Ryssland ska ställas till svars för attacker mot civila

UKRAINA. EU:s talesperson i säkerhetsfrågor, Nabila Massrali, vill att ryska attacker mot civila mål ska få rättsliga följder.

“Rysslands ledare och förövare kommer att hållas ansvariga. Vi står fast vid att hjälpa Ukraina att försvara sig” skriver Massrali på Twitter.

Vidare skriver hon: “Rysslands barbariska attacker fortsätter och terroriserar civila: attacker mot sjukhus i Dnipro och nu i gryningen i Kiev”.

Den konspiratoriska antiamerikanismen och fixeringen vid USA är ett sätt för den ryske presidenten Vladimir Putin att utnyttja de stalinistiska doktrinerna och den ideologiska nivå som kastar tillbaka det politiska tänkandet till sedan länge passerade stadier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssland ska ställas till svars för attacker mot civila

 1. Den gigantiska fullständigt ansvarslösa förstörelsen av ett grannland, saknar motstycke i nutid. “Hjärnan” bakom detta helvete är förbrytaren, dåren, KGB-slusken och skräpryssen Putin. Denna fega skitstövel skall oskadliggöras i demokratins namn..

  28
  6
 2. “Minsk II förhandlades fram av Tyskland och Frankrike och undertecknades i februari 2015 av Ryssland och Ukraina innebar att tungt artilleri skulle dras tillbaka från fronten och att östra Ukraina skulle få ett större självstyre (DPR,LPR)”

  Hollande och Merkel ljög, så avtalet uppfylldes aldrig.
  USA/EU är indirekt skyldiga till att civilbefolkning dött/skadas och infrastrukturen förstörts.
  Hade Minsk avtalet uppfyllts så hade inte Ryssland behövt gått in i Ukraina….. även det 8 åriga inbördeskriget skulle upphört.
  Man måste se helheten för att förstå vad som sker/skett i Ukraina.

  14
  42
  • Gamling, det blir inte sannare eller bättre för att du upprepar Putins propaganda och lögner.

   Ryssland är en part i Minskavtalen, de senaste formella dokumenten där Ryssland har bekräftat Ukrainas suveränitet och territoriella integritet. Ryssland har dock inte fullgjort sina skyldigheter i enlighet med Minskavtalen, eftersom det och dess aktörer inte har genomfört en vapenvila, avlägsnat alla tunga vapen, genomfört ett utbyte av alla politiska fångar och säkerställt leveranser av humanitärt bistånd baserat på en internationell mekanism. Ryssland har tvärtom stärkt de olagliga väpnade grupperna i östra Ukraina. Ryssland låter inte heller observatörer från OSSE:s särskilda övervakningsuppdrag i Ukraina få obehindrat tillträde, bland annat till gränsen mellan Ukraina och Ryssland – det (mycket begränsade) övervakningsuppdraget avbröts efter ett ryskt veto sommaren 2021.

   Det är svårt att diskutera genomförandet av de politiska delarna av Minsk II-avtalet eftersom varken vapenvilan, avlägsnandet av tunga vapen och det särskilda övervakningsuppdragets tillträde till alla territorier har genomförts fullt ut. Ukraina har dock genomfört så mycket av Minskavtalen som rimligen är möjligt utan kontroll över territoriet och har tagit upp alla punkter. Landet har antagit och förlängt lagstiftning om särskild status och amnesti (2014) och utarbetat utkast till lagstiftning om lokala val (2014). Ukraina har antagit konstitutionella ändringar för att ge ökad självständighet åt territorier som för närvarande står utanför dess kontroll (2015).

   36
   10
   • Pettersson
    Vad svamlar du om?
    Minsk avtalet var ett fredsavtal som innebar att Ukrainska militären skulle dra sig tillbaka och DPR,LPR skulle få
    större självstyre.
    Men Hollande, Merkel svek folket i Donbass området.
    Resten är historia……… USA (Biden och Victoria Nuland) låg säkerligen bakom sveket mot det Ukrainska folket.
    Rysslands fysiska roll i konflikten började februari 2022.
    Krim är en isolerad händelse (Euromajdan).

    11
    37
   • Gamling, läs igen och försök förstå. Minskavtalen 1 och 2 har uppfyllts så långt det går av Ukraina. Att det inte blev fred beror enbart på Ryssland och deras infiltration i Donbass.

    Separatisterna i Donetsk och Luhansk hade/har inte den minsta tanke på att återgå till att vara en del av Ukraina, oberoende av om de garanteras vidsträckt autonomi eller inte.
    Ledaren för rebellerna i Donetsk Aleksandr Zachartjenkos uttalande tidigt att en ny federation planerades med Rysslands stöd.

    Donetsk och Luhansk är delar av Ukraina vad du och Putin än påstår.

    25
    8
   • Gamling har väl svårt att förstå ifall dennes lön är beroende på att inte förstå

    20
    7
   • Ja han är Putins största beundrare, därför återger han all den skit som Putin
    häver ur sig.

    10
    3

Kommentera