Tyskland stänger ner fyra ryska konsulat

UTRIKES. Tyskland stänger ner fyra av fem av Rysslands konsulat i landet, rapporterar flera medier. Från och med årsskiftet kommer landet enbart tillåtas verka i ambassaden i Berlin samt ett av dagens konsulat.

Vladimir och Sergej blir sura när de får svar med samma metod de själva använder.

Åtgärden är ett svar på Kremls beslut att sätta en övre gräns för hur många tyska tjänstemän som får jobba i Ryssland. Det i sin tur innebär att Tyskland stänger sina konsulat i Jekaterinburg, Novosibirsk och Kaliningrad.

Den diplomatiska relationen har försämrats kraftigt i och med invasionen av Ukraina och utvecklingen är beklaglig, menar Christofer Burger, talesperson för Tysklands utrikesdepartement.

Men det är beteendet från den ryska sidan som har försatt oss i den här situationen.

Ryssland reagerar med ilska på Tysklands besked om att man stänger fyra av fem ryska konsulat.

Berlin ska inte tvivla på att denna illa genomtänkta, provokativa handling inte kommer passera obemärkt utan motreaktion, säger utrikesminister Sergej Lavrov.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Tyskland stänger ner fyra ryska konsulat

Kommentera