!!

  Hoppas det nya styret, nu kan ändra på det, så att människor behandlas lika, och inte som idag, FÖRDEL EFTER VÄNSTERIDEOLOGI OCH UTLÄNDSK HÄRKOMST!!!

  30
  2
 5. “Jag är bannemej ingen fifflare!”

  Bevingade ord från en av sozzarnas galjonsfigurer.

  36
 6. Ja men hon har slutat med att färga håret, så nu lägger hon inte pengar på det,
  men det räcker troligtvis inte till att betala hennes miljonskulder. Hon är långt ifrån
  den enda i partiet med tvivelaktiga affärer!

  38
 7. Än mer häftigt tycker fruntimret det är att dessa häftiga skattepengar går som bidrag till terrorgrupper och terrorstater runt om i världen och som bidrag till invandrare från dysfunktionella kulturer.

  37
 8. Det är vanligt att sossar och andra vänsterut har någon defekt i personligheten , visst var det i AFA som det drogades ganska friskt ? ?

  32
  2
 9. Ur en debattartikel i Göteborgs-Posten 2015:
  “Mona Sahlin var bland de första politiska ledarna att ta på sig slöja och slå följe med patriarkatet i moskéerna. Den politiska makten i Sverige har tagit emot islamister med öppna armar. Ett förebyggande arbete mot jihadister är att samhället rakryggat och tydligt tar avstånd från deras värdegrunder och normer. Svenska IS- krigare har inte fötts ur tomma intet. De har fötts här, i ett av världens mest välmående och jämställda samhällen. Hur kan det komma sig?“
  “Gulla inte med jihadisterna“:
  https://www.gp.se/debatt/gulla-inte-med-jihadisterna-1.52759

  Järvas Islamiska förbunds ordförande med islamistisk ideologi som rättesnöre, – är en tillgång, tyckte Mona Sahlin.
  En man med åsikten att det är OK att tillrättavisa eller spotta på kvinnor som anses vara fel klädda. När en självutnämd moralpolis gör det, så är det bara ett agerande av välvilja och ett försvarande av gamla traditioner, menade denna “tillgång“.
  https://www.dagenssamhalle.se/styrning-och-beslut/demokrati/sahlin-maste-ta-tydligare-avstand-fran-islamister/

  38
 10. Aj fan! Med sån imkomst borde man ju absolut inte ha problem. Damen har nog stora problem med sig själv. Kanske bättre hon tar sig i kragen och gör något åt sin situation. Sorgligt egentligen att det ska behöva gå så långt. Själv har man försökt att reda sig med industri lön. Funkat bra

  55
  • Pettersson sätter fingret på precis rätt punkt.
   Den socialdemokratiska adeln är inte kapabla att ha hand om pengar. Speciellt inte andras pengar. Det medför nämligen ett ansvar. Skattepengar är andra människors pengar.
   Kriminella, dit måste Sahlin räknas, ska med fördel leva på existensminimum, så de inte har möjlighet att skada landet genom att undanhålla skattepengar.
   Märkligt är även slapphäntheten, med indrivandet av skulderna. Jag är övertygad om, att skulle detta gällt en politiker på motståndarsidan, skulle tumskruvarna, varit vridna i botten.
   Inom den vänstra falangen i landet verkar det, som stöld av vår gemensamma egendom, inte uppfattas, som det brott, det är.

   20
 11. Ja, hon kunde inte ens prata rent.
  “häftig skatt” Vilket baby joller!
  En regnväder kan vara häftigt och Mona Salins muslim har garanterat också ett häftigt humör!
  Men en skatt kan naturligtvis inte vara “häftigt”

  59
  1

Kommentera