Ukrainas stora motoffensiv har inletts

UKRAINA. Den ukrainska motoffensiven har inletts, uppger fyra ukrainska militärkällor för Washington Post. Landets styrkor ska ha intensifierat motattackerna under natten. Det är framför allt vid frontlinjen i landets sydöstra del som attackerna intensifierades, enligt källorna.

Stridsvagnar från Ukraina

Den väntande offensiven har beskrivits som en avgörande fas i försöken att ta tillbaka kontrollen över Ukrainas territorium.

 • De ukrainska trupperna inkluderar specialiserade attackenheter beväpnade med västerländska vapen och tränade i Natos taktik.
 • Ryska militärbloggare rapporterade också om hårda strider i Zaporizhzhia-regionen, en del av frontlinjen som länge har setts som en trolig plats för den nya ukrainska kampanjen. Genom att skära söderut genom Zaporizhzhias platta fält kan Kievs styrkor sikta på att kapa den så kallade landbron mellan Rysslands fastland och den ockuperade Krimhalvön, och skära av avgörande ryska försörjningsledningar.
 • Ukrainas president Volodymyr Zelensky besökte delar av den södra regionen Cherson under torsdagen, turnerade i katastrofdrabbade områden och pratade med evakuerade människor efter att sprängningen av Kachovka-dammen orsakat förödande översvämningar och gjort många hemlösa.
För ryssar och rysstroll som inte förstår…

-Pettersson önskar Ukraina lycka och framgång och att herr Putin inser att det är dags att åka men, men det tvivlar jag på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Ukrainas stora motoffensiv har inletts

 1. Det goda med dina inlägg Håkan, är att alla lögner från dig/Tass triggar hatet mot ryssar, Ryssland och Putin så det växer exponentiellt.

 2. Niklas R
  Kenneth Gregg är en stor kriminell lögnare.
  Det är bara att googla.

  War of Ukraine “Kenneth Gregg” has appeared in the Finnish media under a false name and military rank – a Finnish scammer convicted of large-scale blows has said that he is training soldiers in Ukraine:

  https://pledgetimes.com/war-of-ukraine-kenneth-gregg-has-appeared-in-the-finnish-media-under-a-false-name-and-military-rank-a-finnish-scammer-convicted-of-large-scale-blows-has-said-that-he-is-training-s/

  6
  36
  • Ska vi se här, tro på Kremls propaganda eller en person som har haft rätt i det mesta som han rapporterat? Hmm, svårt val det där.

   Dessutom steg hans trovärdighet ännu mer nu när du påvisat att Kreml till och med försöker underminera honom. Varför skulle de göra det om han bara är en lurendrejare?

   14
   4
  • Gammeldags Svensk. Du sitter och matar in dynga och lögner på bloggen från morgon till kväll. Förväntar du dig att bli trodd när du kallar någon annan för lögnare? Jag tror du kan glömma det.

 3. Ukrainas tre attacker under veckoslutet (2 – 4 juni) var enligt överste Douglas Macgregor, rena katastrofer. Ukraina fick totalt nästan 4000 soldater oskadliggjorda, förlorade 54 tanks (en del Leopard), 210 pansrade trupptransportfordon, 124 lastbilar, 2 helikoptrar och några attackplan.
  Rysslands soldatförluster var 71 döda och 210 sårade.

  6
  37
   • Förklara gärna vad du inte tror på?
    Att genomföra ett anfall i öppen terräng mot en motståndare som har förberedda försvarslinjer och som även har ett stort övertag i artilleri samt flyg är rent dårskap.
    1 dagen under slaget vid Somme under 1 världskriget förlorade Storbritannien nästan 50000 man som exempel.

    7
    30
  • Hur länge orkar du göra dig själv till åtlöje Håkan? Nu skrattar även Prigozhin åt dina/Tass/Putins/Macgregors fantasifulla lögner.

  • Prigozhin skrattar åt dina/Tass/Putins lögner. Ändå förväntar du dig att någon idiot på bloggen ska låta sig luras av de vilda fantasierna?

   10
   3
 4. Man får nog vänta och se ? Detta är ju ett känsligt område för ukriana del ?

 5. Nu skakar fascisterna som stöder ONDSKA, TERROR och BARBARI!!

  Slava Ukraina

  36
  10
 6. Själv avvaktar jag tills man hör något från säkra källor. Dessa säger än så länge att offensiven inte är igång. Det som rapporterats är spaningsstrider. Putteterroristerna själva tror att offensiven har startat för någon eller några veckor sedan, därför får man höra om fantasirapporter från fronten som upprepas av puttebrigaden i kommentarsfälten.
  Men även om några västerländska fordon har förstörts så har inget av det tunga materialet än så länge satts in i striderna. De strider som har pågått har använt gammalt befintligt östblocks utrustning.

  40
  12
   • De som jag läser mest konstant är Cornucopia och Kenneth Greggs dagliga uppdateringar.
    Gregg är ackrediterad journalist med ukrainska försvarsmakten och han får informationen direkt från dem samt hans lokala kontakter på de olika fronterna.

    26
    9

Kommentera