“Åk hem!” – Gustav Kasselstrand till mordhotande invandrare

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Gustav Kasselstrand, är en svensk politiker och partiledare för Alternativ för Sverige. Kasselstrand var förbundsordförande för Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) mellan 2011 och 2015 och politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Sveriges riksdag från januari 2011 till november 2012. Kasselstrand uteslöts våren 2015 ur Sverigedemokraterna men satt kvar som ordförande i SDU fram till hösten samma år. Sedan 2018 är han partiledare för Alternativ för Sverige.

Det var den 1 maj förra året ((2022), under pågående valrörelse, som hotet inträffade. Belaf Safi fick syn på Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige. Kasselstrand hotades till livet flera gånger.

Ett axplock från händelsen:

“Du har tur att det här är en allmän plats, annars hade jag slagit ihjäl dig!”.

“Jag dödar dig!”

“Jag slår ihjäl dig, din horunge!”

“Knulla hela din familj!”

Hotet filmades av Kasselstrand, vilket nu kommer att användas som bevismaterial i rättegången.

Efter händelsen lyckades två patrullerande poliser lokalisera och identifiera mannen. Utredningsläget är därmed gott.

Filmen har i skrivande stund över 150 000 visningar och är det mest visade klippet någonsin i partiets historia. Trots det stora intresset, har inga traditionella medier skrivit om det. Inget annat parti har fördömt hoten.

Trots att hotet riktades mot en politiker, utreddes brottet aldrig av polisens särskilda demokratibrottsenhet och fick ingen särskild prioritet heller. I korrespondens mellan polisen och Alternativ för Sverige beklagar polisen att det istället tagit ovanligt lång tid innan förundersökningen skickades till åklagare.

Åtal väcks

Nu, omkring ett år efter händelsen, har Norrorts åklagarkammare i Stockholm beslutat att väcka åtal mot mannen för olaga hot. Beslutet är fattat av extra åklagare Oskar Hedström.

Huvudförhandling äger rum 25 oktober klockan 13:00 i Attunda tingsrätt, Sollentuna. Målnummer är B-5426-22.

Den nu åtalade mannen var under 2018 års valrörelse anlitad som demokratiambassadör i Malmö, vilket uppmärksammades genom en hyllningsartikel i SVT.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on ““Åk hem!” – Gustav Kasselstrand till mordhotande invandrare

 1. (>1300 ord (en del citat), lästid 10 minuter)

  Det är inte förvånande att denne unge man tycker det han tycker.

  Förklaringen är tidsandan (zeitgeist), ‘bestämd’ i/via media — den part i samhället som förmedlar vad som är offentligt rätt och fel/officiell sanning — av ‘Den politiska och kulturella Eliten’…

  (benämningen har jag hämtat från Sveriges Radio P3:s dokumentär 2010-04-25 om “Folkomröstningen i Sjöbo”:
  – “På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. DEN POLITISKA och KULTURELLA ELITEN TÄVLADE OM ATT TA AVSTÅND FRÅN händelserna [Det vill säga MÄNNISKORNA, kommuninvånarna, ‘rasisterna’, Min anm.] i Sjöbo.”)

  … som har, under hela hans liv (i Sverige), förmedlat till medborgarna att (många) svenskar är ‘rasister’.

  Vissa tycker att detta är (oavsiktlig: med god bevekelsegrund) indoktrinering (SAOL: ‘genom intensiv på­verkan bringa ngn att om­fatta en lära, upp­fattning e.d.’). Andra tycker att det är information och en del i Sveriges/samhällets/statens kamp att bekämpa svenska ‘rasister’ och motverka svenskarnas ‘rasism’…

  Till exempel:

  # 2017-01-04 Justitie- och Kulturdepartementet:
  “Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”

  # 2020-07-02 Arbetsmarknadsdepartementet, pressmeddelande:
  “Rasism på arbetsmarknaden ska synliggöras och motverkas”
  – “Regeringen ger länsstyrelserna i uppdrag att utveckla arbetet mot rasism på arbetsmarknaden. I arbetet ska länsstyrelserna öka kunskap och medvetenhet bland aktörer på arbetsmarknaden om rasism, med fokus på afrofobi.”
  – “Vi behöver lyfta fram den STRUKTURELLA RASISM som finns i Sverige och SOM MÅNGA OMEDVETET UPPRÄTTHÅLLER, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).”

  # 2022-07-04 Sveriges Television, SVT
  “Regeringen storsatsar mot rasism”
  – “Nu förstärker vi och fördjupar arbetet mot rasism. Vi tillsätter också extra medel för att kunna göra detta så konkret och kraftfullt som möjligt, säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S).”

  … vilket för tankarna till en jämförelse: Hur alla (!) svenskar fördömde, föraktade, bekämpade och tog avstånd från rasisterna i Sydafrika och deras rasistiska människosyn och apartheidregim (1948–1994), likt till exempel fackförbund gör idag gentemot Sverigedemokraterna (vilka jämföres med Adolf Hitler och hans nazister), av samma anledning: människosynen:

  (– “Den grundläggande skillnaden här är människosynen. [ref. SD]”
  — fd. justitieminister Morgan Johansson (S), 2021-09-23 Riksdagen)

  # 2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  “Flera fackförbund säger nej till SD”
  – “Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”
  – “Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i SVERIGEDEMOKRATERNA.”
  – “De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till VÄRDEGRUNDEN i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för allas lika värde.”

  Den unge invandraren är inte ensam om att tro/vara helt övertygad om att (många) svenskar är ‘rasister’. Till exempel:

  # – “Ni är SD! Rasister! ropar den okända mannen [invandrad somalier till den svenska Expressen-journalisten Nina Svanberg] och drar i väg med ordföranden.”
  (2022-11-07 “Expressen har följt spåren efter de försvunna läxhjälps-miljonerna till falska adresser, tomma lokaler och källarmoskéer”)

  # – “Det sägs ju ofta att sverigefinnar var den första invandrargruppen som fick känna på rasism och fördomar från svenskar.”
  (YouTube-kontot “Tänk till” — Utbildningsradions (UR) teveprogram för ungdomar 2020-02-05: “Sverigefinnar gick igenom det andra invandrare går igenom idag”)

  # – “De anklagar mig för att ha rasistiska motiv, säger att saken inte rör mig osv” (Twitter)
  (FriaTider.se 2023-05-24: “Kritiken mot Gröna Lund: Låter invandrargäng terrorisera småflickor”)

  # – “Antalet gånger jag och personal fått höra att vi är rasister, för att vi säger åt folk att de får gå hem om de inte följer våra regler är oändliga.”
  (– “Angående det här med stöket på Gröna Lund mm; jag har jobbat [Bl.a. i anslutning till Badhus, Min anm.] som chef inom offentlig sektor i 10 år och både i Malmö, Stockholm och Örebro med omnejd och har således rätt bra koll på vilka det är som stökar och hur hotfullt det ibland kan bli.”)
  — ‘Utdelningsjägaren’ (@Utdelningsjgar2, twitter-tråd 26 maj 2023)

  # På hur många skolor kallas svenska barn och minderåriga ‘rasist’, ‘svennejävel’, ‘hora’? 1/10? 1/2?

  *
  Och, han är inte ensam om att tycka att åsikter (att påpeka problemen som invandringen har fört med sig) är ‘rasistiska’. Till exempel:

  # 2021-09-23 Riksdagen
  fd. justitieminister Morgan Johansson (S):
  – “… alla problem som över huvud taget kan finnas i ett samhälle skyller ni [Sverigedemokrater] på ett eller annat sätt på invandrarna.”

  # 2021-02-19 Twitter
  fd. justitieminister Morgan Johansson (S):
  – “Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”

  Ett perspektiv som denna invandrare (och ‘Den politiska och kulturella Eliten’) saknar är, hur hans landsmän i hemlandet (han kan aldrig betrakta Sverige som sitt hemland så länge han kallar svenskar för rasister) förhåller sig till invandrare, invandring, invandringspolitik och mångkultur med etnisk mångfald. — Om hans landsmän har samma ståndpunkt som Kasselrtrand (AfS), dömer (med en svensk överlägsen? moralmåttstock) han då ut dem som rasister, utan att hyckla?

  En insikt som ‘Den politiska och kulturella Eliten’ saknar är, huruvida det är rimligt att, år ut och år in, fortsätta anklaga svenskar för rasism när de (kollektivet, t.ex. AfS, SD) offentligt utpekade inte erkänner detta vidriga moraliska och medmänskliga brott.

  Dessutom:

  – “Om rasismen är allestädes närvarande kan ingen [Svensk!, Min anm.] svära sig fri, och eftersom rasist är det värsta epitet någon kan få i Sverige skaffar sig den som slungar det ur sig ett moraliserande övertag.”
  (— Lars Åberg, journalist, författare, debattör; Svenska Dagbladets Gästledare 2022-08-18)

  Och, det är ett “moraliserande övertag” som denna Elit har givit invandrare (bl.a. Kasselstrands angripare/’rasistbekämpare’; hans mod, osvenska överlägsenhet, oförskämdhet och arrogans är häpnadsväckande och oroväckande) över svenskar:

  Tolkningsföreträde…

  # Sveriges Television (SVT) öppnade för publik diskussion 2021-07-29 på Facebook efter reportaget “Rasismen inom vården”:

  – “Vi rapporterar om människors upplevelser och människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer [Svenskar!, Min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”
  (www.archive.ph/GqOF0)

  (I en intervju med Samnytt.se (fd. Avpixlat) 2021-08-10 (“SVT: Vita kan inte drabbas av rasism”) säger SVT:s nyhetsreporter Lina Abusagr (muslim, se bild, som skrev Facebook-inlägget) detta:
  – “Jag och min ansvariga utgivare [staten/SVT:s Gävleborgsredaktion] står bakom det”.)

  … vilket har fått den konsekvensen att svensken är numera moraliskt försvarslös, till vilket ska läggas att svensken ska förstå att denne är omedveten om sin ‘rasism’/’främlingsfientlighet’, enligt svenska staten (se Arbetsmarknadsdepartementets pressmeddelande 2020 ovan).

  — Med andra ord: den utpekade svensken har inte längre rätt till sin egen självbild och verklighetsuppfattning.

  En insikt… ett uppvaknande som ‘Den politiska och kulturella Eliten’ förhoppningsvis kommer att få är, resultatet av sin rasistbekämpningen av sina medmänniskor: Dålig stämning mellan svenskar och invandrare (och svenskar och svenskar) och försvårad integration/samlevnad.

  Och, en lärdom/läxa: Det är riskfritt, tack vare avståndet, att fördöma, förakta och exkludera människor andra länder (t.ex vita sydafrikaner ovan). Men när detta förfarande riktas mot de egna landsmännen får det konsekvenser:

  2022-08-16 Fristad.eu/Hans Li Engnell
  “Tänk om det redan är för sent?”
  – “De obligatoriska rasistanklagelserna när något borgerligt parti [Och inte minst vanliga svenskar, Min anm.] lägger förslag för att komma tillrätta med segregationen [T.ex. SD:s och AfS/Kasselstrands Återvandring, Min anm.]”)

  (2021-08-11 Göteborgs-Posten Ledare
  “Så åt sig rädslan in i Göteborg”
  [ang. rapporten ‘Finns det en tystnadskultur i Göteborg Stad?’]
  – “Personal i stadens tjänst har ‘ifrågasatt utbildningsinsatser inom staden då de anser att HEDERSFRÅGOR inte är ett verkligt problem’ och ANKLAGAT KOLLEGOR FÖR ATT VARA RASISTER NÄR DE LYFTER HEDERSFRÅGOR.”
  – “Vill man förstå hur en TYSTNADSKULTUR uppstår kan man dessutom med fördel lyssna på Vänsterpartiets kommunalråd Daniel Bernmar vars modus operandi är att ÖPPET KALLA MENINGSMOTSTÅNDARE FÖR RASISTER i tid och otid.”
  – “‘Fel’ utsagor innebär att ‘fiska i grumliga vatten’. INGEN VILL HAMNA PÅ DEN SVARTA LISTAN ELLER MISSTÄNKLIGGÖRAS i en sådan miljö av ideologiskt angiveri.”)

  — Det är tragiskt och förödande att denna Elits goda avsikter har gjort dem glömska för hur de själva skulle känna och reagera på de grövsta av felaktiga anklagelser: oro/rädsla eller irritation/ilska, vilket omöjliggör gemenskap och samlevnad, såväl privat som nationellt.

 2. Den socio kulturellt efterblivna importen får INTE granskas!!!
  De är det nya spännande Sverige! Eller vad tycker Arga Andersson (S) och Snigeln Johansson (S)? De var ju med och öppnade dörrarna till ett all inclusive liv i Sverige utan något som helst krav på skötsamhet eller vandel.

  Glöm heller INTE (MP+C+L+) som är så goda och naiva så de skänker bort allt för att framstå som högre stående varelser. Men ONDSKAN besegras inte genom naivt flum. .

  14
 3. Tänk om alla svenskar kunde bli som Gustav !
  En önskedröm som aldrig kommer öppfyllas !

  30
  3
  • ponssan62, jag tror inte finnarna skulle uppskatta om alla svenskar blev som Gustav.

   Kasselstrand bor i Helsingfors, Finland dit han flyttade 2016 och har fru och barn.

   Lite konstigt att en svensk partiledare bor i ett annat land.

   En stor del AfS inkomster går till Kasselstrands arvode.

   3
   4
   • Vad är det för fel att bo i Finland med fru och barn.
    Du vet inget om Gustavs arvode
    Du är bra på att ljuga och hitta på saker.
    Skäms
    Trodde du var ok.men du är väll en nickedocka som många andra.

 4. Sverige är nära det stora haveriet om inget radikalt händer med invandringen. Den hotfulle var utvald till demokratiambassadör i Malmö, av vem? Jag antar att det här speglar vänsterpartiernas idealsamhälle. Ett Malmö i konkurs med 6-7 miljarder varje år passar också in i vänsterbilden. Myndigheterna låter det regna villkorslösa medborgarskap till främmande kulturer. Varför agerar myndigheter och mainstream-media, som de gör? Om svenskar, som bryr sig om sitt egna land ser vänstern, som det största hoten mot demokratin och landet? Vad händer förresten med journaliststuderande, som inte faller för eller anammar kommunistdogmerna i journalistprogrammen. Vad jag hört fanns såna politiska inslag i utbildningen men vet inte om det finns kvar. Blir de då i så fall uppläxade, utfrysta eller borttkörda med hot om straff?

  30
 5. Undra varför det är de enda ord de kan? De ska alltid blanda in mamma i det hela med. Pack

  38
 6. På adressen i Malmö denna lilla råttan är skriven bor det 2 äldre och 5 yngre personer.
  Undrar hur mycket bidrag det blir sammantaget.. I Malmö..

  40
 7. Och så tänker vi oss nynazister göra samma hot mot en politiker från Feministiskt Initiativ…

  Nedprioriterad förundersökning, ingen utredning om demokratibrott?
  Inte direkt va? Likhet inför lagen?

  Inga artiklar och diskussioner i media heller?
  S.k. Konsekvensneutral journalistik.
  Mycket som är förljuget.

  38
 8. Stor i orden men liten på jorden.Märklig Svenska dom här gossarna lär sig.Inte en mening kommer ut ur munnen utan att åminstone minst 10 könsord fladdrar ut ur den fula truten.Man ska hota att kn_a hela släkten alt.slå i hjäl dom.Gustav behöll lugnet trots detta verbala vidriga påhopp.Gossen får väl lite larviga dagsböter antar jag i vanlig ordning…..

  42
 9. Polisen och till och med rättsvårdande myndigheter har förhalat så mycket som möjligt, men inte lyckats helt.
  Rättsrötan fungerar som vilken bananrepublik som helst.

  54
 10. Den snubben blir frikänd enligt den Svenska rättsstatens nya principer .
  Arkitekt Morgan J .
  Tur att det finns fristående medier , annars hade hela vänstergänget suttit på parkett i Malmökonferensen i helgen .
  Det är klart Att (S) vill delta när deras avtalsbröder kallar .

  52

Kommentera