Stoppa finansieringen av de kriminellas studieförbund

FUSK & SKATTER. Staten ger årligen närmare två miljarder kronor i statsbidrag till studieförbundens folkbildningsverksamhet. Riksrevisionens granskning visar att kontroll och uppföljning brister i alla led, och att det finns tydliga indikationer på att statsbidraget går till annat än folkbildning.

Steget Efter

Riksrevisionen har granskat kontroll och uppföljning. Den övergripande slutsatsen är att det finns brister i alla led, och att den omfattande kontrollapparat som Folkbildningsrådet och studieförbunden har utvecklat fortfarande inte är tillräcklig.

En stor andel av studieförbundens kostnadsersättningar till studiecirklar saknar tillräckliga underlag. Det finns också indikationer på att bidrag har gått till privat konsumtion, allmänt verksamhetsstöd eller för att subventionera kommersiell verksamhet, säger Ann-Mari Skorpen, projektledare för granskningen.

I de flesta fall saknas även dokumentation om hur studieförbunden kommit fram till ersättningarna, och hur de motiveras. Beslut om ersättning utgår istället från muntliga överenskommelser.

-Pettersson säger att skattemedel till studieförbund används för att göda socialdemokraternas väljargrupper. Det började redan när Mona Sahlin grundade Barbie-klubben 1963ochkanske tidigare än det. Bidrag och åter bidrag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Stoppa finansieringen av de kriminellas studieförbund

 1. Valbo(s)kapen må(s)te hålla(s) på bra humör

  MEN VARFÖR DENNA SLAPPHET OCH MESIGHET FRÅN DEN NYA REGERINGEN?

  När börjar rättsväsendet fungera som det ska så tilltron rättssystemet kan öka?

  Mördare, våldtäktsmän, rånare, islamister, ………… får gå lösa eller får minsta möjliga straff!

  När börjar storstädningen efter (S) och (MP)?

  30
 2. Beslut om ersättning efter muntliga överenskommelser ? !! Har man inte bokföring i dessa sk.förbund om inkomster och utgifter ? Men Gud nåde dig om du missar några kronor i din deklaration som småföretagare eller privatperson.Aja,baja ! Då ska det finnas kvitton på allt och redovisningsskyldighet.Vissa utnyttjar systemen för att det går ,andra försöker göra rätt för sig….

  29

Kommentera