Det svenska kulturarvet ska skyddas…

KULTUR. Landets länsstyrelser håller just nu på att upprätta listor över vilka delar av det svenska kulturarvet som ska skyddas i händelse av kris eller krig, rapporterar Sveriges Radio. – Det är en svår uppgift att välja ut i detta otroliga kulturarv, säger projektledaren Josefin Bjurman vid länsstyrelsen i Blekinge.

Arbetet innefattar att märka ut byggnader som ska kunna byggas upp om de förstörs, och förberedelser för att föra bort och gömma kulturföremål.

Kyrkan byggdes sannolikt under slutet av 1100-talet eller början av 1200-talet. Några hundra meter bort bor Pettersson och den oäkta hustrun…

-Pettersson tycker det är märkligt. Nu ska vi skydda något som inte finns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Det svenska kulturarvet ska skyddas…

 1. Det blir väl bara sossebyggnader då!

  Arbetarbostäder, folkets hus och dylikt!

  Annat vill de bara låta försvinna bakom historiens dimma, som om det aldrig hade funnits!

 2. Varför går dom lösa i vårt samhälle? Spärra in dom!
  Det är en annan sak också. Det kunskap och erfarenhet som höger patriarkatet byggt upp Sverige håller på att utraderas av vänster matriarkatet. Det är nog bara en tidsfråga innan dom river våra kyrkor och bygger moskeer. Vänstern har annekterat de flesta universitet med sina galna idéer. Och framför allt media är helt vansinnigt vänstervridet.

  13
  1
 3. Nu har Arga Andersson och Budda Baudin startat en kampfond .
  Makten och Stålarna kommer alltid först när de moderna Socialdemokraterna tänker .
  Det kommer att visa sig hur FÅ vanliga människor kommer att bidra .
  Fack och andra sosseinstrument som hanterar andras pengar kommer säkert att vara generösa med sina medlemmars tillgångar .

  18
 4. Jasså ?
  NU finns det plötsligt en svensk kultur och kulturarv och som måste skyddas …
  Har verkligen Mona Sahlin et.cons. tillfrågats ?

  23
 5. Många kulturskatter förstördes under ledningen av dåvarande kulturminister Alice Bah Kunke… hade inget emot henne som barnprogram ledare… men hon växte upp hjärntvättad och fick makt

  29
  2
 6. Precis min åsikt som begåvade Sahlin o Reinfeldt, har vI nåt att skydda ? Varför lägga pengar på skit. Hur i hela hel… har två sådana stolpskott bli ledare i Sverige Det är sånt som gör att jag tvivlar på Sveriges framtid
  .

  29
 7. Det är kankse andra tider nu….hade det varit 2000-talets tidigare regeringar var ju målsättningen att svenskt kulturarv skulle utplånas.

  27

Kommentera