Sverige ska ha EU:s stramaste migrationspolitik

INVANDRING. Det är hög tid för oss att bygga ihop Sverige och överbrygga utanförskapet, skriver statsminister Ulf Kristersson (M) i Aftonbladet. Kristersson menar att det krävs tre saker för detta. Ett uppvärderat svenskt medborgarskap, fokus på svenska språket och respekt för de gemensamma värderingar som har byggt Sverige starkt.

Kristersson skriver att ”omfattande invandring och dålig integration” inte fungerar och att man nu ska lägga om den svenska migrationspolitiken till EU:s stramaste. ”Ett nej till asyl, betyder nej och då ska man lämna landet. Det borde vara självklart men är det inte”.

Det är hög tid för oss att bygga ihop Sverige och överbrygga utanförskapet. Då krävs tre saker: Ett uppvärderat svenskt medborgarskap. Fokus på svenska språket. Och respekt för de gemensamma värderingar som har byggt Sverige starkt.

1. Uppvärdera medborgarskapet

Det som i grunden borde göra oss till ”svenskar” är det svenska medborgarskapet. Och det är mer än bara ett pass. Det är ett samhällskontrakt och det samhällskontraktet rymmer både rättigheter och skyldigheter. Därför uppvärderar vi nu medborgarskapets betydelse.

Den som vill bli medborgare i Sverige ska ha bott här längre än vad som krävs i dag. Det ska finnas tydliga krav på ett hederligt levnadssätt och självklart krav på egen försörjning. Och man ska kunna svenska och samhällskunskap, så att man förstår det land som man vill bli medborgare i.

2. Gemensamma värderingar

I Sverige har alla människor individuella rättigheter. Kvinnor och män står lika inför lagen, även om det fortfarande finns mer att göra.

I Sverige har alla rätt att leva sitt liv efter eget huvud. I Sverige råder jämlikhet mellan könen. Här jobbar både män och kvinnor. I Sverige får vuxna gifta sig med vem de vill. Här har både killar och tjejer rätt att både bada och spela fotboll. Här är barnen sina föräldrars största ansvar i livet, men här har också barnen egna rättigheter.

I Sverige är familjen viktig – men familjen står inte över lagen.

3. Fokus på svenska språket

Svenska språket är vägen in i samhället och in till vår kultur. Språket är också för de allra flesta människor inträdesbiljetten till arbetsmarknaden. Det är kittet som binder oss samman.

Trots det har det inte alls funnits någon förväntan på att den som kommer till Sverige verkligen lär sig vårt språk. Det här gör Sverige unikt – på ett dåligt vis.

Utöver krav på svenska för medborgarskap kommer regeringen införa språkförskola för de barn som behöver det. Det ska bli mer svenska i skolan, och mer lovskola för dem som annars halkar efter. Och vi återinför riktiga böcker i skolan. Sverige har tidigare sett hela generationer av barn göra klassresor. Låt oss påbörja en sådan resa igen.

-Pettersson säger att det är ett litet litet steg om det genomförs, jag minns att den tidigare statsministern lovade samma sak…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Sverige ska ha EU:s stramaste migrationspolitik

 1. Pausa nya medborgarskap tills de nya hårdare reglerna är på plats. Står att rekordmånga söker nu och utredningen om en skärpning ska ta flera år!

 2. Glöm inte att det var Kristersson,s föregångare / läromästare som med hjälp av MP som startade vansinnet med import av hundratusentals personer som nu förstör vårt land !

  Ps. Litar INTE på att Kristersson kan normalisera Sverige. Han är mycket duktig på att prata, prata, men ingen verkstad.

 3. Ett nej till att få bli medborgare kan,eller borde rättare sagt betyda att man tar hand om den som fått nej, tills att man kan förpassa personen ut ur landet, inte att släppa vedebörande fri, så klart att dom väljer att gömma sig! ?

  11
 4. Jag varken tror eller litar på Kristersson och hans medarbetare att dom kan återställa Sverige till ett normalt land. Sossarna samt MP och Centern har förstört vårt så länge så det tar generationer att få Sverige normalt igen.

  Ett tips : STOPPA ALLA BIDRAG så kommer merparten av parasiterna att åka hem där dom skall vara. UTVISA ALLA KRIMINELLA så kanske det finns en liten chans att lyckas med att normalisera Sverige igen.

  Ps; Kristersson visa handlingskraft någon gång. Hitintills bara prat o prat ingen verkstad.

  16
 5. Lisa, åtta år och född i Sverige, hotas av utvisning till Albanien och är orolig för vad som kommer att hända: ”för jag kan inte det språket, och kommer inte förstå andra”.
  ”Vad kan vara mera hjärtknipande än en späd liten flickröst som yttrar dessa ord? Absolut ingenting”, skriver krönikören Birgitta Sparf, och fortsätter:
  ”Inte ens jag har ett hjärta av sten. Det är det totalt skamlösa sätt som statsradion rapporterar om fallet på bästa kvällstidningsmanér som retar mig till vansinne. Ingen bakgrundshistoria, inga förklaringar. Här har vi bara lilla Lisa, född i Sverige, som plötsligt av elaka myndigheter ska utvisas till Albanien. Jag vill hävda att Migrationsverkets beslut är helt rätt. Lisas biologiska mor saknar helt asylskäl i Sverige. Enda kruxet är att det slutgiltiga och korrekta beslutet kommer minst åtta år för sent. Det är närmast ofattbart att de svenska myndigheterna under så många år har lagt ned miljontals av våra skattekronor på ett enda fall.”
  Läs fortsättningen på krönikan här:
  https://detgodasamhallet.com/2023/06/06/birgitta-sparf-ska-sverige-vara-albaniens-och-hela-varldens-bb/

  14
 6. Återigen debattartikel som inte kan skilja på arbetskraftsinvandring och asylmottagning. Arbetskraftsinvandringen vi hade på 1950- och 1960-talet hjälpte till att göra Sverige till världens rikaste land. Asylmottagningen därefter har omdanat landet till något helt oigenkännbart.

  Arbetskraftsinvandringen var bra för de som kom, deras familjer, deras hemland, svenska företag, konungariket och dess medborgare. De var lagom många, med yrkesutbildning och en ambition att bygga sig en ny framtid. De ställde inte till problem och såg även till att barnen skötte sig, arbetade och betalade skatt.

  De asylsökande från Ukraina uppvisar för första gången på ett halvsekel det beteende som konventioner och internationella lagar förutsatt. De klagar på att de inte tillåts arbeta, de är tacksamma för det de får och de vill återvända så fort som det överhuvudtaget går.

  Räckviddsbegränsa asylrätten. Inför arbetsplikt. Neka medborgarskap om du sökt asyl. Radera alla blanketter på utrikiska språk. Repatriera alla som saknar skyddsskäl. Återvisa dem som passerat ett säkert land. Håll koll på vad och vilka som passerar landets gränser.

  Hur svårt kan det va’?

  25
 7. Under den här mandatperioden kommer Sverige återigen att vara det land i EU och världen(!) med störst invandring. Så har det varit sedan början av 2000-talet, med undantag för bl.a. Slovakien och Polen 2022 då flera miljoner ukrajnarne passade på att lämna Europas fattigaste land. Vi får se om någon väljare uppfattar detta resultat av en SD-stödd borgerlig regering i valet 2026. Jag är rätt säker på att ingen väljare gör det utan aktivt inbillar sig att saker och ting är motsatsen till hur de verkligen är. Ingen väljare lär heller se något samband mellan förd politik och den ekonomiska depression som kommer att prägla hela denna mandatperiod. När svenska väljare röstar så tar de ju aldrig någon hänsyn till vad politiker gör.

  Det är därför alla politiker helt ignorerar väljarna, för de får ju ingenting alls ut av att ta hänsyn till vad som ligger i deras intresse, väljarna själva bryr sig ju inte det minsta dugg. Det är därför svenska politiker uteslutande gör det som utländska särintressen önskar, för de är de enda som bryr sig om vad svenska politiker gör.

  16
  • Medborgarskapsprocessen, BORDE gälla ALLA, som kommit hit NÅGONSIN!

   D v s, ALLA borde ÅTERIGEN gå igenom denna process, för att avgöras om man uppfyller de NYA kraven!

   OM INTE, UT!!! Hur många än decennier man har bott här! Hellre denna vidimerings -och vandelskoll, än folkräkning!

   Kan ju kanske ske, I och med en folkräkningen!

   Men BÖR ABSOLUT ske!!!

   • Sen, UT MED PACKET, som inte uppfyller kraven, oavsett hur många decennier de har bott här!!!

 8. Börja med att kraftigt strypa inflödet. Skicka hem alla som inte skall vara här.

  36
 9. Man ska nog inte ha för stora förhoppningar att det Kristersson säger kommer att genomföras.
  Det sitter ju fortfarande ett antal bakåtsträvande mångkulturförspråkare i regeringspartierna Kd och L.

  34
 10. Får hoppas att han är förberedd på vad som väntar i form av anklagelser om rasism, folkrättsbrott m.m när vår vänstermaffia går igång. Stå på dej Uffe! Inte alla vill Sverige gott.

  32
  • Ge grabben en chans .
   Rom byggdes inte på en dag , och det har tagit SOSSARNA 45 år att rasera hela Sverige.
   Så det måste få ta tid att reparera allt elände de S) ställt till med .
   Men nu när de(S) är tillfångatagna av vissa av sina röstare kan vi nog räkna med att de går samma väg som (C)
   Tålamod .

   19
 11. Ja du Ulf kristersson (Bildt, Reinfeldt).
  Nu är det ju så att ärlighet och förtroende hänger ihop.
  Där ord utan handling har präglat Sveriges utveckling i decennier.
  Man väl säga att “människans kamp mot makten är minnets kamp mot glömskan”.
  Nu vill jag se ett Sverige som utvecklats baklänges.
  Annars är Sverige som Svenskt ett minne blott.

  36
 12. PRAT, PRAT, PRAT!

  I dag kan kriminella utlänningar gå fria pga av rättssystemets gullande med de som har rätt etnicitet, pigmentering och islamistisk religions föreställning.

  Se bara allah dessa löjligt låga straff för blåljussabotage. Att kasta sten på poliser, brandmän och sjukvårdspersonal ger INGA kännbara straff!

  DE KRIMINELLA OCH DE SOM SAKNAR FÖRSTÅELSE FÖR VAD VANDEL BETYDER SKALL UT!!

  Kristersson (M) får nog stöd av (SD >20%) men de verkligt “GODA o NAIVA IDIOTERNA” inom (L 4% och KD 5%) kommer att göra allt för att sverige förstörarna skall få stanna. Se bara vad som hände med gymnasieafghanerna! De är kvar och kan fortsätta sin brottsliga verksamhet.

  Så bäste Kristersson o Sömnige Strömmer (M), vi har hört det förut och INGET har blivit gjort. Sverige sjunker ner i ett islamistiskt träsk och ni bara pratar!!

  ETT NYTT ALTERNATIV 2026 BEHÖVS!! Någon som står för sitt ord och som gör jobbet!!!

  38
  2
 13. Att det skall ta så här lång tid för att inse det självklara! Det som ca 20% har sett och insett för ca 20 år sedan.
  Men bättre sent än aldrig. Backen blir ju brantare ju längre man väntar. Nu Ulf – gäller det att visa handling. Flosklernas tid är förhoppningsvis över.

  28
  • Tror jag inte på. 100 000/år verkar vara det normala intaget. Resultatet ser vi på sjukvård, kriminalitet, bostadsbrist, ekonomi etc, etc. Arma land.

   32

Kommentera