Muslim döms till böter för dödshot mot Paludan

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Nyköpings Tingsrätt, målnummer B 1110-23, har dömt en 22-årig man, Mostafa Abdullah för olaga hot mot den islamkritiska politikern Rasmus Paludan.

Jeander

Kort ur domen: Mostafa Abdullah har hotat Rasmus Paludan genom att skicka ett meddelande till honom med innebörd av att Rasmus Paludan skulle dödas. Hotet var sådant att Rasmus Paludan kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin
personliga säkerhet. Mostafa Abdullah begick gärningen med uppsåt.

Meddelandet lydde: ”Jag lovar dig rasmus jag hatar dig så mycket och du är en så äcklig människa. Jag lovar dig jag skulle kunna ta livstid fängelse bara jag har dödat klart dig. Jag skulle må bra hela livet. Jag är inte en väldigt troende muslim de handlar inte om religion. Men hur kan du sova om nätterna när de du lever för är att vara hatad och reta människor.”

Meddelandet kom från Mostafas telefon och Instagramkonto men Mostafa nekar till att ha sänt det. Dagen då meddelandet skickades hade han en grillfest. Han har inget lösenord på sin telefon och någon annan måste ha använt telefonen. De som var på festen var hans nära och kära. Vilka de mer specifikt var minns han inte idag.

Mostafa Abdullah döms för olaga hot, till 50 dagsböter om 50 kr (2 500 kr) Mostafa Abdullah ska betala en avgift till brottsofferfonden på 800 kr.

Rasmus Paludans begärde 7000 kronor i skadestånd, det avslogs.

-Pettersson noterar att Mostafas dagsbot 50 kronor är den lägsta, det tyder på att han inte har någon inkomst av arbete. Rasmus Paludans begäran om skadestånd avslogs, muslimer däremot brukar få 30.000 till 60,000 för att någon tittat snett på dem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 thoughts on “Muslim döms till böter för dödshot mot Paludan

  1. Hör denna avart till människa hemma i ett västland ?
    Varför skall det alltid daltas med denna sort ?

  2. Jag vet av erfarenhet att det tyvärr är mer sannolikt att en muslim ljuger än talar sanning. Eller som Carola säger, det står i deras Heliga bok att det är ok att ljuga för dem som inte är muslimer.

    20
  3. Tänkte just ställa frågan om ”herr” Mostafa Abdullah hade något arbete men så läste jag att det handlade om det lägsta beloppet för dagsböter vilket ju starkt tyder på motsatsen.

    Men, vinsten kommer lite senare som farbror Steffe uttryckte det.

    27
  4. Hahaha
    Jag fick betala 17.500:- för N-ordet
    Han ska betala 3.300:- för mordhot
    Det kallas jämlikhet, har jag hört.

    52
  5. Ytterligare ett exempel på att ”fredens religion” visar sitt rätta ansikte.

    42
  6. Hur i hela friden hamnade målet i Nyköping av alla ställen? Var det i Brandkärr han tände på – grillen?

    32

Kommentera